Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu la articolul lui M. Mihaies din EVZ intitulat “Un slagar de altadat’: coruptie fara corupti”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-slagar-de-altadat-coruptie-fara-corupti-921886.html)

În curând nici n-o să ne mai putem supăra pe domnul Mihăieş. Dânsul este ca un căţel ce se pripăşeşte săptămânal pe la poarta noastră. Dacă îi permitem să ne intre în curte ca să-i dăm puţin lăptic (altfel spus să-i citim articolul), trebuie să-i acceptăm să ne facă şi un mic pipi pe covoraşul de la intrare. Altfel nu se poate. Este forma lui de a-şi manifesta emoţia şi recunoştinţa.

L-am întrebat în mai multe rânduri care sunt, după părerea sa, relele apocaliptice pe care televiziunile de ştiri le-au făcut ţării, pentru ca acestea să-şi merite serialul de editoriale horror pe care un ditamai vicepreşedinte de ICR li-l dedică, risipind atâtea efecte speciale pentru a încerca să le credibilizeze în rolul ucigaşului în serie.

Eu constatam că aceste televiziuni de ştiri, cât de mincinoase şi tendenţioase am accepta că ar fi putut fi, nu au reuşit nici să orchestreze lovituri de stat, nici să demită miniştri, nici să bage la puşcărie persoane nevinovate (cu atât mai puţin vinovate), nici să scoată la manifestaţii de protest mai mult de 10 000 de nemulţumiţi. Şi, mai constatam că, după câte ştiu, nici marile nereuşite naţionale ale ultimilor ani, gestionarea catastrofală a crizei, generalizarea corupţiei, pauperizarea fără precedent a populaţiei, distrugerea relaţiilor cu Franţa şi Germania, neadmiterea în spaţiul Schengen, nu le pot fi imputate. Pentru că nu la televiziuni erau butoanele deciziilor executive, operaţionale ale ţării ci în mâinile unei puteri cu care dl. Mihăieş se simte necondiţionat solidar.

Iată că azi dl. MM s-a decis să-mi răspundă. Să facă lumină.

“Efectul devastator al televiziunilor aservite e atât de mare încât românii nu mai cred ceea ce ştiu ori îşi amintesc din propria experienţă cu vameşii”.

Nu vi se pare cutremurător? Oare câţi români din total neam or fi avut experienţe proprii cu vameşii? Adică, mai pe-nţeles, le-or fi plătit şpagă acestora? 100 000, 500 000, hai, 1 000 000? Ei bine, pe-ăştia, apud MM, i-ar fi devastat mental, i-ar fi atras în “neantul unor existenţe schizofrene”, televiziunile mogulilor. Iată marea crimă.

Pentru că MM susţine, cu argumentul de nezdruncinat al lui “dacă vreau să aberez, aberez!” că românii ar fi devenit, nici mai mult nici mai puţin, “nu doar indiferenţi ci vădit ostili luptei împotriva corupţiei”.  Această  idee merită o nominalizare pentru “zmeura de aur” la categoria “preşuri pentru preşedinţi, împletite cu limba”.

Dacă tot am căzut în capcana de a comenta un text al lui MM pe fond şi nu gramatical, să spun în încheiere, de-a dreptul, şi ce încearcă să inducă domnia sa cititorilor, făcând un ocol al ţării prin punctele vamale de uscat dar având mare grijă să nu-şi ude şoşonii prin cele de la Marea Neagră. Decodarea mesajului lui MM către compatrioţii săi este următoarea: “băi, halal cetăţeni, românilor, complici cu hoţii, excrocii şi îmbogăţiţii pe spinarea statului, Preşedintele vostru onest, care nu v-a minţit niciodată, se străduieşte din răsputeri să lupte cu, pardon, corupţia dar nu-l lăsaţi voi, haimanale cu neant mental în existenţa voastră schizofrenă, care aţi ales să vă uitaţi la televiziunile aservite şi, în cârdăşie cu infractorii, aţi decretat că lupta împotriva corupţiei e ceva ruşinos”.

Trebuie să recunoaştem că, în pofida articolelor sale neconvingătoare, domnul MM reuşeşte totuşi să ne convingă de ceva: că este un excelent exponent al mediocraţiei care ne conduce azi.

Contele de Saint GermainPolemicecoruptia din vami,Mircea Mihaies,moguli,Senatul EVZ,televiziuni aservite,Traian Basescu(Comentariu la articolul lui M. Mihaies din EVZ intitulat 'Un slagar de altadat': coruptie fara corupti', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-un-slagar-de-altadat-coruptie-fara-corupti-921886.html) În curând nici n-o să ne mai putem supăra pe domnul Mihăieş. Dânsul este ca un căţel ce se pripăşeşte săptămânal pe la poarta noastră. Dacă...Blog politic si polemic