Editoriale

Ultima faza a decrepitudinii: datu-n mintea copiilor

  Aberațiile comportamentale pot fi privite, pentru cine alege să le bage în seamă, cu sufocantă indignare sau cu zâmbetul pe buze. Atunci când exhibarea lor neruÈ™inată te enervează peste măsură din motiv de nocivitate premeditată, parc-ai sparge un ou clocit în tărtăcuța "extravagantului". Dar când îl vezi bătrân, neajutorat, cocârjat de multele decenii pe care le duce în spate, cu hainele atârnând pe dânsul ca pe crucea sperietorii de ciori din ogradă, zâmbeÈ™ti îngăduitor È™i îl laÈ™i în fanatismul lui dezarticulat să se mai creadă o dată un Mike Tyson vânjos, rezolvând cu spada brațelor È™i cu otrava vorbelor nedreptățile lumii. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Un presedinte mineral

  Fatalitatea lucrează prin trepăduÈ™i mineralizați. Adică prin aparențe umane în care pulsația spirituală, afectul, moralitatea È™i rezonanța cu semenii au fost înlocuite cu balast È™i zgură. De-asta fatalitatea e implacabilă. Pentru că oamenii adevărați nu pot interacționa constructiv cu ea. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Parlamentul SRI

  Acum s-a demonstrat la vedere, matematic, mură-n gură, cu imagini ca la clasa zero, ca să priceapă È™i Toma Necredinciosul: în România nu există democrație. Ceea ce ni se serveÈ™te drept democrație se dovedeÈ™te a fi, de fapt, un fake! Parlamentul nu reprezintă, cum ar trebui, voința liberă a poporului, ci este o prelungire perversă a serviciilor secrete, un fel de Direcție ocultă a SRI, o zonă de manevră discreționară pentru situații excepționale. (mai mult…)
continuare...