Deocamdata, in Romania, nimeni nu se poate lupta cu Sistemul
Â
Sistemul de forță construit de Traian Băsescu în cele două mandate ale sale de preÈ™edinte al României nu a avut nimic de-a face, în esența sa, cu interesul național. El a fost proiectat È™i realizat de natura È™i voința dictatorială ale inițiatorului său, centrate în jurul unei singure idei: consolidarea puterii personale.  Â
De la numirea unor oameni mediocri È™i È™antajabili în funcțiile cheie È™i până la uriaÈ™a demagogie de acoperire a abuzurilor acestora prin sloganuri cu priză la cancelariile occidentale, gen „žjustiție independentă”, „žlupta împotriva corupției”, „žseparația puterilor în stat”, totul indica dorința irepresibilă a lui Traian Băsescu de a controla totul, de a-È™i putea permite orice.
Evident că, acumulând putere personală È™i ilegitimă prin interpuÈ™i, cum ar fi È™efii serviciilor secrete, È™efii parchetelor È™i ai instanțelor supreme etc., i-a încărcat È™i pe aceÈ™tia, inevitabil, cu fracțiuni ale acestei puteri, tot personale È™i tot ilegitime.
Istoria ne-a arătat, însă, că problema de supraviețuire la putere a oricărui dictator devine, mai devreme sau mai târziu, poporul. Care, printr-o intuiție care înlocuieÈ™te de cele mai multe ori cu succes carențele de educație È™i de cultură, descoperă până la urmă înÈ™elătoria È™i nu mai vrea să o accepte. În ce fel? Prin vot!
Nici nu i se terminase bine primul mandat È™i Traian Băsescu a fost confruntat cu o pierdere alarmantă de popularitate. Sondajele erau dezastruoase iar disperarea sa luase forma lăcrămării publice prin celebrul schelălăit „žsă-ți fie ruÈ™ine, Dinu Patriciu”!
La prezidențialele din 2009 Sistemul marca Traian Băsescu È™i-a arătat primele „žvirtuți”. Vizita lui Geoană la Vântu, votul suprarealist din diaspora, miile de reclamații de fraudă electorală ignorate de BEC reprezentau nivelul È™i forța de mistificare pe care le atinseseră, la acel moment, instituțiile de forță ale statului român în lupta lor cu fentarea democrației.
Glonțul care i-a È™uierat atunci, pe la ureche, a stimulat imaginația dictatorială a fostului preÈ™edinte. Sistemul trebuia să inventeze ceva mai eficient, să facă mai mult decât făcuse până atunci pentru contracararea voinței populare, din ce în ce mai radicalizată împotriva sa.
La vremea respectivă, răspunsul Sistemului la ordinul alarmat al preÈ™edintelui a constat din două măsuri cardinale:
- construirea unei rețele internaționale de ziariÈ™ti străini È™i organe de presă cu notorietate care să poată fi mobilizată să acționeze la ordin, prompt È™i convergent în momente critice, È™i
- realizarea unui monopol pe sursele româneÈ™ti de informare a cancelariilor străine importante È™i a instituțiilor majore ale UE.
Prima măsură s-a implementat sub coordonarea SIE, în principal prin intermediul ICR care a alocat bugete importante acordării de burse È™i excursii de studiu unor jurnaliÈ™ti străini care urmau, ulterior, să-È™i arate recunoÈ™tința (ceea ce s-a È™i întâmplat în timp, cum a dezvăluit, repetat, presa liberă din România).
A doua măsură a căzut în sarcina SRI, care a reuÈ™it, prin metode specifice, fie să acrediteze oameni „žverificați” pe lângă ambasade È™i instituții europene, fie că „žconvingă” corespondenții deja agreați de acestea să adopte pozițiile dorite de Sistem.
Astfel se explică salvarea de către americani a lui Traian Băsescu, după referendumul în care l-au trimis acasă 7.5 milioane de români (vă mai amintiți de emisarul american Philip Gordon sau de europarlamentarul Monica Macovei È™i de minciunile lor sfruntate despre, chipurile, peste 1.5 milioane de voturi fraudate?).
Și tot astfel se explică È™i lista cu poruncile lui Barosso, acceptată de Victor Ponta al cărui partid tocmai câÈ™tigase alegerile legislative cu peste 60%.
Dar, de atunci, lucrurile n-au stat pe loc. Instituțiile de forță româneÈ™ti, din ce în ce mai puternice È™i scăpate de sub orice control democratic, au transferat forța lor, să zicem îndreptățită până la un anumit punct, unor conducători slabi, contaminați de vicii dictatoriale. Spun „žslabi” în sensul că nu au avut tăria de caracter să reziste tentațiilor corupătoare. „žSlabi”, dar, totodată, foarte puternici. Odios de puternici. Și, pe deasupra, È™i lipsiți de scrupule!
Cea mai recentă găselniță a Sistemului în materie de deturnat votul popular este implicare în joc a străzii. Tehnici de manipulare în masă, rafinate savant prin intermediul celor mai moderne È™i costisitoare cuceriri IT, au fost experimentate cu succes de cel puțin trei ori de la alegerile din decembrie 2014 (prezidențiale, Colectiv, Ordonanța 13). Prin folosirea unor emoții colective relativ banale, amplificate artificial până la paroxism, zeci de mii de oameni oneÈ™ti dar creduli sunt puÈ™i pe picior de război cu sentimentul apărării cauzei ultime. Acum ori niciodată!
În susținerea bunei lor credințe ei invocă, atunci când sunt întrebați, principii înalte: dreptate, justiție necruțătoare, patriotism.  Dar încălcarea exact a acestor principii îi lasă indiferenți dacă se produce în tabăra lor. Și cu lucruri mult mai grave, cum ar fi jefuirea È™i vulnerabilizarea strategică a țării prin defriÈ™ări iresponsabile, încălcarea grosolană de către DNA a Constituției României prin imixtiunea abuzivă în treburile puterii executive È™.a.m.d.
Aud în aceste zile multe voci, chiar din rândul jurnaliÈ™tilor È™i analiÈ™tilor pe care îi respect, care acuză Parlamentul de pasivitate în raport cu abuzurile din justiție, tot mai des prezentate public È™i din ce în ce mai revoltător de grave. „žFaceți ceva să le stopați! De-asta v-au trimis românii acolo. Nu ne trădați! Imbunătățiți legile! Uzați de puterea pe care v-am dat-o!”
Resimt È™i eu frustrarea. Dar, oare, practic, parlamentarii români ar putea ei, duce până la capăt, astfel de inițiative privind reforme în justiție?
Răspunsul l-am avut cu Ordonanța 13. Nu, nu ar putea! Au încercat, È™i sistemul i-a învins. De ce au cedat È™i au retras-o?  Pentru  că ar mai fi trebuit să reziste o săptămână È™i nu au fost în stare. În ritmul pandemic în care funcționa jucăria sistemului de scos oamenii în stradă, în preziua împlinirii termenului de intrare în vigoare a ordonanței, România ar fi fost în revoluție.
Singura posibilă reacție cu È™anse de câÈ™tig putea fi o contramanifestație a susținătorilor PSD. Riscurile erau È™i în acest caz foarte mari pentru că, deja, miÈ™carea anti Grindeanu fusese lăsată prea mult să se dezvolte.
Orice inițiativă ar avea parlamentul acum, în direcția eliminării abuzurilor DNA, aceasta ar fi imediat prezentată de către adversari ca un atac la justiție È™i la Laura Kovesi. Iar flama manifestațiilor manipulate de Sistem ar reizbucni cu È™i mai mare intensitate.
Deocamdată Sistemul are acest antidot la votul majoritar al românilor: strada! „žNedemocratic, nedemocratic, dar, data viitoare, nu mai scăpați”!
Băsescu s-a salvat de majoritatea USL prin sprijinul american È™i prin monopolul asupra informațiilor despre România furnizate UE prin trepăduÈ™ii săi.
Iohannis È™i Sistemul încearcă să se salveze de majoritatea PSD „“ ALDE È™i prin metodele lui Băsescu dar, mai ales, obligați de evoluțiile geopolitice, prin implicarea străzii în disputele politice din țară.
Din păcate, aÈ™a stă situația acum când comentăm: deocamdață, în România, nimeni nu se poate lupta cu Sistemul. Capacitatea sa, demonstrată, de a scoate în stradă sute de mii de protestatari, la comandă, transformă È™i Parlamentul È™i Guvernul în victime sigure.
De aceea, consider că armistițiul la care s-a ajuns acum este în favoarea PSD „“ ALDE È™i nu în favoarea Sistemului.
Sistemul abia aÈ™teaptă pretextul redeschiderii ostilităților.
