Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea intitulat ” Victor Ponta intre Ghita si Che Guevara”, articol ce poate fi citit accesand linkul //www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-victor-ponta-intre-ghita-si-che-guevara-919263.html )

Principalul motiv pentru care articolul doamnei Lupea excelează prin a fi confuz, dezlânat, fără nord, este acela că domnia sa nu porneşte de la o temă ci creează o temă.

[…]

Preluând spre valorificare luminata strategie prezidenţială a dezbinării, doamna Lupea simulează că ar miza pe inteligenţa pensionarilor “sub 3.000 de lei” pentru a deschide un front contra pensionarilor militari cu “pensii nesimţite” şi, ca bonus, contra PSD. O uneltire nu doar provenind din periferia fitiliştilor fără vocaţie, dar şi prost instrumentată din moment ce îşi alege ca punct de plecare o minciună dublă, bifurcată ca o limbă de şarpe: “PSD s-a simţit obligat să participe la acestă dezbatere din moment ce este creatorul inechităţilor din sistemul de pensii şi să susţină, imoral, dreptul la privilegiu al unor cetăţeni”.

Orice om de bună credinţă înţelege că rădăcinile sistemului de pensii din România, aşa cum a ajuns el până la actuala “reformă”, nu au fost create de PSD ci vin din genealogia diverselor categorii profesionale. De exemplu, bazele sistemului de pensii pentru militari au fost stabilite de Cuza. O fi fost pe vremea aceea PSD-ul pe eşichierul politic al României?

Probabil că autoarea, purtată de elanul de a fi utilă uneia dintre părţi, s-a lăsat indusă în eroare de datele de apariţie a unor reglementări dintre cele care stabileau până ieri regulile de calculare a pensiilor. A pierdut însă din vedere faptul că niciun legiuitor nu şi-a permis până acum să modifice prin ghilotinare cutume ale drepturilor pensionarilor stabilite în progresia istorică a marilor categorii profesionale şi rezultate din emanciparea europenizării şi cu atât mai puţin nu şi-a permis să aplice retroactiv modificările totuşi făcute.

Cât despre introducerea în ecuaţie a proiectului noului Cod al Muncii propus de guvern, […] eu aş întreba doar atât: nu cumva acest nou Cod al Muncii este şi el tot o roţiţă perversă, ca şi legea pensiilor, în angrenajul infernal gândit de guvern pentru a pauperiza până la anihilare oamenii fără protecţie din ţara asta? Şi atunci de ce ar trebui el votat în forma actuală de opoziţie?

Adevărul este că tot ce şi-a propus dna. Lupea prin acest editorial nu are nicio legătură cu binele popular, Codul Muncii ori ratarea de către electoratul activ a unei intâlniri providenţiale. Doamna Lupea s-a complăcut pur şi simplu într-un registru al derizoriului de mahala citadină (o nuanţă mai curăţică decât mahalaua jegoasă, de tip Cuţarida, din care provine stilistic Mircea Mihăieş) pentru a ne servi ce? Puţină băscălie la adresa lui Victor Ponta, niscaiva strâmbe cu subordonarea partidului direcţionate către orgolioşii din PSD şi o alăturare derutantă Ghiţă – Che Guevara, cu iz de porno – novelă “pour les connaisseurs”.

Cam subţirel şi cam “pe la Brăila”. Lumea s-a mai trezit. Trebuie etnobotanice mai puternice.

Contele de Saint GermainPolemiceChe Guevara,EVZ,intrigi,Ioana Lupea,noul Cod al Muncii,PSD,Victor Ponta(Comentariu postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea intitulat ' Victor Ponta intre Ghita si Che Guevara', articol ce poate fi citit accesand linkul //www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-victor-ponta-intre-ghita-si-che-guevara-919263.html ) Principalul motiv pentru care articolul doamnei Lupea excelează prin a fi confuz, dezlânat, fără nord, este acela că domnia sa nu porneşte de...Blog politic si polemic