Lecţia Ion Iliescu

Nu sunt nici pe departe un fan Ion Iliescu şi nu mă voi apuca acum să vorbesc despre “teroriştii” din decembrie ‘89, despre mineriade ori trei mandate în loc de două, pentru a mă face crezut. Ion Iliescu a plonjat în tânăra democraţie românească post- revoluţionară direct din uterul comunist, târâind după el placenta roşie ce-l hrănise, formase şi impregnase de obiceiuri ale puternicilor ilegitimi. (more…)
continuare...

MRU – spre noi culmi de demagogie

De la interviu la interviu MRU ne lasă să desluşim, cu tot mai mare claritate, că preocuparea sa primordială ca prim - ministru al regimului Băsescu este aceea de a-şi deghiza compromisul în virtute. Compromisul de a fi acceptat să meargă braţ la braţ cu cel mai detestat personaj politic al României postrevoluţionare, deghizat în virtutea patriotismului ca unic motor de acţiune. (more…)
continuare...

Despre Adrian Năstase

Sunt unul dintre cei care au votat negativ la prezidenţialele din 2004. Eram sătul până peste cap de corupţia regimului Năstase şi, deşi aveam informaţii despre “calităţile umane”  ale lui Traian Băsescu, despre “onorabilitatea” acestuia (v-am relatat într-unul dintre comentariile mele mai vechi despre împrejurarea in care acesta a exclamat “îmi bag în cuvântul meu de onoare”), l-am votat aproape cu entuziasm, ca să-l sancţionez astfel pe Adrian Năstase. (more…)
continuare...
12