Cum s-ar putea reveni la normalul supremației democrației? În două feluri:
- Fie prin continuarea detonării din interior a Sistemului, până la atingerea unei mase critice care să genereze schimbarea profundă;
- Fie prin anihilarea de către exponenții PSD „“ ALDE a măsurilor prin care sistemul îi domină, atât în plan extern cât È™i intern, construindu-È™i arme cel puțin la fel de redutabile.
Nu voi înțelege niciodată de ce strategii PSD „“ ALDE nu au creat deja un grup de experți IT care să facă exact ce fac oamenii Sistemului, dar în sens contrar. Și, eventual, mai bine. Această supremație zdrobitoare pe rețelele de socializare a TFL-iÈ™tilor este una dintre cheile de boltă ale forței Sistemului din acest moment.
Dar, despre asta, cu altă ocazie.
https://www.conteledesaintgermain.ro/deocamdata-in-romania-nimeni-nu-se-poate-lupta-cu-sistemul/08-03-2017Editorialeabuzurile DNA,detonarea din interior a sistemuluiseparatia puterilor in stat,diaspora,dictator,Dinu Patriciu,guvernul Grindeanu,ICR,justitia independenta,Ordonanta 13,poruncile lui Barosso,sa-ti fie rusine,SIE,Sistemul,Victor Ponta,vizita lui Geoana la Vantu Sistemul de forță construit de Traian Băsescu în cele două mandate ale sale de preÈ™edinte al României nu a avut nimic de-a face, în esența sa, cu interesul național. El a fost proiectat È™i realizat de natura È™i voința dictatorială ale inițiatorului său, centrate în jurul unei singure idei:...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Din pacate la noi sistemul este in proportie de 80-90% varza. Oamenii sunt sedusi cu numeroase nimicuri, iar cei de la putere sa adune in tolba cat se poate. Nu mai conteaza cine cade, cine are de suferit, ei sa fie bine. in alte tari sistemul este foarte bine la punct (cu mult mai bine decat la noi) si daca o persoana cu influenta a fost descoperita de atrocitati precum cele de la noi, e vai si amar. In loc sa evoluam, noi involuam mai mult din cauza conducatorilor si a mentalitatii limitate.
anonim,
gandeste-te asa: de ce isi spune garfield ? si vorbeste de supraponderali ? bingo !
interesant ca in loc sa se preocupe de lasagna lui sta si ne numara noua plombele. si curent alternativ la fel. iti dai seama ce plictiseala ?
pt radu Mie nu-mi place sa jignesc oamenii si lipsa mea de RABDARE (recunosc!) cand scriu (o sa-mi revizuiesc atitudinea dar ma costa mult prea mult timp si nu merita ar fi mai rentabil in cazul asta sa investesc timpul intr-un blog propriu) ca o dovada ca sunt agramat… e problema lui.
Eu sincer il banuiesc pe Garfield ca e chiar ‘Contele’ in deghizarea deghizarii casa zic asa 🙂 care si-a vazut blogul invadat de comentariile naostre. Poate pe drept oi fi exagerat si eu cu lungimea textelor.
Dar ma rog o sa-i fac pe plac si acum raspund pt ultima data ca sa nu par nepoliticos. Initial mi-a placut cum scrie chiar urmaream interesat parerile sale de mai mult timp. Dar de la pozitionarea absolut fatis PSD-ista din timpul demonstratiilor m-am lamurit definitiv. Atunci multi si-au dat arama pe fata printr-un partizanat apropae talibanic! Initial am crezut ca am ceva de invatat de pe acest blog ca poate apar idei noi si viabile pemtru iesirea din situatia extrem de grava in care se afla tara. Dupa mine DATORIA unui intelectual (si Contele este unul fara doar si poate) este sa PREZINTE ADEVARUl si sa DEMASTE manipularea. Ori ce vedem ca intelectaulii sunt cei mai rai dusmani ai tarii ca se preteaza la cele mai mari mistificari si sunt trainici dezvoltatori de idologii si scenarii logice alternative FARA continut de adevar. Nu tot ce e logic e si adevarat. Cel mai mult urasc atunci cand se ocultaeza anumite aspecte pt a se construi o noua impresie in directia ‘dorita’. Si e suficient ca romanii au boala asta a barfii e cumva in sange, in ADN in consecinta e suficienta doar lansarea unei impresii ca sa fie considerata mare adevar – romanul nu are timp si chef de analiza serveste ce i se pune in creier de altii.
Ce mi-au reprosat si el si Garfield e ca am o conditie intelctuala modesta adica sunt incult, agramat si prost informat dar bine itnentionat. Ce duios ce intelectuali fini si superiori ….fie cum zic ei dar eu stiu pra bine ADEVARUL SI II ENERVEAZA CA SUNT MULTI CA MINE. Elocventa este si ura fatisa fata de internet. Orice tehnologie e neutra depinde daor de cel care o foloseste in ce SCOP o foloseste. Dar intenetul prin Google ca motor de cautare si de acces la INFORMATIE a fost cea mai spectaculaosa inovatie generatoare de plus valore – nu numai in business – de la sfarsitul secolului 20!! Si reprezinta totodata moartea dictaturilor a idologiilor bazate pe manipualre si ocultarea adevarului. Peste astea a venit si Wikileaks adica ei vor sa ne spioneze dar atunci cand si ei au fost la randul spionati nu a mai fost OK blasfemie curata nu?! Ma astept insa ca tocami aceasta libertate pe internet sa dispara in curand.
Vezi si atitudinea fata de drone ale celor care au puterea pt ca prin ele vazi totul cu alti ochi. In fine hai ca nu vreau sa ma mai lungesc.
Si are dreptate Garfield /Contele e doar un bloc 99,99% habar nu au de el sa raman ei intre ei. Toate bune!!
Nu reusesc sa te identific. Vrei sa ne spui nick name-ul anterior?
„Nu voi înțelege niciodată de ce strategii PSD „“ ALDE nu au creat deja un grup de experți IT care să facă exact ce fac oamenii Sistemului, dar în sens contrar.” poate pentru ca nucleul alegatorilor PSD nu sunt tefelistii click-aitori pe net ci oameni care au o varsta ce nu se mai preteaza la… click-uri. Daca majoritatea celor pe care te bazezi in cazul unor alegeri nu folosesc internet in exces, la ce bun sa investesti in IT? Exista un sistem implementat (al primarilor) prin care se controleaza masa alegatorilor (macar a unei parti) si care nu poate fi accesat de partile „externe” de care pomenea anonim pe motiv de relatii si costuri (in continuare privesc evenimentele feisbuciste „sa alergam pentru natura”, „bataie cu apa/culori/perne in parc” etc. doar ca repetitii pentru determinarea masei de manevra eficienta (cost-eficient, adica) de manipulare prin intermediul internetului). E o manevra utila si comoda, fizic si financiar. Care duce la exacerbarea comoditatii influentei sa-i zic globalizatoare: daca nu poate influenta prin intermediul internetului, nu are castig de cauza. D-aia PSD banuiesc a ramas in picioare. D-aia a fost dat putin la o parte de la butoane. Conte, o tema de gandire: daca mult-asteptatul program PSD va fi implementat doar atat cat diferitele parti externe sa accepte sa conlucreze din nou cu PSD si sa mai jefuiasca ce-o mai fi ramas in zona prin intermediul lor si nu direct (dupa marca DNA-SRI) – va mai fi el implementat sau va cadea in uitare?
Constat făra surprindere că s-a insinuat printre noi un grafoman supraponderal… È™i nu unul oarecare, ci un grafoman agramat! Se numeÈ™te, cum altfel… @anonim. Mărturisesc cu mâna pe inimă că mă ia amețeala când citesc elucubrațiile individului, drept care am decis să nu le mai citesc. Omul pare de bună credință, numai că e depăÈ™it de circumstanțe, iar lipsa de formație medie îl ajunge din urmă. Îl rog prieteneÈ™te să nu se mai exprime în scris… am oroare de agramați… ci doar verbal… eventual în Piața Victoriei! Și să nu uit, are È™i un partener cu care compătimeÈ™te… cine altul decât @radu!
DNA să vină să vă ia! Hehehe! Garfield, motanu de pe acoperiÈ™
Bine, ai dreptate. Daca tot ai scris aici in loc sa scrii la subiectele noi si calde, spune-mi si mie ca sa nu mor prost: de ce @radu si nu radu ? Intrebarea asta poti sa faci un efort sa o consideri de buna credinta: @ nu inseamna „at” in engleza ? garfield@yahoo.com nu inseamna contul garfield de la yahoo.com ?
Da/Nu!
Altă întrebare?
