Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolele din EVZ si Romania Libera semnate de Mircea Marian si Cristian Ghinea si intitulate “Are nevoie Basescu de propria Antena 3”, respectiv “A se slabi cu onoarea militara!”

Sunt uimit să constat ce puţin le trebuie unor oameni cu aparenţe normale şi cu pretenţii de intelectuali să-şi dea pe faţă arama şi defectele de fabricaţie. A fost de-ajuns un şuierat de biciuşcă, o vânturare de sceptru şi, ca într-o dresură de papagali, o menajerie întreagă a început să silabisească strident în jurul ideii lansate de ranchiuna prezidenţială:  calomniaţi, umiliţi, denigraţi pensionarii sau rezerviştii militari de rang înalt.

“Melodrama cu generalii cu pensii tăiate” – Mircea Marian, “ofiţeri care fornăiau despre onoare militară” – Cristian Ghinea, “nomenklatura rezervistă”, “rezervişti privilegiaţi” – Grigore Cartianu, iată doar câteva mostre de producţii imunde ale unor marionete sforărite prin intermediul propriei lor mediocrităţi.

Până a nu fi ieşit preşedintele, la ceas de seară, cu luminatul său discurs dezbinator, toţi aceşti civili combativi nu erau decât nişte cacatuaşi somnolenţi cărora, în întunericul conştiinţei lor, nici prin cap nu le-ar fi trecut că vor fi curând smulşi din paie şi mobilizaţi la un război contra generalilor armatei române.

Dacă, din întâmplare, comandantul suprem ar fi servit înainte de discurs ceva dulce (şi nu amarul criticilor tăioase venite de la proeminenţi ofiţeri superiori) probabil ar fi cerut respect, nu oprobriu pentru armată. Atunci i-am fi văzut pe toţi aceşti băieţi tunşi cazon prezentând arm’ şi bătând pas de defilare în faţa celor pe care, acum, îi anatemizează după tiparul comuniştilor din anii ’50 înfierând burghezo – moşierimea exploatatoare.

Şi ne mai întrebăm de ce suntem ultimii în toate. În toate cele bune vreau să spun ; că la rele, la corupţie, la lipsă de caracter, la arţag mahalagesc, nu ne întrece nimeni.

Mi-a rămas în minte expresia de prost fudul cu care se recomandă, bătând din pinteni, Cristian Ghinea : « A se slăbi cu onoarea militară ! ». Păi are dreptate : la excesul de onoare ce caracterizează poporul român, onoarea militară era ultima care îl jena pe acest trepăduş să-şi desăvârşească vocaţia de pahiderm.

Voi repeta un adevăr simplu, evident, de necombătut, care îi va enerva pe mulţi tocmai pentru că are aceste atribute: în toate ţările cu istorie şi cultură respectate şi consolidate, cu atât mai mult în ţările membre NATO, militarii au un regim special, “privilegiat” cum le place să spună, depreciativ, papagalilor noştri. Iar dintre militari, ofiţerii superiori sunt cei mai preţuiţi şi recompensaţi. România este membru NATO. Ar trebui să se alinieze şi ea acestei cutume şi chiar a fost aliniată, până mai ieri. Dar azi, inteligent subminată din interior de cârmaci, a ales să se repoziţioneze: să iniţieze şi să populeze “lumea a III-a din interiorul NATO”. Hai că suntem tari! Avem personalitate!

Şi incă un derizoriu aspect: atacul retroactiv asupra unui bun patrimonial. Revin la paralela cu comunismul anilor ’50: suntem departe de spiritul  exproprierilor  de-atunci?

Ce se întâmplă acum, în această speţă nu este nici măcar “comunism cu faţă umană”. Este, de-a dreptul, comunism stalinist!

Alte comentarii pe blogul conteledesaintgermain.ro

Contele de Saint GermainEditorialul de joiPolemiceCartianu,Cristian Ghinea,EVZ,Mircea Marian,pensiile militare,Romania Libera,umilirea militarilor(Comentariu postat la articolele din EVZ si Romania Libera semnate de Mircea Marian si Cristian Ghinea si intitulate 'Are nevoie Basescu de propria Antena 3', respectiv 'A se slabi cu onoarea militara!' Sunt uimit să constat ce puţin le trebuie unor oameni cu aparenţe normale şi cu pretenţii de intelectuali...Blog politic si polemic