Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea intitulat ” Victor Ponta intre Ghita si Che Guevara”, articol ce poate fi citit accesand linkul //www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-victor-ponta-intre-ghita-si-che-guevara-919263.html )

Principalul motiv pentru care articolul doamnei Lupea excelează prin a fi confuz, dezlânat, fără nord, este acela că domnia sa nu pornește de la o temă ci creează o temă.

[„¦]

Preluând spre valorificare luminata strategie prezidențială a dezbinării, doamna Lupea simulează că ar miza pe inteligența pensionarilor „sub 3.000 de lei” pentru a deschide un front contra pensionarilor militari cu „pensii nesimțite” și, ca bonus, contra PSD. O uneltire nu doar provenind din periferia fitiliștilor fără vocație, dar și prost instrumentată din moment ce își alege ca punct de plecare o minciună dublă, bifurcată ca o limbă de șarpe: „PSD s-a simțit obligat să participe la acestă dezbatere din moment ce este creatorul inechităților din sistemul de pensii și să susțină, imoral, dreptul la privilegiu al unor cetățeni”.

Orice om de bună credință înțelege că rădăcinile sistemului de pensii din România, așa cum a ajuns el până la actuala „reformă”, nu au fost create de PSD ci vin din genealogia diverselor categorii profesionale. De exemplu, bazele sistemului de pensii pentru militari au fost stabilite de Cuza. O fi fost pe vremea aceea PSD-ul pe eșichierul politic al României?

Probabil că autoarea, purtată de elanul de a fi utilă uneia dintre părți, s-a lăsat indusă în eroare de datele de apariție a unor reglementări dintre cele care stabileau până ieri regulile de calculare a pensiilor. A pierdut însă din vedere faptul că niciun legiuitor nu și-a permis până acum să modifice prin ghilotinare cutume ale drepturilor pensionarilor stabilite în progresia istorică a marilor categorii profesionale și rezultate din emanciparea europenizării și cu atât mai puțin nu și-a permis să aplice retroactiv modificările totuși făcute.

Cât despre introducerea în ecuație a proiectului noului Cod al Muncii propus de guvern, […] eu aș întreba doar atât: nu cumva acest nou Cod al Muncii este și el tot o roțiță perversă, ca și legea pensiilor, în angrenajul infernal gândit de guvern pentru a pauperiza până la anihilare oamenii fără protecție din țara asta? Și atunci de ce ar trebui el votat în forma actuală de opoziție?

Adevărul este că tot ce și-a propus dna. Lupea prin acest editorial nu are nicio legătură cu binele popular, Codul Muncii ori ratarea de către electoratul activ a unei intâlniri providențiale. Doamna Lupea s-a complăcut pur și simplu într-un registru al derizoriului de mahala citadină (o nuanță mai curățică decât mahalaua jegoasă, de tip Cuțarida, din care provine stilistic Mircea Mihăieș) pentru a ne servi ce? Puțină băscălie la adresa lui Victor Ponta, niscaiva strâmbe cu subordonarea partidului direcționate către orgolioșii din PSD și o alăturare derutantă Ghiță „“ Che Guevara, cu iz de porno „“ novelă „pour les connaisseurs”.

Cam subțirel și cam „pe la Brăila”. Lumea s-a mai trezit. Trebuie etnobotanice mai puternice.

Contele de Saint GermainPolemiceChe Guevara,EVZ,intrigi,Ioana Lupea,noul Cod al Muncii,PSD,Victor Ponta(Comentariu postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea intitulat ' Victor Ponta intre Ghita si Che Guevara', articol ce poate fi citit accesand linkul //www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-victor-ponta-intre-ghita-si-che-guevara-919263.html ) Principalul motiv pentru care articolul doamnei Lupea excelează prin a fi confuz, dezlânat, fără nord, este acela că domnia sa nu pornește de...Blog politic si polemic