Scorul acestui articol
[Total: 130 voturi. Media: 4.9]

 

Mare noroc are țara asta că nu e în război sub un astfel de președinte! Pe timp de război calitatea primordială a unui conducător trebuie să fie talentul de unificator și mobilizator. Or, ca acum, românii nu au fost niciodată dezbinați și descurajați.

S-o spunem fără diplomație: Klaus Iohannis este un accident. Camuflajul unei mari scorburi.

Pe afară chiparos, înăuntru găunos.

Că nu are sentimente, că nu are empatie, mai treacă „“ meargă! Dar să nu aibă pic de creier, să se miște doar din zvâcniri de cocoș descăpățânat, Doamne ferește ce perspective ni se deschid!

Înțepenit în gândire ca un cocârjat de reumă, nu-l duce capul nici un milimetru dincolo de ideile fixe cu care natura l-a înzestrat la alibi, pentru completarea inventarului minim.

Face prostii după prostii. Ceea ce înseamnă că a ajuns la un grad de infatuare și autosuficiență încât nu mai ține cont de niciun fel de sfaturi care ar intra în contradicție cu propriile sale evaluări.

A atacat PSD-ul cu atâta osârdie repetitivă și lipsită de imaginație încât l-a scos victorios la alegeri.

A anunțat cu o gogomănie demnă de domnul Goe că, indiferent de votul românilor, el va face guvernul numai și numai printr-o alianță PNL „“ USR. Mulțumită aceste stupizenii monumentale, USR pleacă acum la negocieri cu un ascendent decisiv, că nu are concurenți, care îi va deposeda, practic, pe liberali de niște ministere / poziții cheie.

L-a pus pe Orban să-și dea demisia de la Palatul Victoria ca să-l instaleze în locul lui, amenințător și prevestitor pentru viitoarea nominalizare, pe generalul Ciucă. Pentru ca, două zile mai târziu, să se vadă nevoit a renunța la planul Ciucă (discutabil dar și cu o componentă de soliditate) în favoarea planului Câțu, care duce cu gândul, mai degrabă, la strategiile napoleonilor de prin spitalele de psihiatrie.

Tratează în continuare PSD-ul cu aroganță și dispreț, ignorând mesajul primit recent de la români că, totuși, PSD este partidul în care ei își pun cele mai multe speranțe. Nu PNL, nu USR, nu Klaus Iohannis, ci PSD.

A făcut ce-a făcut (sau n-a făcut ce n-a făcut) pentru ca PMP să rateze pragul de 5%. La capacitatea dovedită a statului paralel de a jongla după bunul plac cu +/_ 3-5 procente la alegeri atunci când are interes, este clar că în ecuație a intervenit cineva care nu l-a vrut pe Băsescu în Parlament. Din două una: sau acel cineva a fost chiar Iohannis (și atunci vorbim de încă o gafă a sa în raport cu ambițiile personale, de o lipsă de clarviziune pe măsura chiparosului), sau a fost altcineva din zona de control a butoanelor (și atunci vorbim de o trădare față de președinte, de anunțul unei decăderi galopante a acestuia).

Nu pot fi bănuit de simpatii cu Traian Băsescu. Chiar m-am bucurat la confirmarea veștii că PMP nu a trecut pragul de 5%. Am mai scăpat de niște rinoceri. Cu toate acestea, am certitudinea că aici nu a fost vorba de o numărătoare cinstită ci de jocuri de interese. Trei zile s-a prelungit suspansul. Rămăseseră de numărat voturile din 2% dintre sectii, și procesul se blocase. Exista o marjă de manevră aici, în acest 2%, și mai exista una la voturile din diaspora. Resurse suficiente pentu o jonglerie convenabilă cu doar 1000 de voturi.

Până la urmă cineva a decis: „fără Băsescu”. Lovitură atât pentru fostul președinte cât și pentru actualul. Căci Băsescu anunțase că PMP va sprijini formarea unui guvern „de dreapta”.

I-ar fi prins rău lui Iohannis cele 5 procente ale lui Băsescu? Dimpotrivă! Pierzându-le, ele se vor redistribui având ca principal beneficiar PSD.

Și atunci”¦

Impresia că președintele Klaus Iohannis a început să se afunde tot mai adânc in nisipurile mișcătoare ale propriului său deșert prinde contururi tot mai nete.

El, intangibilul, favoritul Bruxelles-ului, răsfățatul sorosiștilor și partenerul de selfiuri al lui Marian Ceaușescu și Mălin Bot, și-a primit în doar câteva zile niște gutui în cap suficiente pentru o peltea care să leșine întregul PNL.

L-a criticat judecătoarea Baltag în plenul CSM, l-au criticat socialiștii europeni, l-a criticat reprezentanta misiunii OSCE care a monitorizat alegerile parlamentare din 6 decembrie”¦

Iar acum a dat-o în bară și cu generalul Ciucă, punându-l pe acesta în situația jenantă de a fi învinsul unui măscărici care, sigur, va desăvârși compromiterea totală a liberalilor.

După părerea mea, înlocuirea de ultim moment a favoritului Ciucă cu nominalizatul Câțu este o primă consecință a stupizeniei președintelui de a le spune useriștilor, înainte de orice negociere, că sunt indispensabili în formarea viitorului guvern. Aceștia, cu mingea ridicată la fileu, au cerut imperativ și au obținut: Ministerul Finanțelor, NU Orban, NU Ciucă! Așa se explică dislocarea lui Câțu de la Finanțe și deemnarea lui ca premier, în locul lui Ciucă. Trei concesii făcute dintr-o lovitură USR-ului. Și trocul este abia la început!

Se anunță un circ generalizat, cu negocieri pe bază de șantaj, cu retrageri spectaculoase și reveniri în extremis, cu un Klaus Iohannis debusolat în deșertul lui fără puncte cardinale.

Momente de deliciu așteptăm și de la Traian Băsescu. Fiți siguri că atunci când își va termina de lins rănile, încercatul lup de mare va ieși la atac. Cu toate talentele lui de corsar, cu flintele, harpoanele și setea de sânge care l-au ajutat să câștige atâtea bătălii și să răzbune atâtea înfrângeri.

Atunci să vă țineți, căci spectacolul va fi total!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/12/nisipuri.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/12/nisipuri-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri parlamentare,alianta PNL-USR,generalul Ciuca,nisipuri miscatoare,nominalizare Florin Catu,PMP prag electoral,premier desemnat,prostii ale lui Iohannis,redistribuire  Mare noroc are țara asta că nu e în război sub un astfel de președinte! Pe timp de război calitatea primordială a unui conducător trebuie să fie talentul de unificator și mobilizator. Or, ca acum, românii nu au fost niciodată dezbinați și descurajați. S-o spunem fără diplomație: Klaus Iohannis este...Blog politic si polemic