Scorul acestui articol
[Total: 26 voturi. Media: 4.4]

Binele imediat al bucureştenilor, prin prisma alegerilor locale care urmează, este să scape de catastrofalii Nicuşor Dan şi Clotilde Armand. Amândoi şi-au exercitat mandatele în duşmănie faţă de comunitate, desfiinţând sau blocând orice iniţiativă pozitivă  legată de spitale, parcuri, salubritate, imobiliare.

Scăparea de aceşti doi primari orgolioşi şi resentimentari, scoşi din joben de USR prin prestidigitaţii la limita penalului, ar fi total la îndemâna alianţei PSD – PNL dacă aceasta s-ar gândi cu adevărat la binele cetăteanului. Din păcate nu se întâmplă aşa, prioritar pentru ea, alianţa, fiind să instaleze în fotoliul de primar general un om pe care să-l controleze şi manipuleze după interese de partid şi nu unul cu care să meargă sigur la victorie.

Un astfel de candidat există şi toate sondajele (inclusiv cele ale USR) îl dau câştigător detaşat într-un duel unu la unu cu Nicuşor Dan. Numele său este Cristian Popescu Piedone.

Nu îmi propun să devin agentul electoral al acestui domn. L-am văzut în ultimele zile în mai multe interviuri şi nu mi se pare vreo minte luminată sau vreun orator de excepţie. Vocabularul său este unul mai degrabă de tarabă decât de catedră iar lipiciul său la public vine din ce-a făcut pe unde a fost şi mai deloc din promisiuni sforăitoare. În plus omul a fost şi o victimă a moţatei noastre justiţii politice, fapt care îl umanizează şi îi atrage simpatia multor bucureşteni.

Dacă domnul Piedone ar fi susţinut de alianţa PSD – PNL, ar câştiga la pas primăria capitalei. Dacă, însă, această alianţă îşi va desemna un alt candidat, al ei, din dorinţa de a-l controla total (ceea ce cu Piedone nu pare a fi atât de sigur), voturile câştigate de acest candidat încă neidentificat ar fi luate, aproape exclusiv, de la Piedone, ceea ce i-ar mări considerabil şansele de victorie lui Nicuşor Dan.

Suntem blocaţi de înverşunări partizane. Useriştii, pe de o parte, preferă haosul şi mizeria care au caracterizat Bucureştiul în ultimii 4 ani decât să voteze candidatul alianţei (cât de bun ar fi acesta); pesediştii şi peneliştii, pe de altă parte, preferă să rişte o nouă victorie a lui Nicuşor Dan (cat de prost primar a fost acesta)  decât să-l sprijine pe Piedone (necontrolabil) şi să ne scape, astfel, de dezastrul userist.

Un primar bun nu trebuie neapărat să fie un intelectual de marcă sau un profesionist de excepţie într-un domeniu atehnic (medicină, filologie, drept, ştiinţe exacte, sport etc.). El trebuie să fie, pe cât posibil, un bun gospodar şi un bun administrator.  Până una – alta domnul Piedone are ceva referinţe favorabile în acest sens. Si, mai ales, are o apreciere declarata a multor bucuresteni.

Cu politicieni viscerali şi orgolioşi binele comun va fi întotdeauna subordonat ambiţiilor lor personale.

Să ai în mână cartea câştigătoare şi să nu o joci doar pentru că tu, personal, ai putea obţine un câştig mai mare (dar incert) mizând pe o altă carte mi se pare un gest nu doar egoist ci, de-a dreptul, imbecil.

Cum la fel de imbecil mi se pare să-l mai votezi odată pe unul care te-a dezamăgit profund doar ca să nu-ţi recunoşti greşeala de la primul vot pe care i l-ai dat.

Se pare că trebuie să ne pregătim pentru încă o confirmare a celebrei zicale “unde este multă deşteptăciune este şi multă prostie”. Ne vom lamuri in zilele urmatoare.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/03/Piedone2.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2024/03/Piedone2-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeBinele imediat al bucureştenilor, prin prisma alegerilor locale care urmează, este să scape de catastrofalii Nicuşor Dan şi Clotilde Armand. Amândoi şi-au exercitat mandatele în duşmănie faţă de comunitate, desfiinţând sau blocând orice iniţiativă pozitivă  legată de spitale, parcuri, salubritate, imobiliare. Scăparea de aceşti doi primari orgolioşi şi resentimentari, scoşi...Blog politic si polemic