Singuratatea Primei Doamne

  Mie mi-a plăcut din prima clipă doamna Carmen Iohannis. Cu rochițele ei primăvăratice, scurte È™i decoltate, cu acel zâmbet È™ugubăț, fără tăiÈ™uri, în care ochii se bucurau în perfectă armonie cu dinții dezveliți Mi s-a părut genul de persoană caldă, comunicativă, sinceră, empatică, extrovertită. Adică exact opusul soțului ei, È™i, tocmai de aceea, cu atât mai prețioasă pentru acesta. (mai mult…)
continuare...

Justitia romana mai are, inca, anticorpi puternici. Felicitari doamnei judecator Girbovan!

  Poporul român, sleit de hoția în formă continuată a È™menarilor de la vârful țării, a fost orbit, într-o bună zi, de aura unei femei superbe. "žJustiția" "“ s-a recomandat ea! Apoi, nici mai mult nici mai puțin, i-a explicat respectivului popor, cu buze presurizate, de airbag, că a pogorât peste el să-l salveze, să-l regenereze, să-i redea vigoarea, să-l fericească. AÈ™a că i-a cerut în schimb, cu glas autoritar È™i priviri interpretabile, supunere È™i tot concursul său. "žSe acordă" "“ a venit, pe nerăsuflate, răspunsul. (mai mult…)
continuare...

Eroism pe timp de pace

  Atunci când nu se aud focuri de armă È™i când bombardiere ostile nu-ți survolează teritoriul, zici c-ar fi pace! Iar pacea nu e ca războiul, ca să parafrazez un mare È™arlatan al zilelor È™i coÈ™marurilor noastre. Dar când, într-o aÈ™a zisă pace, însuÈ™i statul îÈ™i creează propria falangă decimatoare, ca un pluton de execuție în fața căruia poate aduce discreționar orice politician sau ziarist sau om de afaceri considerat ostil, pentru a-l scoate din joc, vinovat sau nu, asta cum se mai numeÈ™te? Stat de drept? Democrație? Luptă împotriva corupției? Sau terorism politic?! (mai mult…)
continuare...

Pagina „žCoruptia ucide”. Ce manelisti!

  Am avut curiozitatea să deschid pagina de pe Facebook "žCorupția ucide". Să văd È™i eu care ar fi, chipurile, motorul atâtor demonstrații de protest aliniate sub stindardul "žo țară fără corupție". Vă spun de la început: gândul îți fuge imediat la o Gazetă de Perete comunistă. Unde erau lăudați cei buni,  înfierați cei răi, È™i se anunțau, de la săptămână la săptămână, evenimente tovărăÈ™eÈ™ti asemănătoare tombolelor sau Daciadei. (mai mult…)
continuare...

Procurori buni, procurori rai. Criteriile Laurei Kovesi

  Cum e stăpânul aÈ™a-i È™i sluga. Spune-mi cu cine te însoțeÈ™ti, ca să-ți spun cine eÈ™ti. (Vechi proverbe româneÈ™ti)   Pe unde a fost È™efă, la Parchetul General È™i apoi la DNA, Laura Kovesi a tăiat brazde adânci printre subordonații cu care colabora. S-ar fi putut crede că e vorba de o lăudabilă formă de plivit a moÈ™iei, de distrugere a buruienilor în vederea creÈ™terii producției la hectar. La o analiză mai atentă, această primă impresie nu rezistă. De ce? pentru simplul motiv că "žplivitul" despre care vorbim se dovedeÈ™te, luat la bani mărunți, o operațiune derulată cu un cu totul alt scop decât acela de a elimina răul È™i a favoriza binele. Cu un scop aproape invers. Să mă explic! (mai mult…)
continuare...

Cand dezinformarea doare mai tare decat prostia

  "žLupul, lupul!" strigau mieluÈ™eii din Piața Victoriei, privind spre PSD È™i Ordonanța 13 ca spre doi ochi roÈ™ii, pândindu-i din întuneric. Și, ce să vezi, în lumina clară a dimineții a apărut, în locul lupului, însuÈ™i păstorul,  cel pe care îl veneraseră până atunci. Să-i anunțe, pe deasupra È™i radiind, că se apropie PaÈ™tele, cea mai mare sărbătoare a creÈ™tinilor. Deci, să se pregătească! (mai mult…)
continuare...

Cu perechea Kovesi – Ghita la psiholog

Lupta anticorupție, aÈ™a cum se poartă ea în ultimii ani în România, nu  a reuÈ™it să învingă corupția. Nici măcar să o diminueze semnificativ. Statisticile, întărite chiar de Laura Kovesi prin sintagma "žNu cred că DNA va rezolva corupția din România", indică apariția unui fenomen pervers în această speță: boala, în loc să se retragă, se adaptează È™i se acutizează. (mai mult…)
continuare...

Nu credeam sa-nvat a muri vreodata

  Nu-mi propun să conving pe nimeni. Nu sunt un propovăduitor. Faptul că scriu ce gândesc despre politică, despre viața noastră influențată de alții, despre aceia care umblă prin ea murdari pe picioare, este doar o formă a mea, poate puerilă, de a-mi ține vie iluzia de libertate. Vreau să le arăt acelor profanatori că știu adevărata lor față, că înțeleg adevăratele lor planuri, că nu mă pot înșela. Motiv pentru care povara ticăloșiei lor demascate ar trebui să-i apese, ca o afurisenie,  în vastele campanii de călcare în picioare a drepturilor semenilor lor. (mai mult…)
continuare...
12