Scorul acestui articol
[Total: 19 voturi. Media: 4.4]

În tot acest amestec de emoţii negative (războaie, campanii electorale, crize şi crime de tot felul, curente curcubeiste dintre cele mai aberante etc.) care se aşterne ca o pâclă sufocantă peste societate, a apărut zilele trecute o ştire care pentru mine a fost ca o gură de aer tare, de munte: Ion Ţiriac şi Mircea Lucescu au demarat discuţii de tatonare pentru o posibilă colaborare fotbalistică.

Poate o să ziceţi c-am luat-o razna alegând să comentez un astfel de subiect acum când planeta se clatină.

Deşi ar putea părea, nu cred că subiectul pe care vi-l propun este unul frivol. Îl consider, mai degrabă, o posibilă pildă de înţelepciune.

Ion Ţiriac şi Mircea Lucescu sunt doi români de succes pe care îi cunosc şi îi apreciază milioane de oameni de pe toate continentele. Ambii s-au realizat pe cont propriu pentru că au ştiut, în cariera lor, să adauge unor talente naturale şi o excepţională ştiinţă a alegerilor câştigătoare.

Acum domnul Ţiriac vrea să îşi şlefuiască statuia. Printre multe alte proiecte care i-au edificat-o intenţionează, în perspectiva inevitabilelor judecăţi postume, să-i adauge şi o durabilă amprentă românească.

Domnul Ţiriac nu vorbeşte mult şi nici de dragul de a se auzi. Tocmai de aceea mesajele sale, atunci când apar, trebuie luate în serios. Iată ce a declarat recent:

„Am avut un lunch cu un prieten, vreo două ore, care ştie mai mult fotbal. L-am întrebat: «De ce?». Şi el mi-a spus cam despre ce e vorba.

Dacă mâine dimineaţă, Mircea Lucescu, la vârsta pe care o are, ar spune să facem o echipă care să se numească Dinamo Braşov sau altfel, pentru că Dinamo Bucureşti este deja, la aia m-aş băga cu nenea Mircea Lucescu”.

Mie-mi sună mărturisirea de mai sus mai ceva decât o lecţie despre cum ar trebui scoasă ţara asta la lumină. Garanţia succesului: cei mai buni să se asocieze cu cei mai buni!

Cred că ar fi grozavă împlinirea unui astfel de proiect: doi români inteligenţi, potenţi, cu realizări excepţionale în carierele lor de-o viaţă, îşi dau mâna să construiască împreună ceva memorabil, nu doar pentru ei ci şi pentru noi.

Aici nu e vorba de Dinamo Bucureşti (un club iubit dar şi urât de mulţi români) ci de pilda unui astfel de gest. Nu am fost şi nu sunt dinamovist dar cu siguranţă m-aş bucura maxim ca Ion Ţiriac şi Mircea Lucescu să reuşească în construcţia unei echipe performante de fotbal (fie ea botezată şi Dinamo Braşov)!

Nu există curs de management de proiect mai eficient decât să-i urmăreşti pe întelepţi atunci când se joacă de-a succesul.

Cred că ar fi un spectacol cu mare priză la public construirea în România, de la zero, a unui club de fotbal puternic, cu adevărat profesionist.

Dar să nu ne entuziasmăm prea devreme. Cât ar fi de înţelepţi şi bine intenţionaţi iniţiatorii proiectului, el va trebui să treacă de mulţi proşti, cu multe parafe, până când să poata prinde viaţă cu adevărat.

Iar când vine vorba de proşti pe poziţii de decizie, nimeni nu ne întrece. Aşa că…

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/01/Tiriac.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/01/Tiriac-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecolaborare Dinamo,intelepti,pilde,Tiriac si LucescuÎn tot acest amestec de emoţii negative (războaie, campanii electorale, crize şi crime de tot felul, curente curcubeiste dintre cele mai aberante etc.) care se aşterne ca o pâclă sufocantă peste societate, a apărut zilele trecute o ştire care pentru mine a fost ca o gură de aer tare,...Blog politic si polemic