Scorul acestui articol
[Total: 706 voturi. Media: 4.9]

 

Fatalitatea lucrează prin trepăduÈ™i mineralizați. Adică prin aparențe umane în care pulsația spirituală, afectul, moralitatea È™i rezonanța cu semenii au fost înlocuite cu balast È™i zgură.

De-asta fatalitatea e implacabilă. Pentru că oamenii adevărați nu pot interacționa constructiv cu ea.

Singura sfidare (deloc constructivă) ce-i poate fi adusă e sinuciderea. La care nefericitul popor român e gata să recurgă, alegându-l încă o dată preÈ™edinte, peste trei zile, pe împietritul Klaus Iohannis.

Mascarada de ieri cu aÈ™a zisa dezbatere a întrecut orice flegmă pe care românii au primit-o peste față de la CeauÈ™escu încoace. Nu au fost astfel jigniți grosolan doar cei ca mine, care-i spun repetat si fără ocoliÈ™uri împăratului că e gol È™i repugnant, ci È™i adulatorii acestuia care, în fanatismul lor, deschid È™i gura, laudativ, să-i creeze augustului scuipat jgheab spre ființa lor profundă.

Profesorul Andrei Marga publică azi în Cotidianul un articol devastator la adresa marelui împărat gol „žinspirat de Hitler È™i Mussolini”  de care se foloseÈ™te fatalitatea pentru a-i batjocori în continuare pe români.

Eu, personal, nu-mi amintesc să mai fi citit vreodată un text atât de adevărat, de vitriolant È™i de dens în critici argumentate la adresa unui înalt demnitar în funcție prin care istoria vrea să ne mutileze, precum acest articol la care fac trimitere.

Luarea de poziție a lui Andrei Marga este mai mult decât un rechizitoriu; este un urlet de disperare. O răbufnire de umanist patriot exasperat de intolerabila impostură ce s-a putut concentra într-un sungur om.

Dacă înțeleptul, blândul È™i domolul Andrei Marga a fost împins spre un astfel de paroxism retoric înseamnă că țara asta chiar păÈ™eÈ™te, hipnotizată, spre prăpastie. Spre sinucidere.

Și eu văd lucrurile la fel. Și eu îmi propuneam, împins de o speranță utopică, de un resort lăuntric ce nu mă lasă să rămân indiferent la tragedia ce se profilează, să-i mai avertizez odată pe compatrioții mei: atenție, nisipuri miÈ™cătoare! Nu vă încredințați unui mineral!

A spus-o însă Andrei Marga, mult mai bine È™i mai înflăcărat decât aÈ™ fi putut-o face eu.

AÈ™adar, citiți-l pe Andrei Marga È™i reflectați.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/11/Andrei-Marga.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/11/Andrei-Marga-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialeAndrei Marga,Cotidianul,dezbaterea lui Iohannis,Hitler si Mussolini,presedinte mineral,prezidentiale Romania,sinucidere colectiva  Fatalitatea lucrează prin trepăduÈ™i mineralizați. Adică prin aparențe umane în care pulsația spirituală, afectul, moralitatea È™i rezonanța cu semenii au fost înlocuite cu balast È™i zgură. De-asta fatalitatea e implacabilă. Pentru că oamenii adevărați nu pot interacționa constructiv cu ea. Singura sfidare (deloc constructivă) ce-i poate fi adusă e sinuciderea. La...Blog politic si polemic