Editoriale

Cand marile spirite se intalnesc

  Simpaticul Tudor Chirilă are trăiri intense. De când l-a cocoțat Crin Antonescu pe calul Ioanei d"™Arc se simte obligat să salveze nația, ori de câte ori aceasta tuÈ™eÈ™te. Chiar dacă e o tuse binefăcătoare, de dres glasul, chiar dacă nației i-ar fi mult mai util dacă respectivul s-ar ocupa de muzică È™i nu de produs gălăgie. Să mă ierte sfânta fecioară din Orleans de blasfemie dar aÈ™a cum pe la Bălăceanca apar periodic Napoleoni È™i NostradamuÈ™i, de ce n-ar apărea È™i pe la balul travestiților care aud voci unii care s-o maimuțărească pe dânsa? (mai mult…)
continuare...
Editoriale

De ce nu o va denunta Negulescu pe Kovesi

  Sunt aproape convins că È™tirea pe surse care a împânzit NET-ul, cum că procurorul Negulescu a început să o denunțe pe Kovesi la Parchetul General, este doar o poveste despre dorință, speranță È™i amăgire. Ea neavând vreun suport în acțiunile reale ale domnului Zdreanță ci doar în aÈ™teptările idealiste ale unei părți a societății care se ghidează după forme de optimism motivațional precum "žadevărul iese întotdeauna la suprafață" sau "žbinele învinge mereu răul". (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Politica si fotbalul, pilde de retinut

  Comparăm È™i învățăm: prostie + îngâmfare +  lipsă de viziune = lipsă de rezultate. În politica noastră s-au găsit niÈ™te deÈ™tepți (È™i jmecheri pe deasupra) care ce È™i-au zis: să-i lăsăm pe proÈ™ti cu alegerile lor democratice, ha, ha, È™i să conducem NOI țara, hi, hi, cum credem NOI că e mai bine că ăÈ™tia oricum n-au habar nici de mama lor, cine-a fost È™i cu cine i-a făcut. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Germania declara razboi Israelului prin intermediul Romaniei

  Bolile grele recidivează. Cancerul, cu metastazele sale ce apar după perioade de aparentă însănătoÈ™ire, tinde să devină un fel de simbol al vremurilor pe care le trăim. Sau "ž istoria se repetă". Merge spus È™i-aÈ™a.  Doar că intervalul dintre repetițiile istoriei este ceva mai mare, iar acestea, spre deosebire de recidivele bolilor, pot fi È™i pozitive. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Canibalizarea societatii romanesti

  După incidentul cu amicii mei înalt  educați care, profitând de faptul că am acceptat să-i vizitez pentru câteva ore la casa lor de vacanță, s-au grăbit să mă facă prost în față pentru că am alte păreri politice decât ei, iată că ieri, unul care i-a aplaudat atunci pentru respectivul gest, vine să-mi confirme o tristă concluzie: societatea românească actuală parcurge, într-o anumită zonă a ei, un oribil proces de canibalizare. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Donald Trump si forta banului

  Donald Trump are o particularitate care îl deosebeÈ™te radical de toți ceilalți mari lideri ai lumii: este, înainte de politician, un redutabil om de afaceri. Percepția lui despre forța banului în construirea È™i gestionarea puterii este fundamental diferită de cea a politicienilor. Ea presupune un mod de acțiune mai direct, mai agresiv, mai rapid, mai riscant. Un risc din partea lui controlat, dar pentru adversari cu consecințe de multe ori imprevizibile. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Sahul serviciilor secrete rusesti

  RuÈ™ii au fost tot timpul niÈ™te excelenți È™ahiÈ™ti. La ei È™ahul se învață în È™coală, iar asta e o formă de modelare în masă a gândirii, pe principii de calcul È™i anticipare. Mă întrebam în articolul precedent care o fi rolul serviciilor secrete ruseÈ™ti în România. Că de indiferență sau neimplicare nu le putem bănui. Nici n-am apucat să rostesc bine respectiva întrebare (e drept, deloc picată din senin) că două informații s-au È™i grăbit să apară în media, în chip de posibil răspuns, pentru a ne deschide cât de cât ochii. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Distrugerea României din interior

  Există boli È™i boli. Unele sezoniere, altele permnente. Unele cu care poți trăi 100 de ani, altele care-ți rezolvă socotelile cu lumea asta într-o secundă. Nici nu È™tii pe care să o preferi, dintre toate, la o adică. De acest 1 Mai am primit, pe pielea mea, o lecție medicală aplicabilă întregii națiuni: lecția bolii de azi a României, lecția dezbinării ca armă de distrugere în masă. (mai mult…)
continuare...