Mai baiete multumesc pentru complimente … grafoman, supraponderal, agramat, depasit de circumstante , generator de elucubratii…..frumos tine-o tot asa cam asta e nivelul PSD-ist adica comunisto-secutrist. Eu nu am ce pierde ramaneti voi intre voi nu am sa mai comentez pe un blog pin de securitsti!!! Bye bye baieti cu ochi albastri ! Bine macar ca atat va duce mintea sa va autodemascati. Cat despre ‘elucubratiile’ scrise vom vedea ce va aduce viitorul :)) distractie placuta …
Vai, dar ce securist matusalemic vezi în oglindă.
Ce-ai făcut? Èši-ai împroÈ™cat toată zoaia antipesedistă de securist ciobănesc?
Păi, la ce început pozai în nuanțe, erai străveziu. Ne spui verde-n față că eÈ™ti securist de la stână?
P.S. Știam.
Hai, taci cu tata, taci cu tata, nu mai plânge! Există viață È™i după blog, chiar dacă eÈ™ti anonim! De fapt, cred că 99,99% din oamenii de pe glob, nici n-au auzit de blogul Contelui, ceea ce nu-i împidică să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți!
Hehehe! Garfield, motanu de pe acoperiÈ™
@anonim,
„O noua reindustrializare a Europei” suna bine, dar ideea asta de „reindustrializare” nu vine in contradictie cu ideea de libertate ? Sa ma explic …
Care sunt motivele care au dus la deindustrializarea Europei (si a SUA dealtfel) ? Daca a fost o miscare impusa, daca industriile traditionale au fost impiedicate sa se dezvolte atunci, OK, trebuie ridicate barierele si industria va reveni. Daca insa industria a disparut (si nu vorbesc de Romania unde se poate argumenta ca guvernele au ruinat industria) din Europa pentru ca a devenit mai profitabil sa se stabileasca in China, atunci cine si cum poate sa le forteze sa se intoarca ? Ne intoarcem la dictatura, la o industrializare impusa de catre stat ?
La fel si in problema liberei circulatii. Nu pot sa imi imaginez cum circulatia libera ar putea fi restransa (chiar si in numele unei falimentari a tarii din cauza exodului tinerilor) fara sa fie o limitare a libertatii individuale. Si am mari indoieli ca restrangerea libertatii de circulatie ar rezolva vreo problema: nu asta a incercat RDG cand a creat zidul Berlinului ? Si nu tot in colaps economic a intrat ?
Solutia nu poate fi impusa prin constrangeri. Daca devine economic rentabil sa reinvii industria chimica, textila, feroasa, etc. in Europa, toata lumea e de acord ! Deasemeni daca Romania devine atractiva pentru tineri emigratia se va reduce de la sine. Dar cum sa se intample asta in mod natural, fara vreo limitare a libertatilor individuale, fara revenirea la dictatura ?
In carca UE sunt puse multe rele, unii poate o invinovatesc de de-industrializarea Europei. Dar si SUA si-a pierdut industria, si Canada, si Australia, fara sa tina in vreun fel de Bruxelles. Numai China s-a industrializat, ea e marele castigator ai ultimilor 25 ani. Solutia asa cum o vad eu n-are nimic de-a face cu impartirea Europei pe regiuni sau cu vreo lupta intre dolar si euro. Solutia trebuie cautata in competitia cu economia chineza.
Pe mine ma amuza foarte tare (si nu ma refer acum la Dvs. ci in genere) ca lumea vorbeste de ”cutare tara s-a dezindutrializat” acest ‘s-a’ nu este ceva ‘liber’ este INFDUS de practicarea anumitor politici. Ce ineamna pana la urma sa ai libertate? Libertate insaemna printre altele sa mai ai din ce sa mai alegi. Foarte concret. De ce sa-mi cumpar o pereche de chiloti sau ciorapi toocmai din China cand pot sa o produc la o distanta minima de locul in care traiesc. Ar fi in mod NORMAL infinit mai scump sa ii import din China pentru ca s-ar adauga taxele vamale, transportul si duarta de timp pana ar ajunge la mine. Toati acesti factori ar trebui sa faca o pereche de chiloti sau ciorapi chinezesti mai SCUMPI decat cei autothtoni. Un exemplu oarecare dar evident. Acum intervine politica daca elimini taxele vamale, controlezi si elimini prin subventii de stat acordat trranspiortatorilor costul transportului aduci ca termen de comparatie numai costul manoperii (am eliminat voit multi alti fatori cum ar fi costul cu materii prime etc). In conditiile astea sigur e mai rentabil sa cumperi in China si cu timpul totul se va muta cu produtia in China. Dar e NORMAL asta= Este asta LIBERTATE sau este de fapt o manipulare oridinara a o distrosionare VOITA a pietei pentru obtinerea unui scop si anume distrugerea pe termen lung a CONCURENTEI de pe piata si centralizarea producteii intr-o singura mana. Chair nu se vded cu ochiul liber ca a disparut concurenta de pe piata? Cine cu cine mai concureaza? Totul fiind produs in acelasi loc au ajuns sa fie la fel sa arate la fel Ah avem o diversificare mai mare dar pentru un anume produs nu prea exista alternatvuie pt ca asa zisele alterenative sunt aclesi lucru (au acleasi piese si aceleasi parametrii ba chair sia rata la fel deci de ce as plati diferit?)Daca va uitati atent veti vedea numai carteluri peste tot care si-au impartit de mult piata (in toate sectoarele Pharma Auto Ap medicala etc). Conucrenta e doar MIMATA nu e libera. Traim la fel ca in anii constructiei comnismului o oua etapa ncare s-a contopit miraculos comunismul cu capitalismul . In China. Pentru prima oara un partid comunist a ajuns corporatie cu 51% di actiuni. E forma ideala de dictatura. Nu pute cum putzea comuniasmul e high-tech acum dar tot coumnism e in sensul ca nu ai nici o libertate. In puls acum capitalul e liber sa se acumuleze in mainile cui trebuie drepturile muncitrolior numai exista etc etc. Nu e clar ca dupa ce au realizat in China acest minunat nou sistem politico-economic care e bazat pe economie PLANIFICATA!! urma sa fie exportat prin drumul matasii in intreaga lume? chair nu e evident? care liberate? de la 1.10. 2016 internetul a iesit de sub legislatia americana si a intrat pe mana unor privati E o chestie de timp pana va fi cenzurat la scara globala asa cum e cenzurat in China si Rusia. Revenind la Europa cine este UE? O mana de nealesi care se erijeaza in elite si care condcu arbitrar si dupa bunul oplac dsestinele a 500 de milioane difera de China? Deloc de fapt incep sa semen dinc e in ce mai mult. cand te uiti la sala PE si cea a plenaeri partidului arata cam la fel si mutrele si spiritul din sala. Asta nu e o structura viabila pe termen lung si ca atare o sa si dispara mai repede dect se asteapta multi. In fine nu am acum nici timp si nu e nici cazul sa dezvolt subiectul adevarul este ca asa zisa LIBERTATE practic nu prea exista chair daca ai iluzia ca o ai. E foarte asemanator cu matrix. Pacat doar ca lumea nu pricpepe asta. E esential de inteles cum functioneaza lucrurile si cum se pot inversa si corecta aberatiile. Dar asta e o tema ampla si nu e cadrul potrivit unei astfle de analize. Legile genereaza oportunitati. Nimic altceva. Iar legile sunt facute peste tot de oameni care pot fi fie snatajabili, corupti, ticalosi si lacomi – amrea m,ajoritate – sau pot fi cu firca de Dumenzeu si dragoste de neamul si tara din care provin sau in care traiesc. La fel vor fi si legile pe care le vor face. Libertatea nu e un drept garantat de nimeni e consecinta a propriei noastre maturitati ea nu este granatata ci este produsa si prezervata continuu si pentru a o mentine trebuie in mod constant luptat cu cei care vor dori sa o anuleze. Si te lupti prin identificarea dusmanilor libertatii si a actinunilor lor!! da taxele vanmale au fsot de cand e lumea un isntrument de a proteja interesle proprii si prin impunerea lor au ajuns tqari ca USA (Washington), Germania (Bismarck) sau Rusia(tarul petru), franta sa devina INDEPENDENTE de imperiul britanic de exemplu. O Europa onesta si egala cu toti ar avea singura grija sa-i protejeze pe cei slabi sa creasca IMPREUNA cu cei mari si tzari si nu sa le permita acelora din umra sa-i exploateze la ras pe primii. Pentru ca pe termen lung asta va duce la distrugerea ideii de Europa comuna si la disrugerea libertatilor ! dar cine sa vada asta cand avem de-a face doar cu egoisme regionale. In fine inteleg dvs ‘serviti’ ca multi altii ceea ce ofera presa gata mestecat fara sa investiti mult timp sa aflati ce se ascunde de fapt in spatele unor aparente.
