Scorul acestui articol
[Total: 160 voturi. Media: 4.9]

 

Turbaților! De-asta erați așa disperați în ultima săptămână: știați!

Cu trei zile înainte de alegeri, întâi Mircea Badea, apoi Cornel Nistorescu, s-au arătat uluiți de degringolada lui Klaus Iohannis trădată prin ultimele sale mesaje publice.

Mircea Badea s-a minunat mult în emisiunea sa de joi de modul în care un președinte de țară, ACEST președinte de țară, îsi bagă picioarele în reguli, legi, Constituție, bunul simț pentru a mai fura câteva minute de publicitate mascată pentru PNL și pentru a mai diaboliza, preț de 10 fraze scrâșnite, PSD.

În editorialul său de a doua zi din Cotidianul, Cornel Nistorescu își ieșea și el din papucii calmului său  ardelelnesc și ne prezenta o formă de perplexitate mai rară la un jurnalist ce a văzut atâtea la viata lui:

„žAm parcurs de mai multe ori apelul făcut de preÈ™edintele Iohannis la sfîrÈ™itul declarației de după È™edința CSAT de joi. E mai perplexant decît o declarație de război. Sună ca o chemare la arme. Are tonul unui ordin, a unei mobilizări disperate. […] L-ați văzut vreodată pe Klaus Iohannis atît de pornit È™i de disperat? Toată viața fost un placid arogant È™i disprețuitor! Ce să-l accelereze într-un asemenea hal încît să treacă peste toate zăgazurile din Constituția României?”

Eu, vă mărturisesc, am fost surprins de intensitatea și sincronicitatea uluielii celor doi importanți comunicatori. Mie mi se părea că tot ce face Klaus Iohannis nu e neapărat panică ci o repetiție robotică, în nota lui de previzibil mediocru. Că acționează după un șablon ce își propune doar să anunțe anticipat o mânăreală electorală bine controlată de camarila sa.

Acum, după aceste uluitoare ultime 24 de ore, îmi  dau seama că și Mircea Badea și Cornel Nistorescu au simțit corect vria președintelui. Or fi știut și de miracolul ce se pregătea să dea peste cap calculele cotroceniste?

În articolul meu din 21.11.2020, intitulat: Alegerile din 6 decembrie „“ dubla crima la adresa poporului roman, concluzionam:

„Noroc că uneori, când setea de putere devine patologică, mai intervine și o forță pe care nimeni nu o poate controla, să-i zicem „destinul”, care le pune cămașa de forță posedaților.

Å¢ineți minte cum acest „destin” i-a întors, pe aceiași lideri caricaturali ai noștri, din ideea lor fixă și toxică privind organizarea de alegeri anticipate?

De ce nu le-ar mai da, o dată, peste mână, și de data asta?”

Și iată că „destinul” a avut iarăși ceva de spus. Și tot prin intermediul unui mesager la care nimeni nu se aștepta! În martie, cu anticipatele, mesagerul a fost pandemia. Acum, cu parlamentarele, mesagerul e „AUR”.

Ca să ne lămurim cum și-o iau peste bot aroganții și trișorii.

***

Nimeni nu-și explică de unde a apărut acest „AUR”. E posibilă o astfel de coagulare spontană, direct la urieșeasca dimensiune a unui 9%, fără malaxoarele și drojdia „brutarilor” de profesie? Eu nu cred asta!

Adică s-a metamorfozat brusc fleșcăita mămăligă românească într-un aluat vârtos, care dă peste buza coveții pentru a se înfoia în ditamai cozonacul moldovinesc cu di tăti?

Hmmm! Nu pot mușca! E prea ca-n filme! Prea ca la experimentele cu steroizi.

N-aș putea, la momentul acesta, să explic exact ce s-a întâmplat. Pot doar să constat!

Și constat că acest partiduleț, ale cărui inițiale au fost o enigmă pentru toți până la apariția sa, aseară, in exitpoll-uri, este o adevărată bâtă pentru carul de oale al „dreptei noastre politice” (așa zisă).

„Mâna destinului”, care incearcă să mai protejeze o dată neajutoratul popor român de râvna distrugătoare a hulpavilor iohanniști.

9 procente luate, toate, din teșchereaua electorală a Cotroceniului. Adică din voturile diasporei, ale marilor orașe galbene și ale moldovenilor de peste Prut care, altfel, s-ar fi dus în bloc spre PNL, USR-PLUS, PMP.

Socotiți singuri: trei partide în căutarea unei majorități antipesediste. Cum arată ele acum, și cum ar fi arătat cu zece procente în plus dacă n-ar fi avut parte de această deposedare năucitoare din partea AUR.

Într-o mobilizare a disperării totale, Iohannis și ai lui au pus în mișcare, întreaga noaptea trecută, mecanismul fraudei salvatoare. Să treacă PMP-ul peste prag. Era singurul lucru care le mai rămânea la îndemână cu instituțiile lor de forță, cu tabletele, cu uriașa influență politică. Fără cele 5 procente ale lui Băsescu, care, pe deasupra s-ar mai fi și redistribuit către adversari (să înnebunești, nu alta!), orice speranță de majoritate a PNL fără PSD și AUR s-ar fi năruit.

Alchimie în toată regula! Cine o fi descoperit rețeta aducerii din virtual în real a acestei creaturi, AUR, pe baza metodelor de țintire folosite de Oxford Analytica, va intra în cartea recordurilor. Vom afla cât de curând cine, ce, de ce, cu ce. Până atunci, însă, să punem pe seama destinului faptul că lui Iohannis i s-a subtilizat, în extremis, jucăria cu care visase să ne încalece suprem: majoritatea absolută în Parlament.

În loc de încheiere, câteva scurte concluzii:

  1. Să nu ne așteptăm de la Orban și Iohannis la gesturi de bun simț (demisii, scuze, modificări de comportament, recunoașterea victoriei adversarului). Ar însemna că nu sunt chiar atât de răi, ceea ce pe unii i-ar putea determina să le mai acorde o șansă;
  2. Să nu regretăm că PSD nu va fi, în urma acestor alegeri, la guvernare. Liberalii, haștagiștii, tefeliștii mai au multe de demonstrat în materie de antinaționalism, intoleranță și incompetență. Să-i lăsăm să se devoaleze plenar;
  3. Să nu ne repezim a-i adopta necondiționat pe cei de la AUR, doar pentru că ne-au salvat, la aceste alegeri, de totalitarismul galben. AUR este, deocamdată, o enigmă. Să-i analizăm pe membri săi cu spirit critic, cu suspiciuni detectiviste și cu principii de care să nu ne fie rușine mai târziu.

Vedeți pentru ce s-au bătut tinerii frumoși și liberi pentru Roșia Montană?

Pentru că „țara noastră AUR poartă„!

De-ar fi știut, ei, atunci, ce fel de aur”¦

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/12/aur.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/12/aur-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealchimisti,alegeri prlamentare,AUR,Cornel Nistorescu,mana destinului,Mircea Badea,PMP prag,victoria PSD  Turbaților! De-asta erați așa disperați în ultima săptămână: știați! Cu trei zile înainte de alegeri, întâi Mircea Badea, apoi Cornel Nistorescu, s-au arătat uluiți de degringolada lui Klaus Iohannis trădată prin ultimele sale mesaje publice. Mircea Badea s-a minunat mult în emisiunea sa de joi de modul în care un președinte...Blog politic si polemic