Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

2. Ion Cristoiu l-a avut ca invitat la B1 pe Victor Ponta.  O emisiune căldicică, de autor,  în care se mai bagă în seamă, din când în când, și un tânăr co-prezentator,  blond și insipid. Rolul acestuia pare a fi să taie acutele antiputere (dacă acestea cutează să apară) și să-i mai ridice din când în când la fileu lui Ion Cristoiu.

Ce vreau să comentez aici este îmbătrânirea galopantă a lui Cristoiu. De la emisiune la emisiune , această cloșcă de ziariști de pe vremuri confundă tot mai des ouăle profesiei, pe care ar trebui să le clocească, cu subiecte malformate,  menite a-l propulsa în prime time.  Se pare că, precum Fraid Astair a găsit-o pe Ginger Rogers, și Ion Cristoiu l-a găsit pe Traian Băsescu pentru a-și împlini fantasma lui doi în unu. Doar că, în vreme ce Ginger l-a întinerit pe Fraid cu gingășia și talentul ei, Băsescu îl îmbătrânește, dramatic, pe Cristoiu, de la o emisiune la alta. Pentru că Ginger creștea frumos, pe când Băsescu se prăbușește urât.

Aseară Ion Cristoiu mi s-a părut ciufulit, debusolat, incoerent. Și pe drumul de întoarcere spre condiția lui supraponderală de pe vremea  când putea fi asemănat (fizic) cu Balzac. Obsedat să prezinte ca „știre” orice stridență ce-l plasează pe contrasens, s-a străduit atât de mult să facă din propunerea la mișto a lui Traian Băsescu (de numire a lui Ponta ca premier) o manevră politică serioasă încât a uitat și de realism și de gramatică și de logică.

A vorbit vreo 5 minute la început, singur, reușind să îndese în acest scurt interval de timp cam tot atâtea exprimări năstrușnice câte i-ar reuși, probabil, și lui Igaș.

„”¦ de a desemna un premier în PERSONALITATEA domnului Victor Ponta”¦”;

„”¦ în eventualitatea sau în siguranța în care, spun eu, ca USL-ul să câștige alegerile”¦”;

” O suspendare este o criză politică în care,  nici dumneavoastra nu vă puteti îngădui la o săptămână – două după formarea guvernului.”;

” Eu, cel mult, așa am interpretat-o”¦” (ar fi trebui t „cel puțin” nu ” cel mult”).

A mai făcut domnul Cristoiu și următoarea remarcă, de data asta formulată corect gramatical dar cu hiba în altă parte:

„Hai, domnu”™ Ponta, vorbesc cu un politician serios, nu-l văd pe domnul președinte având toane!”.

Nu sunt de remarcat ochiul limpede, privirea clară cu care Ion Cristoiu ne asigură că președintele nu are toane? Nu e această observație o știre? Nu e ea de natură a ne da incredere în judecățile marelui jurnalist?

Învățătura după acest episod cu Ion Cristoiu este următoarea: un monstru de ziarist, considerat sacru, poate să facă baie de agramatisme și inadvertențe în producțiile sale fară ca vreun proeminent  intelectual portocaliu să-l deranjeze măcar cu o privire oblică. Nu același lucru se întâmplă însă când e vorba de un alt fel de monstru, producător TV,  căruia i se organizează un adevărat linșaj mediatic pentru  o confuzie lingvistică.

Credeți-mă, nici televiziunile puterii nu mai sunt atât de deprimante ca înainte.

Repoziționări. Vin alegerile.  Să vină odata!

Contele de Saint GermainEditorialeB1 TV,Balzac,Basescu,Fraid Astair,Ginger Rogers,Igas,Ion Cristoiu,Victor Ponta2. Ion Cristoiu l-a avut ca invitat la B1 pe Victor Ponta.  O emisiune căldicică, de autor,  în care se mai bagă în seamă, din când în când, și un tânăr co-prezentator,  blond și insipid. Rolul acestuia pare a fi să taie acutele antiputere (dacă acestea cutează să apară)...Blog politic si polemic