Dumneata esti suparat. Asta se vede. Ceea ce e mai greu sa inteleg este ce ai vrea dumneata sa schimbi. Cel mai mult si mai mult. Asta e intr-un fel si problema Romaniei, cand se duce la intalnirile astea cu alti sefi de stat si de guvern ar fi bine sa aiba o lista scurta de lucruri pe care sa le ceara. Nu e destul safii suparat asa in general pe mersul lucrurilor, trebuie sa stii si ce vrei. Din pacate din textul tau nu e clar ce vrei: vad ca nu esti de acord cu faptul ca Juncker si ai lui nu sunt alesi. Asta vrei sa schimbi ? Vad ca vorbesti despre taxe vamale. Asta ai vrea sa vezi in UE ? Vorbesti de o protectie mai mare a celor slabi. Mai precis, ai vrea ca Romania sa aiba acces la mai multe fonduri europene sau ce ?
Mie unul ca persoana individuala mi se pare ca ce a fost mai important a fost obtinut. Si as vrea ca Romania sa tina cu dintii de libertatea de miscare, libertatea de a calatori si de a munci oriunde in Europa. Tu ce vrei ? Unul, maxim doua lucruri, nu o lista intreaga.
@radu dupa cum vezi nu sunt foarte indragit pe acest blog si nu insist sa mai comentez ceva pe-aici ca nu are rost sa-mi pierd vremea cu securisti care le stiu pe toate sunt cei mai informati si detin singurul adevar. daca vrei lasa-mi ev vreun ceva mail facebook etc daca vrei sa mai tinem legatura. toate bune.
Solutii nu dau pe blog-uri! Imi pare rau dar sa stau la o mica barfa pe teme politice nu e un scop in sine …. Am mentionat toate aspectele astea ca ma uimeste (nu sunt suparat sunt chair scarbit ) mimetismul intelectual din ultimii ani. De atata bunastare lumea a inceput sa uite trecutul si sitoria si sa numai vada esenta. Dar bunastrea e iluzorie si va disparea mai repede decat si-ar imagina unii inclusiv decat iti imaginezi dumneata. Vad ca pui numai intrebari mai da si solutii. Vrei multe dar chiar crezi ca nu sunt si altii care si ei vor multe de ex cei care caopnsidera ca strainii le fura locurile de munca…… Sigur discutia la nivelul asta e populista dar e REZULTATUL politicilor minunate europene care a adus lumea de pe intreg mapamondul la DISPERARE. Si ce daca vrei sa ti cu dintii de unele principii chjair crezi ca ele mai au vreo valoare dupa ce ai distrus complet ECHILIBRUL care ar fi permis ca axceste principii sa fie productive si sa creeze plus valoare . ce sa vezi politicile au dorti dn contra distrugerea acestui echilibru . E o iluzie sa mai creada cineva ca nimic nu se va schimba. da in fine. Si inca cec e muult mai greu sa recladesti decat sa distrugi Orice imbecil poate sa distruga dar doar putini sunt in strae sa recladeasca.
anonim,
daca vorbesc cu dumneata inseamna ca sunt curios ce crezi. Eu ti-am spus ce cred eu: ca libertatea de miscare e cea mai importanta. Pentru mine, bineinteles, nu pentru toti ! Fiecare are o parere formata in functie de tot ce i s-a intamplat in viata asta lui si celor pe care ii cunoaste. Vreau sa aflu ce crezi dumneata. Numai stand de vorba poti sa afli ce gandesc altii, nu ? Nu o solutie universala, nici nu cred ca exista, diferiti oameni vor avea diferite prioritati.
De acord ca oricine poate sa distruga, putini pot sa construiasca. se aplica inclusiv Romaniei de dupa 1945, Romaniei de dupa 1989, si s-ar putea aplica chiar si Europei de peste cativa ani. Pentru ca ce este UE altceva decat o constructie de o jumatate de secol, cu bunele si relele ei ? Daca decide sa se autodemoleze in numele unei alte constructii, atunci nu doresc decat ca ultimul lucru pe care sa vrea sa-l schimbe sa fie libertatea de miscare a persoanelor.
La 13 ianuarie 2017, in urma unui „atac de cord”, a murit ziaristul german Udo Ulfkotte. Ziaristul si scriitorul german s-a facut remarcat, mai ales, prin articolele lui in care vorbeste despre pericolul ideologiei islamului (nu a religiei!). Inainte sa moara, a recunoscut, in direct, la postul de televiziune RT, ca, vreme de 17 ani a fost agent CIA, impreuna cu zeci de ziaristi si corespondenti externi de la Frankfurter Allegmeine. In cartea „Ziaristi cumparati” afirma ca, in Europa si in SUA, majoritatea companiilor de comunicare lucreaza pentru o agentie de informatii. Dintr-un articol publicat in revista „Lumea” nr. 3/2017 (singura publicatie romana, care informeaza despre acest caz!) o sa citez cateva afirmatii ale lui Ulfkotte:
„Am devenit cetatean de onoare american…De ce? pentru ca am scris pro americani. Am fost cumparat de CIA, ca toti ceilalti…
Frankfurter Allemeine nu scrie niciodata adevarul. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca am fi scris un articol in favoarea lui Putin. Noi avem o informatie pur americana. De fapt, suntem o colonie. Stiu ce s-ar intampla daca nu vreau sa colaborez cu ei. De sase ori casa mea a fost perchezitionata pentru ca eram acuzat ca as fi dezvaluit secrete de stat…”
Vi se pare cunoscut?! Si daca, nu numai media este cumparata (indiferent de cine, idiotenia asta, cu americanii buni si rusii cah, e pentru retarduri grave!), ci si institutiile unui stat?! Institutii, care, au asistat pasive (desi erau „de forta”) la distrugerea economica a tarii, actionand, selectiv, numai in favoarea companiilor straine si anihiland tot ce-i romanesc din piata…Dupa ce am vazut balciul din Piata Victoriei, cu degenerescentele sale, nici nu mi se mai pare absurda teoria ziaristului german privind incercarea de imbecilizare a populatiei tinere europene prin ideologie islamista, bazandu-se numai pe lipsa de educatie si de informatie consistenta. Ce diferenta e intre musulmanii care-si folosesc copiii drept scut si „pasnicii” fundamentalisti din piata?! Sau, cum recunostea o deontoloaga, care chema la lupta, pe model palestinian, de ce n-ar functiona o intifada si la noi?! Pentru ca sistemul securist a impanzit, prin metastazele protocoalelor inlocuitoare de lege, fiecare fibra a fiintei tarii. Aproape nu mai e zona neatinsa. Cand mai aud ca „sunt adevarati profesionisti si patrioti in SRI; avem nevoie de SRI”, ca sa nu cumva sa se supere vreunul, ma apuca groaza. Care profesionisti?! E ca in justitie: cum, dracu’ sa crezi ca e profesionist ala care-l condamna pe Visinescu, cand puscariile noastre sunt la fel ca pe vremea aluia si oamenii mor, de boala si mizerie, tot ca atunci. Si tot ca atunci, securitatea e-n toate si procurorii „fac legea” in spirit si vor s-o faca si-n litera?! Daca asta e viitorul tarii, tefelistii astia disperati sa apere legea, calcand-o in picioare, pupand in cur niste infractori dovediti numai pentru ca sunt „ai lor”, nu ne mai facem bine!
@anonim,
Interesanta contributia dumneavoastra pe de o parte pentru ca discuta probleme externe, mult mai importante dupa parerea mea decat loviturile sub centura de la Bucuresti, cat mai ales prin faptul ca simt ca suntem pe pozitii diametral opuse. Simt, nu sunt sigur, as avea nevoie de niste lamuriri.
Ce ati propune dumneavoastra exact in ziua de azi ? Ca Romania sa iasa din UE ? Dupa cum vad eu, ca vrea sau nu, Romania pare ca va fi retrogradata in divizia B sau poate chiar C din UE. Fara sa aiba alta vina decat ca asta e geografia. Dumneavoastra propuneti sa iasa pur si simplu din uniune, inteleg eu bine, sa nu mai faca parte din nici o regiune, sa faca cam ce face acum UK ? Sau vreti sa spuneti ca ar trebui sa acceptam, chiar sa ne bucuram ca se va infiinta o divizie B (cu Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, poate Romania, Bulgaria si Grecia) ?
