Scorul acestui articol
[Total: 177 voturi. Media: 4.9]

 

Singura șansă a AUR, destul de mică, trebuie spus, este să acționeze rapid. Să nu dea timp sistemului să-l prindă pe pregătiri malefice și să-l anihileze.

Mocnește furia în popor! N-aș fi crezut, dar explozia AUR asta dovedește. S-a agățat poporul de acești haiduci ca înecatul de pai.

Cheia succesului lor a fost elementul surpriză. Dacă acum s-ar întoarce timpul cu o lună în urmă, vă garantez că AUR n-ar mai intra în Parlament. Nu pentru că s-ar injumătăți numărul votanților săi ci pentru că sistemul, prevenit, l-ar scoate din joc înainte de ziua mersului la urne prin mijloacele lui specifice.

Pe lângă uriașele atuuri de resurse și instrumente îndelung exersate, sistemul are și o vulnerabilitate structurală: filtrele lui interne, birocrația luării deciziilor. Adică, lentoarea!

Acum, deja, s-au pus în mișcare mecanismele preliminare de anihilare a AUR. Discreditarea liderilor, aflarea sau fabricarea de păcate pentru șantaj, alimentarea discordiei interne, racolarea etc., adică primele litere din abecedarul diversionistului. Altfel spus, a început construirea infrastructurii de demolare a dușmanului prins în cătare. Ceea ce-i mai ține la ralanti pe demolatori, cu muniție încă de manevră în raniță, sunt definitivarea și aprobarea planului de luptă. Aici e nevoie de complicități înalte, de cooperări securizate și de armonizări „inter arme”.

După cum se vede de la o poștă, divizia de presă a bluraților s-a pus, cu sârg, pe treabă. Fără dovezi temeinice, fără scrupule deontologice, a început să injecteze în societate primele otrăvuri anti AUR: că aceștia sunt „criminali de la revoluție, legionari, infractori de drept comun, mahalagii, țate”, într-un cuvânt: pegra!

E, însă, doar faza pregătitoare. Până la anihilarea propriuzisă mai e nevoie de câțiva pași operativi, care necesită, cum ziceam, oarece timp: documentarea informativă, fabricarea unor dosare penale, activarea culoarelor din justiție, obținerea undei verzi de sus, inclusiv de la stăpânii din afara granițelor.

De-asta susțin: e o luptă contracronometru între membrii noului partid și cei care le-au pus gând rău.

Nu cred că AUR va avea la dispoziție mai mult de șase luni pentru a încerca să-și securizeze supraviețuirea politică. Pericolul care îi paște e după modelul PPDD: lideri arestați, parlamentari deturnați spre alte partide, desființarea prin disipare.

Singurul mod de rezistență, cu șanse, la ce li se pregătește, este mobilizarea de urgență a unui grup civic masiv de susținere și protecție. Dintre votanții lor radicali, dispuși ca la primul apel, la primele amenințări, să invadeze străzile și să îi apere.

Dacă Simion și ai lui, care, acum, sunt asaltați din toate părțile și din toate mediile sociale de adeziuni entuziaste la AUR, vor ști să răspundă rezonant acestei energii uriașe care vine spre ei, dacă vor fi capabili să transforme acest val de așteptări la limita disperării în acțiuni tranșante de coagulare patriotică în jurul valorilor creștine și naționale, pot avea o șansă.

Prea puternicii zilei, iohaniștii, liberalii, haștagiștii, sorosiștii nu se tem, în beția atotputerniciei lor, decât de un singur lucru: de furia necontrolabilă a maselor. Când, la primele acțiuni abuzive ale sistemului față de liderii și membrii AUR, vor ieși în stradă 10 000 de protestatari pe care SRI să nu-i poată controla sau deturna, vom putea spune că abuzatorii se clatină. Ca bulgarele de zapada a inceput sa se rostogoleasca.

Miraculosul AUR a apărut ca o duplicare, în oglindă, a USR. Comparația rezistă, cu atât mai mult cu cât în oglindă stânga devine dreapta și viceversa.

Așa cum celor de la USR li s-a permis (chiar au fost încurajați) să folosească decisiv strada în lupta politică, nu văd de ce ar sării unii în sus, acum, dacă AUR ar proceda la fel, evident cu alți combatanți.

Se face mare tam-tam în jurul avocatei Șoșoacă. Că e gălăgioasă, că e stridentă, că e intolerantă, că are un discurs fascist. Se uită însă că, în oglindă, au existat și există încă modele de discurs extremist de la care domnia sa poate fi revendicată: CTP, Marin Ceaușescu, Andrei Caramitru, Mălin Bot, Cosette Chichirău, Angi Șerban.

De ce doar Șoșoacă e rea? Cohorta asta de derbedei antinaționali și anticreștini e bună?

Mi se pare culmea ipocriziei și a autodescalificării morale ce fac unii deontologi ai sistemului (autointitulați filozofi și raționaliști) care se arată oripilați, șocați, consternați de apariția AUR în peisajul nostru parlamentar.

Eu nu spun că AUR ar fi ceva exemplar. Dar, ca imagine în oglindă a unor oribilități de stânga care și-au bătut joc ani la rând de ideea națională, de români, de religie, AUR pare că a apărut dintr-o necesitate socială imperioasă: aceea de echilibrare a extremelor. Ceea ce îi conferă și misiune și legitimitate.

Nu-mi place doamna Șoșoacă, tot așa cum nu-mi plac CTP, Marin Ceaușescu, Andrei Caramitru. Ceea ce mă face însă să o consider mai utilă acestor vremuri decât susnumiții este faptul că apără niște valori pe care ceilalți nu doar că le disprețuiesc, dar le și atacă mișelește: patriotismul și religia creștină.

Refuzul unor parlamentari USR de a jura pe biblie este cea mai oribilă ofensă pe care aceștia au putut-o aduce votanților lor credincioși.

Alegerile din 6 decembrie și consecințele lor imediate conferă tot mai multă acoperire în realitate vorbelor Sfântului Apostol Pavel citate recent de Patriarhul Daniel: „Dumnezeu nu se lasă batjocorit”!

Această acoperire în realitate nu s-a încheiat. Ea este în plină desfășurare, iar așteptările sunt mari.

Să nu ne pierdem speranța!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/12/AUR-2.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/12/AUR-2-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri,AUR,credinta,crestinism,distrugerea PPDD,miscari de strada,patriotism,protestatari,Sistemul,USR  Singura șansă a AUR, destul de mică, trebuie spus, este să acționeze rapid. Să nu dea timp sistemului să-l prindă pe pregătiri malefice și să-l anihileze. Mocnește furia în popor! N-aș fi crezut, dar explozia AUR asta dovedește. S-a agățat poporul de acești haiduci ca înecatul de pai. Cheia succesului lor...Blog politic si polemic