Cum s-au falsificat alegerile din casa lui Oprea

  Traian Băsescu, un foarte bun comunicator È™i manipulator când e strâns cu uÈ™a, are tehnicile lui preferate de aburire a auditoriului. Pe care le alternează în funcție de miză È™i conjunctură, cu o îndemânare de expert în alba "“ neagra cu multă practică la activ. Una dintre aceste tehnici este NU să contrazică acuzele dure care i se aduc, NU să le nege, ci să le răstoarne pur È™i simplu în capul acuzatorului, printr-un contraatac viguros, să i le întoarcă cu o virulență È™i mai mare, dar încărcate cu sarcină contrară. (mai mult…)
continuare...

Zidul de protectie din jurul Laurei Kovesi se transforma, pe zi ce trece, intr-o temnita

    AÈ™a mobilizare de forțe pentru apărarea unui om care, departe de a fi victima cuiva, face el victime nevinovate cu ghiotura, nu mi-a mai fost dat să văd de pe vremea lui CeauÈ™escu. Este ceva cu totul È™i cu totul neromânesc. Efectul experimentării unei fantezii alogene, al unui transplant  hazardat, făcut la plezneală, fără a se lua în calcul anticorpii. După ce semnele respingerii transplantului au apărut,  s-a recurs la perfuzii È™i aparate! Aparate de stat È™i diplomatice. Acesta este stadiul în momentul de față. Doamna Laura Kovesi era prea tânără, la numire, pentru a se întreba È™i a înțelege ce se întâmplă È™i de ce tocmai ea. Injectată din abundență cu hormonii puterii, i s-a părut că ascensiunea ei galopantă ține de firesc È™i nicidecum de un experiment malformant. Acum, cel mai probabil, constată pe propria-i piele efectele secundare. Ar vrea să se retragă dar nu este…
continuare...

Halal generali! Ferice de tine, tara!

  Suntem țara în care generalii se fac precum banii calpi. Fără număr și fără valoare. La înscăunare, i se dă președintelui, cu fast, o tiparniță de generali. Iar acesta, ori de câte ori simte nevoia să se joace de-a comandantul suprem, mai împopoțonează cu fireturi și stele câte-un contingent de slugi zeloase. (mai mult…)
continuare...

Eu cred…

  Motto Eu cred că pământul e plat asemeni unei scânduri groase, că rădăcinile arborilor îl străbat atârnând de ele-n gol, cranii și Nichita Stanescu Laus Ptolemaei (Câmp)   Eu cred că Sebastian Ghiță este în arest doar cu vorba. Tot gândindu-mă la el È™i la ce È™tie, mi-a apărut în minte păzit ca o comoară. L-a văzut cineva după gratii? Nu! Eu l-am văzut, cu imaginația mea, într-un apartament luxos, securizat, îmbietor la mărturisiri. Păzit, e drept, mai ceva ca Edward Snowden, dar arătându-i-se respectul cuvenit unei mari enigme, nedezlegată încă. Unui mare zăcământ, pe cale de a fi exploatat. (mai mult…)
continuare...

Sebastian Ghita si Dan Andronic, gurile de tun ale lui Traian Basescu

  Într-un articol (aici) pe care l-am publicat recent pe acest blog, articol intitulat "žMinistrul justiției a procedat inteligent", concluzionam: "žÈ˜i mai are un avantaj mutarea de aÈ™teptare a domnului Toader: ea va genera, inevitabil, noi dezvăluiri, din ce în ce mai grave, despre Laura Kovesi. Până când aceasta, cu tot sprijinul planetar de care se bucură, îÈ™i va da singură demisia". (mai mult…)
continuare...

Protestatarii de serviciu si noua arma de mobilizare in masa

  Societatea evoluează odată cu marile descoperiri din palmaresul elitelor sale. Integrarea acestor descoperiri în viața socială este făcută, în majoritatea covârÈ™itoare a cazurilor, cu acordul È™i în interesul structurilor de super - putere ale planetei. De ce? Pentru că aceste mari descoperiri au, aproape fără excepție, pe lângă latura lor benefică, È™i reversul distructiv, de multe ori chiar mai important pentru cei care le controlează decât binefacerile scoase în față. (mai mult…)
continuare...