Nicidecum sa iasa din UE problema este care UE ? nimeni nu stie ce se va intampla in max 5 – 6 luni si Romania are nevoie de planul B si C Nu REomania stabileste cum, va rata Ue ci cei mari peste capul ei DAR tara trebuie sa fie pregatiota pentru orice. Parerea mea personal este ca UE in forma actuala nu va supravietui pentru simplu fapt ca nu va supravietui EURO si asta va dstrama o buna bucata din arhitectura actuala. Nu spun ca UE va disparea dar va fi o alta. Oricum mai mult ca sigur contractele consitutiente se vor modifica f pb la Roma. Eu cred ca e deja e stabilit ce si cum joculö de glezne a lui Juncker e daor praf in ochi si sunt mai mult ca sigur ca vom fi in divizia B . Sunt multe articole pe tema asta chiar in presa romana. Dar evolutia pe termen lng poate nu e chair rea si poate ca de fapt corescteaza aberatiile de pana acum mai ales ca prevad pe termen lung ca intr-adcevar UE nu va putea supravietui decat print-ro fractrura gen cum a fsot cu imperiu roman in cel de vest si cel bizantin asa se va fracura si actuala UE si chair si NATO. Pe de o parte va fi un imepriu carolingian refacut adica o UE federala- uniune federala de state europene si pe de alta va fi o UE de state nationale. Partea frumoasa este ca aceasta a doua noua UE e cu muuult mai bogata in resurse si cu o piata de desfacere mai atractive pt urmatorii 10 ani sa zicem si cu un potential de crestere mult mai substantial decat cealalta parte a nucl dur si daca va se va ajunge sa fie si unita (ceea ce acum chiAr e o problema ca nu SUNT UNITI SI NU VOR ACEELASI LUCRURI CU TOTII) va fi mult mai puternica in 20 de ani decat ced e acum nucleul dur. pb e insa cine castiga globalistii sau conservatorii.
Oricum UE inseman de faopt vreo 4-5 blocuri culturale distincte totusi . E vb de uniunea mediteraneana dominata clar de franta spania si italia de fostele imperii dominate clar de Germania de uniunea tarilor balitce do minate de Suedia Polonia Finlanda si de zona balcanica si UK. romania e la confluenta dintre uniunea baltica si balcani si nu e clar de cine apartine sau mai corect cu cine vrea.nici balcanii nu sunt delcloc definti desi Croatia da semne clare ca vrea in grupul cu Polonia. chair si in randul V4 nu e clar ce vor face nu sunt nici ei foarte uniti…vom vedea. Periferia s-ar putea coagula intr-o o a doua UE dar cumar putea arata e inca foarte neclar. Daca UK si USA fac un fel de plan Marshall pt o astfelö de noua structura UE asa zisul nucleu dur va fi surclasat economic in 25 de ani (apropo de factorul demografic) si va fi bye bye decisionla (vom asista chair la o migratie vest spre est a fortei de munca)… pe de alta parte daca nu vor face aceste investitii strategice si daca tarile din zoan B nu se unesc exista riscul sa ajunga toate pana la urma in bratele EURasiei…. Oricum va fi Romania e obligata sa aibe plan B si C asta e probelma ca in prezent se preocupa doar cu sine in sens autodistructiv. Si planul B si C inseamna legislatie si mai trebuie stabilit clar mai vrem suveranitate sau nu apropo de referendum util. De romani depinde asta de nimeni altcineva. A crede insa ca lucrurile raman ca pana acum e imatur din toate pct de vedere……Din pacate insa asa zisul sistem nu va vrea decat sa surpavietuiasca indiferent de scenariu si costuri si tare mi-e ca se va ajunge cu stratgeia asta de fund in doua luntre ca in situatia rep Moldova – la disolutia statului in forma sa actuala.
Afirmi că oculta globală decide fără noi ce va fi, sistemul din România fiind cu fundul în două luntre.
Pe urmă afirmi că viitorul României, suveranitatea È™i whatever depind numai de români, dar sistemul vrea să supraviețuiască.
În capul tău e ping-pong total. Singura constantă e securismul jegos. Securitatea È™tie foarte bine direcția, spre deosebire de cei cu fundul în două luntre. Și iar ne arăți ce face antipesedismul din maimuțoi.
Hai sa zicem ca Franta si Germania, plus Belgia, Olanda si Luxemburg decid sa faca o uniune politica, cu integrarea nu doar monetara, ci si la nivel de armata si sa zicem de politica externa. E tras de par in situatia de azi in care economic vorbind Franta nu sta chiar pe roze, dar sa presupunem. Care ar trebui sa fie planul B pentru Romania dupa parerea dumneavoastra ?
P.S.: Chiar daca s-ar intampla, ceea ce e putin probabil, se va intampla dupa alegerile prezidentiale din Franta si dupa cele federale din Germania, si numai in cazul Macron le-ar castiga la scor. Dar, e adevarat, ar fi bine sa existe un plan B si un plan C, cine stie ?
@radu A si inca ceva. Pronosticul meu e urmatorul intr-o faza initiala totul va creste rapid, indici, dolar, bursa in general, petrolul si metal pret vor scadea dramatic pana in iulie-august apoi bum cea mai mare criza financiara. Totul se va intampla in 2017 si pana in septembrie . Jocul nu-l fac europenii ei sunt doar spectatori cu pantalonii in vine. Eu anticpez ca Trump va provoca un mega reset altfel nu are sanse sa faca nimic din ce si-a propus si a promis. Sa zicem ca-ti pui in gand sa inversezi globalizarea pai cum ai avea succes ? Doar cu un reset economic prin care marea majoritate a datoriei USA se va sterge sau diminua substantial si ev introduecera unui nou dolar. Asta ar da o lovitura de moarte Chinei care detine dolari cash si bonduri de trezorerie care nu vor mai avea nici o valoare si va reseta jocul . relatia China USA e sescretul viitorului nstru restul sunt pitici. Daca nu va face asta nu va avea sanse sa realizeze nimic si China ar putea castiga enrom ceea ce ar insemna sfarsitul…. Consecinte in UE? si pt Ro va puteti imagina….
@radu Fara planuri de preventie B sau C viitorul in RO e sumbru ar urma trei faze natrurale prin disparitia surselor de finantare externe gen FMI BM afalte ele inseel ev in colaps va urma autmoat 1. colapsul tutror structurilor de stat in fapt incapacitatea de plata apoi colapsul retelelor de aprovizionare si infrastructura (Romania de fapt prin lipsa iuneio strategii pe termen lung de atragere de capital si investitori reali si de formare de capital autohton solid traiese daor din datorii si credite) 2. disolutie generala 3. revolta sangeroasa si in final 4. ff pb dictatura militara….e cumva consecinta logica a 28 de ani de jaf generalizat si legalizat de stim noi prea bine cine ….Si se pare ca ne indreptam destul de rapid catre asa ceva..Lumea chiar nu pricpep miza suntem cu totii pe marginea unei prapastii extrem de adanci si depinde numai de noi daca resuim sa construim poduri care sa ne duca LA TIMP in partea cealalta. sau paote ma insel eu 🙂 si vom avea un viitor glorios fara sa ne preocupe soarta noastra sau fara s facem ceva concret 🙂
Exista doar un singur scenariu sumbru sa pice EUR dintr-un motiv sua altul poate fi franta desi nu cred chiar daca ar iesi LePen frnacezii cred ca au trait mai bine sub EUR decat cu franci. Italia e un pericol mutl mai real pentru EUR ca are bancile la pamant chair si dt Bank e un pericol real pt EURO. Daca nu pica EUR distractia continua si se poate ajunge ev la o structura federativa – un nucleu dur EURO incluzand insa si Italia si Spania si ev Slovenia si Cehia? Oricum e limpede in orice situatie ca fondurile UE vor disparea mai ales pt Europa de Est. Nu sunt economist nu stiu daca se poate slava EURO taind fondurile nerambursabile pt cei nou veniti e o intrebare importanta care va stabili pana la urma in ce directie o ia vaporul. Deci cu un nucleu dur EURO si fara fonduri nerambursabuile ce credeti ca vor face restul tarilor? Eu nu sunt mafalda dar e destul de limpede ca nu vom apartine de nucleul dur si nu cred la cum arata acum situatia ca fara contribuia UK bogatii vor incepe pe bune sa dea din banii lor pt saraci. Asta e si unul din motivele forte pt care toti din UK chair daca nu oficial au dorti BREXIT diovada cat de repede se mnisca acum Si discutia sa plateasca si DUPA ce ies e o aberatie de asta va fi mgea rapid BREXIT-ul nu vor mai da un cent. Pur si simplu vor da credite ca sa-i indatoreze si sa-i subjuge pe modelul troicii din grecia dar V4 nu va accepta ever asa ceva in privinta Romaniei nu sunt deloc sigur exista din pacate si varianta asta de colonie decazuta din orice drepturi….. Deci cam ce optiuni ar ramane? Daca insa EURO pica devine mai interesant. eu sincer cam asta anticipez. trump a declarat razboi economic fatis EUROiului si cred ca-i va iesi pana la urma. Eu mizez cum am mai zis pe investitii USA si UK nu pe fonduri europene. se va reintrodcue concurenta pe piata asta va fi slavarea vor exista alternative viabile de finantare (si nu doar Rusia sau China). Asta e speranta . din pacate in Roamnia nimeni nu e interesat decat de propriul buzunar de la cine da mai mult asta e imensa ticalosie ce se intampla de fapt….
