Scorul acestui articol
[Total: 25 voturi. Media: 4.3]

Era noiembrie 2009. Îmi amintesc cu câtă energie strângeam pumnii pentru Mircea Geoană înaintea finalei lui cu Traian Băsescu pentru prezidenţiale.

Toate sondajele îl dădeau câştigător. Gamebookers iniţiase un pariu cu o participare imensă privind invingătorul acestui duel electoral. Şi aici, la casa de pariuri, Geoană era favorit. Cu 3 zile înainte de ziua votului el avea cota 1.75 faţă de 1.95 Băsescu.

Nu eram deloc liniştit. Mă gândeam că e imposibil ca Băsescu, uns cu toate alifiile politicii dâmboviţene şi asistat de camarila serviciilor pe care o făcuse să îi mănânce din palmă, să nu încerce vreo şmenuială caracteristică lui pentru a răsturna calcului hârtiei.

Sigur, s-a confirmat că a fost şi aşa ceva (ne amintim încă de sufrageria lui Oprea) dar lovitura de graţie şi-a administrat-o Mircea Geoană singur, prin vizita absolut imbecilă şi de neînteles pe care a ales să i-o facă lui Sorin Ovidiu Vântu cu doar două seri înainte de alegeri.

În dezbaterea decisivă vulpoiul Băsescu l-a făcut KO pe feciorelnicul Geoană, speculând fără milă această gafă monumentală pe care mulţi au pus-o, evident exasperaţi de absurdul situaţiei, pe seama flăcării violet.

Acum, la 15 ani de la penibilul moment cu “Mihaela, dragostea mea”, domnul Geoană o comite din nou.

Propulsat de simpatia binecunoscută a SUA faţă de domnia sa, aureolat de funcţia de secretar general adjunct al NATO care e echivalentă cu un prestigios premiu internaţional de notorietate, primeşte o nouă şansă reală de a deveni preşedintele României în urma prezidenţialelor ce vor avea loc la sfârşitul acestui an.

Şi, în acest context extrem de favorabil, ce decide să facă? Să-şi taie a doua oară craca de sub picioare dând un interviu cu multe accente bizare domnului Prelipceanu de la DIGI TV.

Apogeul de stupiditate al acestui interviu este atins după ce domnul Geoană invocă total neinspirat, înţelepciunea populară spunând, oarecum ameninţător, unora care ar fi trebuit să se recunoască singuri: “de ce ţi-e frică nu scapi”. Genul acesta de retorică, cu hangerul scos, mai ales la un diplomat hârşit şi cu renume de persoană nonconflictuală, i se potriveşte lui Mircea Geoană ca nuca-n perete. Mai ales când este folosit ca să anunţe o dezvăluire – bombă de presă: cum că liderii PSD s-ar fi dus la el „în birou” să îi propună să candideze la Președinția României susținut de PSD.

Această declaraţie este un fel de a doua vizită la Sorin Ovidiu Vântu.Adică sinucidere curată.

Şi-a dinamitat astfel singura şansă de câştiga la pas alegerile prezidenţiale şi anume aceea de a fi susţinut de PSD. Căci, odată cu PSD, l-ar fi susţinut în finală, obligat de împrejurări, şi PNL.

Cine altcineva să-l susţină? AUR? USR? Derută totală!

Regretabil! Dar, într-un fel, şi bine. Decât să ne dumirim după ce răul a fost comis, mai bine să fim dezamăgiţi, dar şi treziţi la realitate, înainte.

Se pare că destinul domnului Mircea Geoană este să facă tâmpenii politice în momente cruciale.

Mai mult decât să-l tragem de mânecă nu avem ce-i face.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/02/Geoana.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/02/Geoana-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecandidatura prezidentiale,interviu DIGI 24,Mircea Geoana,Sorin Ovidiu VantuEra noiembrie 2009. Îmi amintesc cu câtă energie strângeam pumnii pentru Mircea Geoană înaintea finalei lui cu Traian Băsescu pentru prezidenţiale. Toate sondajele îl dădeau câştigător. Gamebookers iniţiase un pariu cu o participare imensă privind invingătorul acestui duel electoral. Şi aici, la casa de pariuri, Geoană era favorit. Cu 3...Blog politic si polemic