Scorul acestui articol
[Total: 151 voturi. Media: 4.8]

 

Se mai confirmă o data: suntem defecți! Ne funcționează doar viteza I-a și marșarierul. Ura și frica!

Dezbinați până la fratricid de niște conducători nebuni, ne mulțumim cu bucuria cea mai ieftină și păguboasă: suferința celuilalt. Și cum e inflație de suferință, iată-ne fericiți. A murit capra vecinului, să deschidem șampania!

Klaus Iohannis și-a văzut visul cu ochii: cultivarea urii demente față de PSD și pesediști precum și crearea unei imagini apocaliptice despre evoluția pandemiei au găsit terenul prielnic și au rodit: mari orașe traditional roșii au devenit, prin forța urii și prin frica alegătorilor de virus, galbene.

La București, cum am scris încă de vineri, a fost altceva decât alegeri normale: a fost un ordin executat militărește, cu artileria grea scoasă, profesionist, la găurit inamici virtuali. Manipularea feisbucistică a SRI și tabletele făcătoare de minuni ale STS și-au îndeplinit, o data în plus, misiunea.

Când am afirmat categoric că la București statul paralel făcuse deja jocurile  înainte de ziua alegerilor, mulți m-au luat în balon. Și dintr-o tabără și din cealaltă. Acum se dovedește că am avut în totalitate dreptate. Primăria Generală și Primăria Sectorului I au fost marile mize ale oculților. Și au fost adjudecate la scor, în marja de eficiență de +/_ 5% a „sistemului”, validată încă de la prezidențialele din 2014″.

Nu spun și n-am spus niciodată că Firea sau Tudorache or fi fost niște lumini. Dar să preferi acestora niște caricaturi administrative (și nu numai) ca Nicușor Dan și Clotilde Armand înseamnă mâna „necuratului”.

Cineva afirma că „cetățenii au fost mai deștepți decât politicienii”. Nici nu e greu să se intâmple asta. Dar tocmai de aceea ei nu puteau să o voteze, pe bune și în procent de 45%, pe Clotilde Armand. Să fim serioși!!! Sectorul I, colonie franțuzească? Câmp tactic pentru Dacian Cioloș și Emmanuel Macron? Iată că da! Allez les bleus! Ä‚știa patrioți! Voila cum întregim tricolorul politic: după roșu și galben avem acum și albastru pe frontispiciul marilor primării nationale. Merci beaucoup!

 

Cât ar părea de paradoxal, marele învins al acestor alegeri este PNL. PSD nu intră în competiția pentru lingura de lemn, el căzând la pământ, numărat până la 9, imediat după europarlamentare.

Atunci cine să fie marele câștigător? Exact USR, partidul statului paralel! În favoarea cui a făcut, deci, jocurile statul paralel la București și, probabil, la Timișoara? Se vede cu ochiul liber, de la o poștă!

La alegerile politice, pentru consilii, PNL s-a prăbușit până undeva în jur de 17% (în orașele importante unde și-a băgat coada statul paralel). Diferența de voturi până la 32 „“ 35% unde să se fi dus? Ați ghicit din prima: la USR!

Apropo de scorul politic al PNL. Încă din luna aprilie 2020 am anunțat aici prăbușirea PNL sub 20%. Nu vreau să mă prezint drept un oracol dar acea previziune, precum și asta, mai recentă, cum că statul paralel a făcut deja jocurile la București, s-au confirmat deplin la alegerile de ieri.

De-asta și erau asa de plouați aseară, la declarații, toți peneliștii. Și de-asta nu a ieșit Klaus Iohannis să celebreze „marea victorie”. Pentru că, de fapt, pentru el și PNL-ul lui aceste alegeri au fost o mare înfrângere.

Cu ocazia asta am înțeles și motivul pentru care i-a invitat Klaus Iohannis la Cotroceni, săptămâna trecută, pe Ludovic Orban și Nicușor Dan. Știind care va fi rezultatul, că Nicușor Dan a fost deja ales de sistem, Iohannis a vrut să-i ceară viitorului primar al Bucureștiului angajamente de fidelitate; primul fiind ca duminică seara să serbeze triumful său cu PNL și nu cu USR. Ceea ce, cum ați constatat, s-a și întâmplat.

Până la parlamentare mai sunt două luni. Brusc, PNL se trezește într-o mare dificultate: pentru aceste parlamentare nu va mai trebui să se lupte cu PSD, adversarul său traditional, preferat și urât universal la îndemnul președintelui Iohannis, ci cu USR, partenerul mai mic de la locale, dar marele câștigător al acestora și cu pretenții obraznice deja exprimate.

Credeți că PNL și Klaus Iohannis vor accepta să fie ridiculizați de USR în decembrie? Cam asta se anunță! Toți „dreptiștii” dezamăgiți de catastrofala guvernare a PNL vor migra spre partidul SRI-ului, și atunci ce se va alege de Ludovic Orban și ai lui? Mai ales că pandemia în loc să se potolească, prinde aripi.

Prevăd fie amânarea parlamentarelor, fie intrarea în forță a DNA-ului în dosarele existente sau în pregătire ale liderilor USR „“ PLUS. Există și o a treia variantă, care s-ar mula perfect pe indolența președintelui nostru lipsit de busolă: Klaus Iohannis să dea PNL-ul pe USR – PLUS și să-l vedem din nou premier pe Dacian Cioloș.

Lansez, deja, un avertisment legat de o astfel de perspectivă: habarnismul gălăgios și extremismul revanșard ale găștii Barna „“ Cioloș au un ecou îngrijorător de puternic în rândul unei mari părți a românilor. A celor imbecilizați de rețelele de socializare. Bazate pe cultura urii și a fricii, cele  două caracteristici funeste reprezintă o amenințare cu ghilotina pentru toți românii cu capul încă pe umeri.

Ascensiunea extremiștilor de la USR „“ PLUS trebuie oprită. Altfel, anabolizantele injectate în ei de liderii iresponsabili ai statului paralel pot genera daune ireparabile.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/Gandhi.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/Gandhi-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri locale,alegeri parlamentare,dezbinare,extremism,frica,statul paralel,ura,USR-PLUS  Se mai confirmă o data: suntem defecți! Ne funcționează doar viteza I-a și marșarierul. Ura și frica! Dezbinați până la fratricid de niște conducători nebuni, ne mulțumim cu bucuria cea mai ieftină și păguboasă: suferința celuilalt. Și cum e inflație de suferință, iată-ne fericiți. A murit capra vecinului, să deschidem...Blog politic si polemic