Scorul acestui articol
[Total: 2 voturi. Media: 4]

Zilele trecute am primit una dintre recompensele neașteptate și prea puțin meritate pentru aventura de a ține, cu destule eforturi, acest blog. Mi-a postat un comentariu, la un articol recent, scriitorul Dorin Tudoran.
Nu știu dacă pentru vizitatorii de-aici, mulți dintre ei încă nenăscuți în 1984, numele domniei sale stârnește vreo emoție aparte însă, pentru mine, înseamnă foarte mult.
România comunistă a cunoscut puțini dizidenți care au avut curajul să-și joace libertatea, chiar viața, în lupta inegală cu securitatea ceaușistă. După Paul Goma, în anii „™70, Dorin Tudoran a fost al doilea scriitor român notoriu care l-a înfruntat pe Nicolae Ceaușescu, nu doar în față dar și public. Au mai urmat Mircea Dinescu și Doina Cornea, la fel de importanți și dragi mie, care să completeze o listă dezesperant de scurtă pentru latentul popor român, atât de greu de declanșat când vine vorba de mizele sale majore.
Referitor la lupta mea din ultimii ani, pe acest blog, cu regimul Băsescu, mărturisesc că mă simt mult mai confortabil și mai aproape de adevăr știindu-mă de aceeași parte a baricadei cu o personalitate și un caracter precum Dorin Tudoran decât dacă i-aș fi avut alături pe Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu și pe ceilalți binecunoscuți navigatori în ape tulburi, mereu „orientați” după soarele puterii.

Îmi cer scuze dacă am lăsat deoparte (și am lăsat) numele altor persoane care, la un anumit moment, și-au asumat riscuri și roluri în amorsarea schimbărilor istorice din 1989 însă intenția mea, scriind aceste rânduri, nu a fost să fac o cronică a dizidenței anticomuniste din România ci să îi mulțumesc domnului Dorin Tudoran pentru onoarea pe care mi-a făcut-o.

Contele de Saint GermainEditorialeandrei plesu,Doina Cornea,Dorin Tudoran,Gabriel Liiceanu,Mircea Dinescu,Nicolae CeauÅŸescu,Paul GomaZilele trecute am primit una dintre recompensele neașteptate și prea puțin meritate pentru aventura de a ține, cu destule eforturi, acest blog. Mi-a postat un comentariu, la un articol recent, scriitorul Dorin Tudoran. Nu știu dacă pentru vizitatorii de-aici, mulți dintre ei încă nenăscuți în 1984, numele domniei sale stârnește...Blog politic si polemic