Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu la articolul lui M. Mihaies din EVZ intitulat „Un slagar de altadat’: coruptie fara corupti”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-slagar-de-altadat-coruptie-fara-corupti-921886.html)

În curând nici n-o să ne mai putem supăra pe domnul Mihăieș. Dânsul este ca un cățel ce se pripășește săptămânal pe la poarta noastră. Dacă îi permitem să ne intre în curte ca să-i dăm puțin lăptic (altfel spus să-i citim articolul), trebuie să-i acceptăm să ne facă și un mic pipi pe covorașul de la intrare. Altfel nu se poate. Este forma lui de a-și manifesta emoția și recunoștința.

L-am întrebat în mai multe rânduri care sunt, după părerea sa, relele apocaliptice pe care televiziunile de știri le-au făcut țării, pentru ca acestea să-și merite serialul de editoriale horror pe care un ditamai vicepreședinte de ICR li-l dedică, risipind atâtea efecte speciale pentru a încerca să le credibilizeze în rolul ucigașului în serie.

Eu constatam că aceste televiziuni de știri, cât de mincinoase și tendențioase am accepta că ar fi putut fi, nu au reușit nici să orchestreze lovituri de stat, nici să demită miniștri, nici să bage la pușcărie persoane nevinovate (cu atât mai puțin vinovate), nici să scoată la manifestații de protest mai mult de 10 000 de nemulțumiți. Și, mai constatam că, după câte știu, nici marile nereușite naționale ale ultimilor ani, gestionarea catastrofală a crizei, generalizarea corupției, pauperizarea fără precedent a populației, distrugerea relațiilor cu Franța și Germania, neadmiterea în spațiul Schengen, nu le pot fi imputate. Pentru că nu la televiziuni erau butoanele deciziilor executive, operaționale ale țării ci în mâinile unei puteri cu care dl. Mihăieș se simte necondiționat solidar.

Iată că azi dl. MM s-a decis să-mi răspundă. Să facă lumină.

„Efectul devastator al televiziunilor aservite e atât de mare încât românii nu mai cred ceea ce știu ori își amintesc din propria experiență cu vameșii”.

Nu vi se pare cutremurător? Oare câți români din total neam or fi avut experiențe proprii cu vameșii? Adică, mai pe-nțeles, le-or fi plătit șpagă acestora? 100 000, 500 000, hai, 1 000 000? Ei bine, pe-ăștia, apud MM, i-ar fi devastat mental, i-ar fi atras în „neantul unor existențe schizofrene”, televiziunile mogulilor. Iată marea crimă.

Pentru că MM susține, cu argumentul de nezdruncinat al lui „dacă vreau să aberez, aberez!” că românii ar fi devenit, nici mai mult nici mai puțin, „nu doar indiferenți ci vădit ostili luptei împotriva corupției”.  Această  idee merită o nominalizare pentru „zmeura de aur” la categoria „preșuri pentru președinți, împletite cu limba”.

Dacă tot am căzut în capcana de a comenta un text al lui MM pe fond și nu gramatical, să spun în încheiere, de-a dreptul, și ce încearcă să inducă domnia sa cititorilor, făcând un ocol al țării prin punctele vamale de uscat dar având mare grijă să nu-și ude șoșonii prin cele de la Marea Neagră. Decodarea mesajului lui MM către compatrioții săi este următoarea: „băi, halal cetățeni, românilor, complici cu hoții, excrocii și îmbogățiții pe spinarea statului, Președintele vostru onest, care nu v-a mințit niciodată, se străduiește din răsputeri să lupte cu, pardon, corupția dar nu-l lăsați voi, haimanale cu neant mental în existența voastră schizofrenă, care ați ales să vă uitați la televiziunile aservite și, în cârdășie cu infractorii, ați decretat că lupta împotriva corupției e ceva rușinos”.

Trebuie să recunoaștem că, în pofida articolelor sale neconvingătoare, domnul MM reușește totuși să ne convingă de ceva: că este un excelent exponent al mediocrației care ne conduce azi.

Contele de Saint GermainPolemicecoruptia din vami,Mircea Mihaies,moguli,Senatul EVZ,televiziuni aservite,Traian Basescu(Comentariu la articolul lui M. Mihaies din EVZ intitulat 'Un slagar de altadat': coruptie fara corupti', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-slagar-de-altadat-coruptie-fara-corupti-921886.html) În curând nici n-o să ne mai putem supăra pe domnul Mihăieș. Dânsul este ca un cățel ce se pripășește săptămânal pe la poarta noastră. Dacă...Blog politic si polemic