Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Comentariu postat la articolul publicat în EVZ din 19 august 2010 de  Vlad Stoicescu şi intitulat “ Asasinul de la Cotroceni”. Puteţi citi articolul accesând linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-asasinul-de-la-cotroceni-903527.html )
Motto

Ard ofrandă pruncii ţării.
Noi, ca telespectatorii.
Preşedintele ce face?
Preşedintele se tace!

Au trecut trei zile şi patru morţi iar preşedintele nostru jucător tace. Probabil că este în concediu şi nu poate fi deranjat. Sau trebuie să promulge nişte legi importante şi nu are timp de bagatele. Ca la inundaţii.
Ar fi putut să vorbească un minut, din buncărul lui securizat dacă în lume îi e frică să mai iasă. Să-şi exprime atât: compasiunea. Să ne mai arate o lacrimă, din ochiul “albastru ca un bob de piper”, ca pe vremea când îl plângea pe Stolo. Să ne dea o speranţă că încă îi mai pasă, că ceea ce se spune despre el, cum că ar fi început să urască acest popor de când nu-l mai ovaţionează necondiţionat, e fals. Mă întreb la ce o fi nevoie să plătească o armată de consilieri dacă nici atât nu sunt capabili să-l înveţe, regulile unei elementare bune cuviinţe.

Nici purtătorii de livrele portocalii nu cutează a se manifesta uman. Boc expediază tragedia copilaşilor gazaţi la diverse iar gureşa Udrea, mai spilcuită ca oricând, îşi oferă o pauză de comunicare întorcând privirea languroasă în altă parte, să nu-şi pericliteze fardul.

În aceste condiţii cum să ne mai mire că posibilitatea declarării unei zile de doliu naţional nici măcar nu a fost trecută pe ordinea de zi a şedinţei de guvern? Cum să îşi însuşească ei o iniţiativă a televiziunilor ostile? Ce dacă e de bun simţ? Ce dacă e întru respectul propriei noastre demnităţi? Dacă ar fi fost ideea lor, desigur, dar aşa… Moarte mogulilor!

Mai sunt şi livrelele personificate generic sub numele “intelectualii lui Băsescu”. Acestea continuă, sfidând evidenţe revoltătoare precum tăcerea laşă a presedintelui, să lustruiască obrazul acestuia tot mai ciupit de funingine, mai nou umană. Tuturor livrelelor mai sus menţionate le dedic apelul următor, lansat ca un bumerang, cu 20 de ani în urmă, de chiar unul dintre purtătorii lor actuali, Gabriel Liiceanu:

“Nu mai strangeti o vreme, barbateste, mana colegilor vostri si nu-i mai priviti senini in ochi. Lasati sa se intrevada o urma de sfiala in privirea voastra. Fiti o vreme stingheri.
Nu mai apareti la televiziune.
Nu mai scrieti in ziare.
Nu va mai ridicati glasul decat pentru o scurta cainta, caci altfel il ridicati din nou in miciuna.
Lasati cuvintele sa spuna ceea ce spun; nu mai folositi o vreme vorbele “demnitate”, “libertate”, “constiinta”, “dreptate”, “popor”. Nu asasinati aceste cuvinte.
Sa nu va fie frica, ci doar, din cand in cand, o lunga si insuportabila rusine. CǍUTAŢI UN PǍRINTE CARE ŞI-A PIERDUT ÎN ZILELE ACESTEA COPILUL ŞI CEREŢI-I IERTARE. INTRAŢI ÎN NOUL AN MEDITATIVI. ŞI APRINDEŢI O LUMÂNARE PENTRU CEI MORŢI ŞI PENTRU VOI.

Contele de Saint GermainEditorialeapel,apel catre lichele,livrele  (Comentariu postat la articolul publicat în EVZ din 19 august 2010 de  Vlad Stoicescu şi intitulat “ Asasinul de la Cotroceni”. Puteţi citi articolul accesând linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-asasinul-de-la-cotroceni-903527.html ) Motto Ard ofrandă pruncii ţării. Noi, ca telespectatorii. Preşedintele ce face? Preşedintele se tace! Au trecut trei zile şi patru morţi iar preşedintele nostru jucător tace. Probabil...Blog politic si polemic