Scorul acestui articol
[Total: 533 voturi. Media: 4.9]

 

S-a întâmplat exact aÈ™a cum am prezis imediat după trecerea moțiunii de cenzură: „žindiferent ce se va vota la urne în primul tur, lui Klaus Iohannis i se va asigura, cu ajutorul softului electoral, Viorica Dăncilă ca adversar pentru turul II„.

Dacă ați urmărit comentariile de aseară, de după exit pool, ați observat, desigur, că toți analiÈ™tii cu surse grele de informații în centrele de putere ale României (Cristoiu, Nistorescu, Chireac, …) povesteau cum în jurul orei 17:00 Dan Barna era dat ca sigur calificat în turul II. Mai ales că, de regulă, electoratul PSD se duce la urne devreme, în prima jumătate a zilei, iar la orele de seară iese aristocrația urbană, după ce s-a întors de la munte sau de la picnic.

Ce s-a întâmplat între orele 17:00 È™i 21:00 pare a fi o abatere de la statistici dacă judecăm în termeni de normalitate È™i continuitate. Adică în acest interval de timp Viorica Dăncilă a crescut miraculos cu cca. 5% iar Dan Barna a scăzut neverosimil cam cu aceleaÈ™i procente.

Nu È™tiu dacă PSD a făcut de data asta numărătoare paralelă. Însă chiar dacă a făcut-o È™i chiar dacă a descoperit ceva nereguli, conjunctura îl determină să tacă. Rezultatul îi convine, doamna Dăncilă este în turul II, prin urmare surdină È™i concordie!

Urletul de dreptate după nedreptate ar trebui să vină de la USR. Războinicii tefeliÈ™ti, care s-au lăudat toată campania electorală că È™i-au pus la punct un mecanism infailibil de numărătoare paralelă, că ei vor descoperi È™i vor face publică orice fraudă la vot, ar trebui acum să explodeze. Nu doar pentru că ni s-au prezentat trei ani de zile ca arhangheli ai dreptății, dar È™i pentru că, dacă cumva s-a furat cu softul, atunci ei sunt de data asta principalele victime.

Prognoza mea este, însă, că nu vor descoperi nimic. Sau, mai corect spus, că nu vor acuza niciun fel de fraude majore. De ce? Pentru că acolo unde este mult tupeu este È™i multă fățărnicie, È™i multă laÈ™itate.

Dacă organizatorul acestor alegeri ar fi fost PSD, acum am fi avut în Piața Victoriei ample manifestații de protest împotriva ciumei roÈ™ii care a fraudat alegerile. Războinicii useriÈ™ti erau pe baricade. Aliații lor politici de la Bruxelles se luau la întrecere în declarații de înfierare. Doar că acum guvernează prea cinstitul Klaus Iohannis, prin PNL, iar Klaus Iohannis e răzbunător.

Alde Barna, CioloÈ™, Chichirău È™i Caramitru îÈ™i vor îndesa câlți prin toate goarnele vocale ca să nu-l supere pe jupânul suprem È™i vor tânji la mici recompense post electorale pentru că îÈ™i vor îndemna simpatizanții să-l voteze în turul doi pe acesta.

Previzibil, previzibil, previzibil!

Eu, care de-o vreme nu mai pot privi È™i asculta declarațiile publice ale lui Klaus Iohannis, am avut ieri o transformare nebănuită: am urmărit discursul victorios al preÈ™edintelui cu o reală satisfacție. E drept, o satisfacție oarecum sadică, pentru că mă gândeam cât de liniar, monoton È™i neinteligent poate să procedeze.

Turul II nu va avea istoric! Probabil că nici nu va mai fi nevoie de umărul asigurator al softiÈ™tilor de la AEP sau STS. Lupta pleacă din start dezechilibrată, cu un avans pentru Iohannis de cca. 8%, garantat de votul diasporei.

Curiozitatea mea este ce contribuție pro – Dăncilă vor aduce ura È™i fanatismul anti – PSD ale preÈ™edintelui. Pentru că acestea se manifestă atât de primitiv, atât de visceral, încât cred că îi va scoate la vot pe mulți indeciÈ™i, dornici doar să-l sancționeze pe acest personaj infatuat È™i găunos care secretă inadmisibil de multă fiere pentru un decident politic cu asemenea greutate.

În rest, vreme bună vă doresc, răbdare È™i serenitate!

Timpul trece repede È™i prostia e țanțosă. Cu un prim ministru ca Ludovic Orban ne aÈ™teaptă surprize amuzante cât de curând!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/11/barna-2.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/11/barna-2-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri prezidentiale,Barna versus Dancila,Barna versus Iohannis,calificare turul II,Iohannis razbunatorul,soft electoral,votul diaspora  S-a întâmplat exact aÈ™a cum am prezis imediat după trecerea moțiunii de cenzură: 'žindiferent ce se va vota la urne în primul tur, lui Klaus Iohannis i se va asigura, cu ajutorul softului electoral, Viorica Dăncilă ca adversar pentru turul II'. Dacă ați urmărit comentariile de aseară, de după exit...Blog politic si polemic