Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolele din Adevarul semnate de Grigore Cartianu si Eugen Kelemen, articole ale caror titluri si  linkuri nici nu le dau pentru ca nu merita citite)

Cred tot mai mult că Dinu Patriciu a acceptat, imediat după anunţarea rezultatelor la ultimele prezidenţiale, să devină arma secretă a lui Traian Băsescu. Calul Troian cu care  Ulise de la Cotroceni să mai învingă o dată, prin şiretenie, opoziţia unei cetăţi sleite de asediile legislative şi lacome ale puterii.

Pactul celor doi corifei pare a fi unul simplu: eu, căpetenia ţării, chem la coteţ toţi câinii asmuţiţi împotriva ta, redându-ţi liniştea, iar tu, fruntaşul naţional al cash flow-ului, declanşezi, în schimbul acestei linişti redobândite, investiţii masive de capital cenuşiu (şi nu numai) în subminarea, din interior, a opoziţiei.

Totul, evident, sub aparenţa unei dihonii ireconciliabile prin care să mai fie păcăliţi unii, alţii, iute apucători de momeli pudrate pe o faţă cu “Să-ţi fie ruşine Dinu Patriciu” şi pe cealaltă faţă cu “Un preşedinte cu reflexe de dictator”.

Un front “la vedere” deschis de domnul Patriciu împotriva celor ce “încasează” în numele său reproşuri şi pe care-i învredniceşte, “la schimb”, cu critici ideologice (mă refer mai ales la liberalii apropiaţi de Crin Antonescu) este ziarul Adevărul.

Am semnalat şi cu alte ocazii derapaje bine controlate (nicidecum simple alunecări accidentale) de la linia de mijloc, a echidistanţei aşa – zis asumate de acţionariatul ziarului. Cel ce se dovedeşte în acest caz un iscusit şofer off road, cu derapaje mereu în aceeaşi direcţie, de împroşcare cu noroi a opoziţiei sau a cauzelor acesteia, este Grigore Cartianu.

Cum se face că domnul Patriciu, un susţinător vocal până la microfonie a promovării valorilor, competenţelor, talentelor şi caracterelor, s-a decis să se abată de la aceste criterii tocmai atunci când a trebuit să aleagă redactorul şef al publicaţiei sale amiral?

Răspunsul nu poate fi găsit decât în interiorul metaforei cu Calul Troian.

Oricărui om cu capul la el şi nesubjugat de emanaţiile halucinogene ale hrăpăreţei puteri B-B, ar trebui să-i ajungă articolul de azi al lui Grigora Cartianu pentru a înţelege şi cât talent are băiatul ăsta dar, mai ales, ce reminiscenţe de gândire comunistoidă s-au întâlnit în a-l forma, deformându-l până la hidoşenie.

Un singur exemplu (deşi tot articolul e plin de aberaţii pop_uliste şi iresponsabile zâzanii).

“Revoltătoare este doar pretenţia unor privilegiaţi de a le fi plătite în continuare, din bani publici, pensii ori salarii nesimţite”

Aşadar, în mintea acestei ustensile coclite a propagandei portocalii, un drept patrimonial cum este pensia dobândită legal, în urma unei legi în vigoare la momentul  calculării ei, nu reprezintă altceva decât un privilegiu nesimţit. Nu vi se pare că se impune chemarea de urgenţă a unui echipaj Smurd pentru a-l scoate pe domnul Cartianu din acest delir?

Tot în aceeaşi pagină a Adevărului, umăr la umăr cu stafia domnului Cartianu se aliniază un alt strigoi care face buhuhu: Eugen Kelemen, cu articolul său intitulat: “ Batjocorirea imnului naţional, transfigurarea lui Băsescu şi prostia Opoziţiei”.

Şi mai sunt şi alţii, o întreagă legiune de mercenari ai puterii îngrămădită în burta Calului Troian. Legiune căreia îi primeşte onorul şi îi plăteşte soldele nimeni altul decât “liberalul” Dinu Patriciu. Calul Troian Dinu Patriciu!

Contele de Saint GermainCrochiul de martiPolemiceBasescu,Calul Troian,Dinu Patriciu,Grigore Cartianu,pensiile militarilor(Comentariu postat la articolele din Adevarul semnate de Grigore Cartianu si Eugen Kelemen, articole ale caror titluri si  linkuri nici nu le dau pentru ca nu merita citite) Cred tot mai mult că Dinu Patriciu a acceptat, imediat după anunţarea rezultatelor la ultimele prezidenţiale, să devină arma secretă a lui...Blog politic si polemic