Pai daca e vorba numai de fonduri europene nu e chiar asa de rau. In teorie Ro are acces azi la nu stiu cate miliarde, in practica am impresia ca e net contributor. Mie mi se par mult mai importante libertatea de miscare a bunurilor si a persoanelor. Daca romanii vor putea in continuare sa faca comert fara restrictii cu restul Europei si sa se deplaseze si sa lucreze unde vor ei e mult mai important in opinia mea decat mirajul unor fonduri europene mai mult virtuale decat reale.
In ce priveste America, am impresia ca o considerati mai puternica decat e: razboi economic cu China, razboi economic cu euroiul, resetarea economiei mondiale, dar si nou plan Marshall pentru Europa de Est ? Si numai unul din astea patru lucruri e la limita a ceea ce poate sa incerce sa faca SUA, darmite toate patru deodata ? Si nici nu e clar ca Trump e interesat de politica externa, pana una-alta pare concentrat pe ce se intampla in SUA si deja bugetul pare intins la maxim.
In Romania, cel putin la nivel declarativ, cam toti liderii politici prefera mentinerea status quo plus sau minus cateva detalii legate de justitie, Schengen, euro. Zic detalii pentru ca in marea schema europeana ceva dramatic ar fi daca ar propune cineva Romexit sau formarea unei uniuni paralele cu tarile de la Visegrad, dar oficial nu spune nimeni asta (nici un lider politic important adica). Eu vad in asta un lucru bun, mai bine sa-si ocupe timpul intepandu-se unii pe altii decat sa se ocupe cu proiecte de tip Romexit.
@radu si inca o chestie si inchei cu asta. Lumea il judeca pe Trump ca si cand ar fi un mascarici singuratic. Daca ar fi fost asa ar fi fost eliminat din prima. In saptele lui se afla forte al fel de puternice ca si cele care au construit in 28 de ani globalizarea, Sa nu ne amagim si sa consideram USA un stat ca oricare altul. Batalia e ampla si complexa si soarta UE nu se joaca in totalitate in Europa. Depinde si de europeni dar soarta EURO depinde 100% de soarta actualului dolar. E ca la un joc de carti cand dai un bobarnac constructia se destrama singura. Pare greu de crezut dar vezi cum arata indicii economici in USA deja se intampla minuni. Noi am trait in lumea corectitudinii politice care e o idologie la fel de mizerabila ca si comunismul. Asistam de fapt la caderea acestei ideologii si e ceva huge nu e putin lucru cu implicatii majore. Ni s-a inoculat ca globalizarea e forma cea mai avansata la care putem ajunge fix ca in comunism care era forma finala de dezv a unei societati fiind in realitate o forma finala inainte de descompunere. In scurt timp se va vedea ca exista forme de a face comeet international mult mai inteligente si mai eficiernte prfin prezenvarea particularitatilor nationale avand focus pe interesele comune si ev solutii gen win-win si nu pe construirea de dependente nocive care sa induca intr-o parte prosperitate prin pauperizarea celeilalte aprti (in realitate un veritabil transfer de averi si asset-uri din mana celor multi in mana baietilor destepti). de fapt politica lui Trump e moartea baietilor destepti la nivel global. De aici va beni lovitura ca se va doevdi ca exista solutii alternative REALE si EFICIENTE si se va revigora concurenta. Asta va fi forta motrice la schimbarea de mentalitati ce are loc deja.
@radu Subestimezi grav intentiile si ambitiile lui Trump. Pb cu USA e ca de acolo pleaca totul. Ei detin presa de tiparit bani from thin air si nimeni altcineva si to ei au inca capacitatea de a evolua tehnologic cel mai rapid si de a inova tehnologiile in mod revolutionar. China nu a produs mari inovatii ci doar a ieftinit tehnologia de varf ceea ce sigur e in sine un progres da rnu e un pas gigantic.
Trump daca e destept va sti sa activeze sinergiile posibile din industria si cercetarea americana. Nu numai in Ro toti vor ca jocul sa continue in forma sa actuala ci in toata UE niciunii nu vor sa-si piarda privilegiile si avantajele dar nu va continua de asta sunt mai mult ca sigur (fie numai si datorita lipsei banilor din UK) adica speranta ca totul va ramane ca pana acum e absolut iluzorie. Cat priveste libera circulatie e si nu e importanta La nivel individual e existentiala dar la nivel de tara e chiar distructiva.
Daca mai plaeca inca juma de milion de romani super calificati Ro intra in incapacitate de plata si fara o criza internationala majora. In cazul unor convulsii economico-financiare ar putea fi o problema si cu libera circulatie. Dupa mine singura solutie cu adevarat sustenabila ar fi trecerea la o noue reindutrilizare la nivelul UE asta ar salva definitiv UE de la disolutie ar genera locuri de munca
bin e platite si ar ridica nivelul de trai sia r asigura pace sociala dar politica actuala e de neofeudalism si nic decum de bunastare si de egalitate in drepturi ca acum 30-49 de ani si nu de egalitate in drepturi. Oricum nu cred ca Roexit ar fi in carti pt simplu fapt ca nu are si nu va avea niciodata suport popular ca romanul prefera sa fie asistat sau ajutat decat sa obtina mai mult dar cu in risc sporit asumat inainte. DAR sa vi cu idei cum sa
imbunatatesti functionarea UE ca Ro ca tara sa aibe si avantaje nu sa fie numai contributor net cum spui eu cred ca este obligatoriu si atentie – RO ca tara – si nu xx sau yy personaj ca individ.
Gavril Vatamaniuc a fost intrebat in ultimii ani de viata ce parare are despre viitorul tineretului tarii. El a raspuns ca in opinia sa sansele sunt minime. „Dar de ce credeti asta” au intrebat unii contrariati ? „Pai voi nu ati vazut ce de lume a fost pe strazi si prin parcuri cand a murit Michael Jackson si ce tragedie nationala a fost in randul tinerilor ? In schimb Petre Tutea a fost condus pe ultimul drum de o mana de oameni.” Si nu ar fi singurul exemplu, din pacate.
Te apuca groaza cand vezi cum lumea ocupa pietele la primul semn al papusarilor, chipurile in apararea „democratiei” si a „libertatii”. De exemplu, cand nu cu mult timp in urma, copii abia nascuti, total nevinovati, se stingeau sub privirile noastre ( cazul bebelusilor din Arges si nu numai ), pentru acestia nu a iesit nimeni in strada, totul musamalizat in amarul stil UE. Merkel nu s-a mai aratat atunci ingrijorata de situatia din Romania.
Este infiorator cum tara este tocata marunt iar pe canalele actuale de stiri ( unii le numesc si „gura iadului” ) se promoveaza idei tampite cum ca omenirea se schimba, a evoluat, lupta pentru libertate. Asta este cea mai idioata lozinca pe care am auzit-o vreodata. Singura libertate adevarata pe care o avem este data de Dumnezeu si este aceea de a alege intre bine si rau. Multi confunda libertatea cu drepturile omului ceea ce nu e deloc acelasi lucru.
Chiar daca „marile puteri” au abolit oficial sclavia (unii in urma cu ceva secole), ei nu au renuntat niciodata la aceasta idee.
Conte, pe moment sunt in penurie nu de idei ci de imboldul si timpul de a le pune in scris, asa incit mai mult citesc. Sau poate e un timp pentru fiecare lucru cum spune Ecleziastul, unul pentru a te informa si unul pentru a discuta – mai putin in Romania in anume medii, caci urmarind ultimele evolutii si stiind ca documentele Comisiei de la Venetia sunt la dispozitia oricui, am senzatia ca multi, Iohannis, DNA-ul si tefeleii in special, nu citesc de felul lor, le stiu pe toate a priori (argumentarea Curtii Constitutionale la respingerea tentativei procuraresti de a transforma o actiune guvernamentala normala – ordonanta, de urgenta sau neurgenta – in obiect penal mi-e cunoscuta de mai mult timp in termenii folositi de Comisia de la Venetia… fiindca nu e prima data cind se incearca asa ceva… o sa discut poate altadata).
