Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al lui Dan Turturica intitulat “De ce nu se va opri Basescu”,  si poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-nu-se-va-opri-basescu-217218.html)

Domnul Dan Turturică, de la România Liberă, ne surprinde azi cu un editorial fluviu. Mizanscenă, întrebări retorice, plonjeuri fastidioase în trecut, răspunsuri voit incomplete, pentru suspans, accente, surprinzătoare la domnia sa, de judecată obiectivă a dezastrului ţării şi a artizanilor acestui dezastru, evident pentru captatio benevolentie etc.

Te întrebi, parcurgând acest efort ciceronian de elocvenţă, ce miză îl va fi stimulat într-o aşa de mare măsură pe autor încât să aloce atâta migală pregătirii elucidării unui, pentru români,  secret al lui Polichinele:  “de ce este euforic, acum, Preşedintele ?”

Ei bine, efervescenţa domnului Turturică e de înţeles: domnia sa reuşeşte să găsească, unei chestiuni cu răspunsul bănuit de o ţară întreagă, o explicaţie originală: domnul Băsescu ar fi euforic în ultima vreme nu pentru ce credem noi ci pentru că, în fine, prin subordonarea recentă a CSM, nimic nu-l va mai putea opri să-şi vadă visul cu ochii: să devină el insuşi. Adică justiţiarul providenţial după care a tânjit electoratul, gata să facă dreptate-n ţară, la nevoie tranşând cu satârul chiar ciozvârte din propriul partid.

Înălţător şi, mai ales, verosimil.

Un Traian Băsescu spovedit şi mântuit,  distilat de impurităţile trecutului, gata, la o adică,  să sacrifice odată cu statul mafiot şi pe mafioţii din preajmă-i.

De ce n-am crede într-o astfel de metamorfoză? Mai ales dacă îi face bine la moral domnului Turturică?

În urma editorialului de azi mă aştept la două lucruri :

1.      Un cor de isonari să preia sprinţara  ficţiune a domnului Turturică şi s-o propage îmbunătăţit, simfonic,ca pe un adevăr implacabil, singurul ce va putea izbăvi România şi pe români;

2.      Domnul Turturică să devină ambasador al României la Vatican şi purtătorul de cuvânt al domnului Baconschi pe lângă Înaltul Scaun.

Contele de Saint GermainPolemiceDan Turturica,De ce nu se va opri Basescu,desfiintarea mafiei,lupta anticoruptie,Romania Libera(Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al lui Dan Turturica intitulat 'De ce nu se va opri Basescu',  si poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-nu-se-va-opri-basescu-217218.html) Domnul Dan Turturică, de la România Liberă, ne surprinde azi cu un editorial fluviu. Mizanscenă, întrebări retorice, plonjeuri fastidioase în trecut,...Blog politic si polemic