Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Sorin Ionita intitulat ” Nu pierdem Ardealul, ci ne pierdem minţile şi ceva bani de la UE”, editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-nu-pierdem-ardealul-ci-ne-pierdem-mintile-si-ceva-bani-de-la-ue-927353.html)

Domnul Ioniţă s-a setat pe o zeflemea suficientă. Pare a ne informa la fiecare trei cuvinte că ne face o mare favoare împărtăşindu-ne din infailibila sa gândire politică. I-o fi şoptit vreo domnişorică din generaţia râvnită că e mai macho frezat cu cărare pe mijloc şi cu colţul gurii puţin ridicat a şto, nu ştiu… Cert este că senzaţia pe care mi-o creează textele sale din ultima vreme este a cuiva care face grimase în faţa oglinzii pentru a-şi construi un look cât mai aspiraţional. Iată-l cum se autocitează şi autocaracterizează pe blogul propriu: “Cred foarte mult in modul acesta de actiune, pe care l-am deprins in scolile occidentale prin care am trecut, dar care, din pacate, e inca foarte slab reprezentat in Romania“, spune Sorin Ionita, unul dintre cei mai activi actori ai societatii civile romanesti a ultimilor ani”. Nu-i aşa că-i impersonal de personal?

În editorialul de azi ne transmite un mesaj bromurian dinspre Budapesta, unde pe vremuri şi-a susţinut un masterat în politici publice şi ştiinţă politică. Zice că să stăm liniştiţi, că nu pierdem Ardealul. Ne asigură dânsul pe motiv că, după ce vom fi admişi în Schengen, se şterge graniţa fizică dintre Ungaria şi România. Ceea ce, vezi, dacă nu eşti politolog nu ai cum pricepe, e mai tare decât orice război de apărare sau reîntregire (depinde de unde priveşti lucrurile). Mie, ca prostul, mi s-ar fi părut că, o graniţă ştearsă, departe de a fi un obstacol în plus devine unul in minus. Dar, mă rog… Cum nu m-am specializat la Budapesta, trebuie să mă mulţumesc a-l cita pe istoricul Lucian Boia: „negarea continuitatii românesti si aducerea românilor la sud de Dunare a corespuns evident obiectivelor austro- ungare în secolele al XVIII- lea si al XIX-lea  continuând sa fie un punct de dogma în istoriografia maghiara de astazi, cu scopul de a asigura maghiarilor primatul cronologic în Transilvania” (Istorie si mit în constiinta româneasca”).

Prins de emfaza blufeurului, Sorin Ioniţă se îneacă în etichete bagatelizante: liderii locali secui recită „zahariseli din secolul XIX”, Victor Orban a căzut în „păşunism” (drăguţ spus, nu? şi mai ales potrivit pentru o declaraţie a acestuia precum „Sa fie Ardealul cum a fost si natiunea ungara cum a fost. Asta va doresc din suflet”. Iar cei de la Bucureşti care s-au inflamat recent de execuţia ritualică a lui Avram Iancu, sunt, evident, nişte „caraghioşi” care au ridicat „flamura naţionalistă”.

De ce o fi trebuit ca dl. Ioniţă să se strofoace atât, bătând din pintenii săi cu lustru hunic, făcând atâta jogging inestetic cu ochelarii pe nas şi în sacou, ocolindu-ne pe la Versailles şi Budapesta, pentru a ne spune în final că, de fapt, are o mică răfuială cu Ponta, Antonescu, Geoană şi Tăriceanu. Vizavi de problema maghiară, evident. Dar nu de cea cu pohtirea Ardealului, unde societatea românească a dat-o din nou pe moţăit, în buna tradiţie lăudată de autor, ci de cea cu desfiinţarea spitalelor, unde dacul de conjunctură Czeke Atilla produce mai multe victime, pe timp de pace, între Dunăre şi Carpaţi, decât a reuşit tizul său Atilla Hunul, pe timp de război, în toată campania dintre 445 – 447.

Contele de Saint GermainPolemiceAntonescu,Ardealul,Budapesta,Geoana,Lucian Boia,Ponta,Senatul EVZ,Sorin Ionita,Tariceanu,Tratatul de la Trianon,Ungaria,Victor Orban(Comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Sorin Ionita intitulat ' Nu pierdem Ardealul, ci ne pierdem minţile şi ceva bani de la UE', editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-nu-pierdem-ardealul-ci-ne-pierdem-mintile-si-ceva-bani-de-la-ue-927353.html) Domnul Ioniţă s-a setat pe o zeflemea suficientă. Pare a ne informa la fiecare trei cuvinte că...Blog politic si polemic