Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolele din EVZ si Romania Libera semnate de Mircea Marian si Cristian Ghinea si intitulate „Are nevoie Basescu de propria Antena 3”, respectiv „A se slabi cu onoarea militara!”

Sunt uimit să constat ce puțin le trebuie unor oameni cu aparențe normale și cu pretenții de intelectuali să-și dea pe față arama și defectele de fabricație. A fost de-ajuns un șuierat de biciușcă, o vânturare de sceptru și, ca într-o dresură de papagali, o menajerie întreagă a început să silabisească strident în jurul ideii lansate de ranchiuna prezidențială:  calomniați, umiliți, denigrați pensionarii sau rezerviștii militari de rang înalt.

„Melodrama cu generalii cu pensii tăiate” „“ Mircea Marian, „ofițeri care fornăiau despre onoare militară” „“ Cristian Ghinea, „nomenklatura rezervistă”, „rezerviști privilegiați” „“ Grigore Cartianu, iată doar câteva mostre de producții imunde ale unor marionete sforărite prin intermediul propriei lor mediocrități.

Până a nu fi ieșit președintele, la ceas de seară, cu luminatul său discurs dezbinator, toți acești civili combativi nu erau decât niște cacatuași somnolenți cărora, în întunericul conștiinței lor, nici prin cap nu le-ar fi trecut că vor fi curând smulși din paie și mobilizați la un război contra generalilor armatei române.

Dacă, din întâmplare, comandantul suprem ar fi servit înainte de discurs ceva dulce (și nu amarul criticilor tăioase venite de la proeminenți ofițeri superiori) probabil ar fi cerut respect, nu oprobriu pentru armată. Atunci i-am fi văzut pe toți acești băieți tunși cazon prezentând arm”™ și bătând pas de defilare în fața celor pe care, acum, îi anatemizează după tiparul comuniștilor din anii „™50 înfierând burghezo „“ moșierimea exploatatoare.

Și ne mai întrebăm de ce suntem ultimii în toate. În toate cele bune vreau să spun ; că la rele, la corupție, la lipsă de caracter, la arțag mahalagesc, nu ne întrece nimeni.

Mi-a rămas în minte expresia de prost fudul cu care se recomandă, bătând din pinteni, Cristian Ghinea : « A se slăbi cu onoarea militară ! ». Păi are dreptate : la excesul de onoare ce caracterizează poporul român, onoarea militară era ultima care îl jena pe acest trepăduș să-și desăvârșească vocația de pahiderm.

Voi repeta un adevăr simplu, evident, de necombătut, care îi va enerva pe mulți tocmai pentru că are aceste atribute: în toate țările cu istorie și cultură respectate și consolidate, cu atât mai mult în țările membre NATO, militarii au un regim special, „privilegiat” cum le place să spună, depreciativ, papagalilor noștri. Iar dintre militari, ofițerii superiori sunt cei mai prețuiți și recompensați. România este membru NATO. Ar trebui să se alinieze și ea acestei cutume și chiar a fost aliniată, până mai ieri. Dar azi, inteligent subminată din interior de cârmaci, a ales să se repoziționeze: să inițieze și să populeze „lumea a III-a din interiorul NATO”. Hai că suntem tari! Avem personalitate!

Și incă un derizoriu aspect: atacul retroactiv asupra unui bun patrimonial. Revin la paralela cu comunismul anilor „™50: suntem departe de spiritul  exproprierilor  de-atunci?

Ce se întâmplă acum, în această speță nu este nici măcar „comunism cu față umană”. Este, de-a dreptul, comunism stalinist!

Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro

Contele de Saint GermainEditorialul de joiPolemiceCartianu,Cristian Ghinea,EVZ,Mircea Marian,pensiile militare,Romania Libera,umilirea militarilor(Comentariu postat la articolele din EVZ si Romania Libera semnate de Mircea Marian si Cristian Ghinea si intitulate 'Are nevoie Basescu de propria Antena 3', respectiv 'A se slabi cu onoarea militara!' Sunt uimit să constat ce puțin le trebuie unor oameni cu aparențe normale și cu pretenții de intelectuali...Blog politic si polemic