Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al lui Dan Turturica intitulat „De ce nu se va opri Basescu”,  si poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-nu-se-va-opri-basescu-217218.html)

Domnul Dan Turturică, de la România Liberă, ne surprinde azi cu un editorial fluviu. Mizanscenă, întrebări retorice, plonjeuri fastidioase în trecut, răspunsuri voit incomplete, pentru suspans, accente, surprinzătoare la domnia sa, de judecată obiectivă a dezastrului țării și a artizanilor acestui dezastru, evident pentru captatio benevolentie etc.

Te întrebi, parcurgând acest efort ciceronian de elocvență, ce miză îl va fi stimulat într-o așa de mare măsură pe autor încât să aloce atâta migală pregătirii elucidării unui, pentru români,  secret al lui Polichinele:  „de ce este euforic, acum, Președintele ?”

Ei bine, efervescența domnului Turturică e de înțeles: domnia sa reușește să găsească, unei chestiuni cu răspunsul bănuit de o țară întreagă, o explicație originală: domnul Băsescu ar fi euforic în ultima vreme nu pentru ce credem noi ci pentru că, în fine, prin subordonarea recentă a CSM, nimic nu-l va mai putea opri să-și vadă visul cu ochii: să devină el insuși. Adică justițiarul providențial după care a tânjit electoratul, gata să facă dreptate-n țară, la nevoie tranșând cu satârul chiar ciozvârte din propriul partid.

Înălțător și, mai ales, verosimil.

Un Traian Băsescu spovedit și mântuit,  distilat de impuritățile trecutului, gata, la o adică,  să sacrifice odată cu statul mafiot și pe mafioții din preajmă-i.

De ce n-am crede într-o astfel de metamorfoză? Mai ales dacă îi face bine la moral domnului Turturică?

În urma editorialului de azi mă aștept la două lucruri :

1.      Un cor de isonari să preia sprințara  ficțiune a domnului Turturică și s-o propage îmbunătățit, simfonic,ca pe un adevăr implacabil, singurul ce va putea izbăvi România și pe români;

2.      Domnul Turturică să devină ambasador al României la Vatican și purtătorul de cuvânt al domnului Baconschi pe lângă Înaltul Scaun.

Contele de Saint GermainPolemiceDan Turturica,De ce nu se va opri Basescu,desfiintarea mafiei,lupta anticoruptie,Romania Libera(Acest comentariu a fost postat la editorialul din Romania Libera al lui Dan Turturica intitulat 'De ce nu se va opri Basescu',  si poate fi citit accesand linkul http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/de-ce-nu-se-va-opri-basescu-217218.html) Domnul Dan Turturică, de la România Liberă, ne surprinde azi cu un editorial fluviu. Mizanscenă, întrebări retorice, plonjeuri fastidioase în trecut,...Blog politic si polemic