Vreau doar sa aduc in atentie doua articole:
http://romaniasociala.ro/2017/03/02/repetabila-zavera/
De gust:
„Invocarea , obsesivă, a stafiei comunismului È™i a socialismului de tip bolÈ™evic este o mare diversiune È™i iată de ce : în prezent nu mai poate fi vorba de socialism în România atâta timp cât proprietatea este particulară/capitalistă, nu a statului/socială È™i nici dependentă de puterea partidelor, fie ele chiar declarat social-democrate[2]; resursele României sunt în gestionarea multinaționalelor!. Permanenta confruntare din spațiul public este doar un pretext pentru comutarea accentulului de la fondul problemelor (economie, geopolitică), la supralicitarea profilului civic al unor indivizi, altminteri banali, transformați în vedete politice implicate în telenovela CătuÈ™iadei regizată de DNA”¦ Cu aerul de amazoană pur sânge, Zeitatea păgână a acestei instituții, a ordonat anchetarea Guvernului (!), reuÈ™ind o antologică facere de râs prin încălcarea gravă a Constituției È™i dând un prost exemplu de cum ar trebui să respectăm noi, amărăÈ™tenii, statul de drept ! Acest gest a marcat o prioritate mondială; prioritate pe care toți românaÈ™ii o aÈ™teptau să fie de ordin economic. Urmărind, la una din emisiunile tv concluziile CCR, mi-am adus aminte de un episod din timpul stagiului militar când, unui soldat aparținător a ceea ce acum i se spune rroma community, i s-a dat bilet de voie să meargă acasă pentru a participa la un deces din familia sa. La întoarcere, niÈ™te curioÈ™i, i-au adresat o întrebare absolut inutilă : „cum a fost, măi țigane, acasă ?”. Fără să clipească, acesta a răspuns nonÈ™alant :”Nasol moment , miÈ™to colivă !”. Cam la acelaÈ™i calibru de signifianță s-a situat È™i una din curiozitățile, deloc carteziene, ale unor ziariÈ™ti care întrebau dacă o încălcare a Constituției este , sau nu, abuz în serviciu”¦
Dumneavoastră ce credeți ?
Eu”¦ cel fără prieteni printre protestatari, mă abțin ; mi-e teamă să nu pornească, din nou, zavera, deoarece am auzit un zvon tulburător: a apărut o nouă profesie , aceea de mitingist cu ora !”
******
Si un al doilea, al academicianului Catalin Zamfir, despre bolile hip ale societatii: procurarismul, oengismul, tefelismul, securismul, postacismul si alte -isme, preluat de Cotidianul. Hmmm, cam multe isme, cred ca per total hipstareala poate aspira la titlul sindrom.
http://www.cotidianul.ro/securistii-schimbati-cu-oengisti-297384/
Titlul original pe Romania Sociala e „Cele mai multe ONG uri sunt de dreapta?”. Splendida ideea domnului Nistorescu de a atrage atentia asupra unor asemenea site-uri – acesta in particular inteleg ca e foarte recent, stabilit in 2016. Caci asa am ajuns sa citesc si primul articol la care dau link. Minunat sa descoperi ca in Romania se face si un alt tip de sociologie decit cea de care ne-am saturat, cu statistici bine dirijate si interpretate si personaje cu pretentii de sociolog gen lazaroiu sau doar bine televizate gen pieleanu.
******
( Apropos statistici facute de unii „sociologi” gen lazaroiu: Am citit o asemenea statistica idiot contrafacuta pe alt site nou, factual.ro, care pretinde sa fie arbitrul adevarului – inca unul? cutremuratorul bizyday nu era suficient?-, un exemplu tipic de Lying with statistics (metoda de manipulare a datelor statistice ca sa sustina o concluzie partinitoare, biased). Autorii zic ca nu e adevarat ca suntem pe locul 3 la CEDO la condamnari – ba da, suntem pe locul trei de citiva ani de „justitie independenta” si DNA, inainte de acestia eram mai pe patru, cinci, sase. Am ris copios: ca sa dilueze statistica au luat in consideratie toti cei 60 de ani de existenta CEDO, uitind sa spuna ca vreo 30 de ani romanii n-au fost la CEDO, 1956-1990, ca erau bietii in plin comunism si le era interzis sa aiba contact cu persoane ori institutii „capitaliste”. Adica au facut o medie intre 30 de ani de 0 procese si anii recenti cu numarul lor enorm de plingeri la CEDO … ca sa „dea mai bine” http://www.factual.ro/declaratii/calin-popescu-tariceanu-cand-stam-si-ne-uitam-la-numarul-de-procese-pierdute-de-romania-la-cedo-stiti-ca-romania-este-pe-locul-trei-clasamentul-absolut-dupa-rusia-si-turcia-dar-rapor/ . Dar si fiind absenti la apel la drepturile omului 30 de ani, cind alte tari au fost acolo continuu 60 de ani, suntem pe locul patru… chiar nu li se pare grav ci ca Tariceanu ar fi „mintit”?
Pentru oricine nu are de a face zilnic cu maruntaiele statisticii e de stiut: exista o carte publicata deja in 1954, foarte cunoscuta si usor de citit, un indreptar pentru vinatoarea de minciuni statistice de tinut la indemina, numita How to Lie with Statistics, a lui Darrel Huff, foarte usor de citit pentru ne-specialist.
Mark Twain spune, atribuind afirmatia lui Disraeli: „There are lies, damned lies and statistics”… daca te uiti la statistici gen factual.ro intelegi de ce… Sau vorba unui sociolog adevarat: „nasol momentul, misto coliva”)
ai dreptate conte ca să lupți cu sistemul, alcătuit din specimene ahtiate după putere È™i bani, iți trebuie multa inteligență si aliati interni si externi, când le-am spus unora din conducerea PSD ca sunt varza cu managementul politic s-au uitat la mine ciudat, s-a văzut că la comunicare sunt slabi, la strategii de contracarare sunt slabi, la comunicare È™i lobby extern aproape inexistenți, la folosirea de IT-sti la fel, abia târziu au înțeles să revitalizeze rolul parlamentului si rolul CCR, noroc că în servicii sunt destui oameni care se opun sistemului, altfel Coldea era È™i azi mare È™i tare, un meci pentru putere È™i influență se desfăÈ™oară din plin între SRI È™i SIE, în care diverÈ™i pioni sunt sacrificați fără milă, bine că Trump a aruncat la coÈ™ corectitudinea politica si chestia asta cu vocea strazii nu o mai inghit americanii deloc, asa că Soros cu gaÈ™ca lui de jalnici luptători ai strazii (anahisti fascistoizi) e out, la fel È™i democrația participativă, adică o minoritate a străzii să decidă în locul reprezentanților majorității, o altă speranță o reprezintă judecătorii eliberați se pare de teroarea DNA, patrioți È™i oameni cu conÈ™tiiță există peste tot dar fiecare ar trebui să acționeze pentru a avea o democrație reală È™i o societate normală!!
Din nou doar o parte din adevar. Ce lipseste in articol e influenta factorului extern. Avem ambele aspecte factorul intern adica daca vreti mafia din tara dar si factorul extern reprezentant de ‘mafia de afara’. Sistemul opereaza la interfata si intersectia interselor abelor mafii de afar si din tara. Toate analizezle politice din Romania nu tin cont deloc de impactul luptei dintre fortele ce sustin globalizarea si cele de sustin revenirea la statele natiune (inlcusiv din pct de vedere al dezvoltarii economice viitoare). Asistam acum la cea mai dramatica perioada de resetare a intregii arhitecturii economico militare mondiale. Si in Romania despre ce vorbim ? Lupta cu sistemul inseamna mai intai sa intelegem cine este sistemul cum se sustine cum functioneaza si mai presupune si o presa cu adevarat libera care sa prezinte cu dovezi concrete toate aceste aspecte. Problema este ca toti de fapt nu DORESC sa se lupte ci doresc sa-l domine si sa-l preia.
