Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolele din Adevarul semnate de Grigore Cartianu si Eugen Kelemen, articole ale caror titluri si  linkuri nici nu le dau pentru ca nu merita citite)

Cred tot mai mult că Dinu Patriciu a acceptat, imediat după anunțarea rezultatelor la ultimele prezidențiale, să devină arma secretă a lui Traian Băsescu. Calul Troian cu care  Ulise de la Cotroceni să mai învingă o dată, prin șiretenie, opoziția unei cetăți sleite de asediile legislative și lacome ale puterii.

Pactul celor doi corifei pare a fi unul simplu: eu, căpetenia țării, chem la coteț toți câinii asmuțiți împotriva ta, redându-ți liniștea, iar tu, fruntașul național al cash flow-ului, declanșezi, în schimbul acestei liniști redobândite, investiții masive de capital cenușiu (și nu numai) în subminarea, din interior, a opoziției.

Totul, evident, sub aparența unei dihonii ireconciliabile prin care să mai fie păcăliți unii, alții, iute apucători de momeli pudrate pe o față cu „Să-ți fie rușine Dinu Patriciu” și pe cealaltă față cu „Un președinte cu reflexe de dictator”.

Un front „la vedere” deschis de domnul Patriciu împotriva celor ce „încasează” în numele său reproșuri și pe care-i învrednicește, „la schimb”, cu critici ideologice (mă refer mai ales la liberalii apropiați de Crin Antonescu) este ziarul Adevărul.

Am semnalat și cu alte ocazii derapaje bine controlate (nicidecum simple alunecări accidentale) de la linia de mijloc, a echidistanței așa „“ zis asumate de acționariatul ziarului. Cel ce se dovedește în acest caz un iscusit șofer off road, cu derapaje mereu în aceeași direcție, de împroșcare cu noroi a opoziției sau a cauzelor acesteia, este Grigore Cartianu.

Cum se face că domnul Patriciu, un susținător vocal până la microfonie a promovării valorilor, competențelor, talentelor și caracterelor, s-a decis să se abată de la aceste criterii tocmai atunci când a trebuit să aleagă redactorul șef al publicației sale amiral?

Răspunsul nu poate fi găsit decât în interiorul metaforei cu Calul Troian.

Oricărui om cu capul la el și nesubjugat de emanațiile halucinogene ale hrăpăreței puteri B-B, ar trebui să-i ajungă articolul de azi al lui Grigora Cartianu pentru a înțelege și cât talent are băiatul ăsta dar, mai ales, ce reminiscențe de gândire comunistoidă s-au întâlnit în a-l forma, deformându-l până la hidoșenie.

Un singur exemplu (deși tot articolul e plin de aberații pop_uliste și iresponsabile zâzanii).

„Revoltătoare este doar pretenția unor privilegiați de a le fi plătite în continuare, din bani publici, pensii ori salarii nesimțite”

Așadar, în mintea acestei ustensile coclite a propagandei portocalii, un drept patrimonial cum este pensia dobândită legal, în urma unei legi în vigoare la momentul  calculării ei, nu reprezintă altceva decât un privilegiu nesimțit. Nu vi se pare că se impune chemarea de urgență a unui echipaj Smurd pentru a-l scoate pe domnul Cartianu din acest delir?

Tot în aceeași pagină a Adevărului, umăr la umăr cu stafia domnului Cartianu se aliniază un alt strigoi care face buhuhu: Eugen Kelemen, cu articolul său intitulat: ” Batjocorirea imnului național, transfigurarea lui Băsescu și prostia Opoziției”.

Și mai sunt și alții, o întreagă legiune de mercenari ai puterii îngrămădită în burta Calului Troian. Legiune căreia îi primește onorul și îi plătește soldele nimeni altul decât „liberalul” Dinu Patriciu. Calul Troian Dinu Patriciu!

Contele de Saint GermainCrochiul de martiPolemiceBasescu,Calul Troian,Dinu Patriciu,Grigore Cartianu,pensiile militarilor(Comentariu postat la articolele din Adevarul semnate de Grigore Cartianu si Eugen Kelemen, articole ale caror titluri si  linkuri nici nu le dau pentru ca nu merita citite) Cred tot mai mult că Dinu Patriciu a acceptat, imediat după anunțarea rezultatelor la ultimele prezidențiale, să devină arma secretă a lui...Blog politic si polemic