Parerea mea e ca solutia nu poate fi in acest moment decat pur legislativa si constituionala. Fara legi si cu o justitie facuta praf e iMPOSIBIL ca sa te lupti cu oricine de-apoi cu un astfel de sistem. Si mai trebuie observat un fenomen esential. In Romania asistam la moartea democratiei reprezentative asi a cöasei politice actuale pentru ca prin alegeri nu mai poti ca alegator sa penalizei pe nimeni cata vreme politicienii pot ajusta dupa plac legile electorale si curvasaria politica cu migratul si constituirea de majoritati convenabile mafiei DUPA laegeri va fi mereu ceva legal si posibil. Mai devreme sau mai tarziu vom ajunge la solutii bazate pe forme de democratie PARTICIPATIVA e singura solutie pentru salvarea tarii. Sistemul nu trebuie combatut trebuie desfintat legislativ. Sistemul exista pentru ca are legi facute de Brucan (factor extern )prin Iliescu, FSN si fosta securitate (factorul intern) care ii permit sa functioneze bine mersi ddin 90 incoace asa cum fucntioneaza astazi. Sigur intre timp au mai fost elaborate legi care sa acomodeze interesele factorului extern dar si al celui intern in contextul integrarii in UE …. Deci e de fapt destul de simplu zrebuie facute legi care sa asigure ca exercitarea votului e asigurat si rezultatele nu pot fi in nnici un fel deturnata si/sau influentate Numai asa se poate pune pune temelia fauririi unei noi clase politice…. Sa spui doar c anu lupta nimeni cu sistemul e o constatre inutila pentru ca repet NIMENI NU ARE interes sa distruga sistemul ci doar doresc sa-l preia spre avantajul propriu…. Viitorul va dovedi asta -lumea se va radiclaliza in curand pe fundalul crizelor majore ce vor avea loc anul acesta gen decaderea si dezintegrarea UE din forma ei actuala si inversarea globalizarii vor produce mari cutrmure socio-economice si in final vor provoca chiar la nivel european schimbarea jocului politic . Natiunile sunt satule de politica asta elitista care a desfuntionalizat democratia reprezentativa printr-o oligarhie bruxelleza nedemocrata – elita formate pana la urma din multi neica nuimeni care se erijeaza in mari initati fiind de fapt doar mari intunecati. in final se va ajunge la structuri/mecanisme politice mult mai conservatoare si cu elemente de democratie participativa. Si cum blogul asta e eminamente PSD-ist incuösiv mare majoritate a comentatroilor de-abia astept sa vad ce acrobatii logice se vor mai inventa oentru a explica si analiza evenimentele cu scopul de a salva fata PSD-ului si a oculta evidenta evidenta ca PSD-ul e la fel de nociv ca toate celelate entitati/actori ai aceluiasi sistem facand si el apete din acest sistem si ca la fel ca si ceilalti nu are nici un viitor.
Interesante unele elemente ale analizei. Nu m-am referit la factorul extern (desi el clar exista) pentru ca eu consider ca sistemul, in forma sa ultratoxica actuala, este opera lui Traian Basescu si a fost ranforsat numai in interesul de putere al acestuia. Odata disparut „seful”, sistemul a luat puterea pe cont propriu. Blogul acesta nu este pesedist. Este, mai degraba, anti – Basescu, anti – sistem (asta de acum, care face abuzuri peste abuzuri), anti politie politica si pro interesele oamenilor multi si simpli care nu stiu sau nu pot sa se apere singuri. Daca aceste anti-uri si pro-uri coincid, conjunctural, cu cele declarate de PSD, asta este o pura intersectie trecatoare. Pe acest blog, in perioada ruperii USL, de pilda, PSD a fost criticat din greu. Asa ca …
Eu nu mai pot cu jegoÈ™ii ăÈ™tia care te etichetează imediat cu bentiță pesede.
Ce partide antisistem sunt în România? Liberalii au fost executați de către DNA-ul lui Kovesi exact atât cât mafia PDL să preia partidul.
Emanații USR sunt niÈ™te scursuri prostovane aruncate în față, dar coordonate cât se poate de pragmatic de către mafia securistă.
Majoritatea celor din ALDE se dovedesc imposibil de agățat pe înregistrări È™i delațiuni, iar PSD este principala țintă a Securității Coldea-Kovesi.
Ce fel de acrobații logice sunt necesare pentru a percepe această realitate? Poate doar… bun simț?
Am mai spus pe blog ca imaculații perfecți să iasă în față È™i să le ia fața celor din PSD. E foarte simplu. Nu trebuie decât să fie impecabili din punct de vedere profesional, să fi acumulat corect averi decente, să nu planeze nicio suspiciune asupra lor. Dacă sunt buni oratori È™i sunt dispuÈ™i la dialog social È™i contre infinite cu toate jegurile securiste din România, PSD e pa.
P.S. Liberalii autentici care mestecă la comun propagandă băsistă, oricât de marginală, devin parte a sistemului mafiot securist.
O analiza corecta si profunda ar sesiza ca fenomenul Basescu e unul indus si nu o cauza. O avea Basescu si ‘merite personale’ dar ascensiunea lui a fost permisa (de catre cine? si prin ce mijloace?) si faptul ca a consolidat sistemul nu e neaparat meritul sau ci a sistemului insasi care a dorit asta. Repet nu ma conving analizele care foucseaza pe efecte si nu pe cauze. Acum Basescu a disparut in mod real din viata politica fie ca-i place sau nu si ce vedem? Nu i se intampla nimic si sansa sa apara un nou Basescu si mai toxic si mai nociv e f mare. Ba mai mult Basescu insusi a ajuns stegar al luptei anti-sistem….hahaha… A analiza basismul adica doar acele aspecte ale sistemului legate de persoana sa nu e prea productiv ca practic analiza pierde din vedere multe alte aspecte relevante ce nu tin neaprata numai de o persoana in sine dar care sunt f relevante pentru intelegerea intregului adevar. De-asta si eticheta de PSD-ism pentru acest blog pentru ca in afara de criticile de altfel corecte aduse acelei parti non-psd a sistemului lipsesc cu desavarsire de pe acest blog criticile referitoare la contributia PSD-ului la perpetuarea sistemului. Repet TOATA clasa politica actuala TOATA este sistem. PUNCT. A ii demoniza numai pe unii e pur si simplu partizanat si pana la urma manipulare in favoarea unora deci cumva tot parte a sistemului pentru ca astfel isi asigura supravietuirea prin devierea atentiei asupra unei anumite aprti si a nu aasupra intregului. Sistemul asa ca o soparla mereu a renuntat la unele parti ca sa supravietuiasca prin celalte parti ocultate. Noroc ca foarte multi chiar numai pot fi prostiti cu astfel de tatctici kgb-uiste de manipulare gratie si internetului asa de demonizat in sine. Cine uraste internetul nu iubeste liberettaea. In defintiv si la umra urmei de la FSN a plecat totul si spre durerea vechilor securisti chiar si cei mai tineri care nu au apucat sa traisca sub domnia lor au aflat adevarul !! Asa ca ceasul ticaie tic tac tic tac.. ..
Fenomenul Băsescu a fost indus de către Virgil Măgureanu.
Sistemul este Securitatea. Punct.
Cine să te manipuleze pe tine? Adresează-te comisiilor parlamentare de control asupra serviciilor secrete È™i rezolvă toată oculta. Democrația românească îți oferă această posibilitate.
Nu te limita doar la harneala Iliescu, minerii, Moscova, PSD, FSN, KGB. Suntem câțiva pe aici cărora ni s-a acrit de proÈ™ti.
Serenissime,
nimic de adaugat la analiza Excelentei Voastre, redutabila cum ne-ati obisnuit. Nu stiu care pot fi solutiile de contracarare a Sistemului si apoi de intronarea a autenticului stat de drept. Personal, ma indoiesc ca vreun parlament romanesc va putea face asa ceva vreodata. In fond, probabil ca acesta a si fost dealul din 1989: Securitatea se cosmetizeaza, vin copiii in locul parintilor, apoi nepotii acestora si toti cei asemanatori lor, in schimb, ne jucam de-a Partidul (partidele), Parlamentul, Democratia, Economia de Piata, Reforma si integrarea in UE si NATO. Securistii au livrat prin interpusi puterilor straine, luind o halca buna din avutie, iar apoi au venit investitorii lui peste prajit si au luat ce mai ramasese. De 27 de ani Sistemul este Statul, iar accidente gen Constantinescu cel invins de Servicii nu mai sint posibile.
O ultima observatie: este foarte interesant de constatat ca TFL-istii, care se jura pe Doamne-Doamne cit de anticomunsti sint ei (de parca ar mai fi vazut cineva comunisti de aproape trei decenii incoace!), nu sint deloc anti-securisti, pentru ei fiind ceva firesc identificarea SRI si a DNA intr-o unica entitate. La fel, nu-i deranjeaza sa fie asculati, urmariti, interceptati si filmati. Spalarea pe creier a reusit pe deplin si in Romania, la fel ca in Vest. Eu doar asa imi explic eternizarea la putere a Popularilor in Europa. Cit despre Trump si lupta lui cu neoconii, sa vedem. Nu stiu daca va putea sa-i dovedeasca, mai ales ca si el tot neocon este, doar ca mai nationalist o idee…