Scorul acestui articol
[Total: 1504 voturi. Media: 5]

 

Bolile grele recidivează. Cancerul, cu metastazele sale ce apar după perioade de aparentă însănătoÈ™ire, tinde să devină un fel de simbol al vremurilor pe care le trăim.

Sau „ž istoria se repetă”. Merge spus È™i-aÈ™a.  Doar că intervalul dintre repetițiile istoriei este ceva mai mare, iar acestea, spre deosebire de recidivele bolilor, pot fi È™i pozitive.

Nemții au ei ce au cu evreii. Nepotrivire de caracter. Când sunt nevoiți să îi tolereze, se aud măselele scrâÈ™nind; iar când pragul răbdării le ajunge  sub ape, scot repede hangerul din teacă.

Domnul Netanyahu a invitat-o în Israel pe doamna Dăncilă. Imediat, în replică, doamna Merkel l-a invitat în Germania pe domnul Ludovic Orban. Ce perechi neaÈ™teptate s-au format în ring.

Domnul Dragnea s-a pronunțat catifelat, în binecunoscutu-i stil… rabinic, în favoarea mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Imediat domnul Iohannis l-a contrazis cu binecunoscuta-i vehemență cazonă, apoi l-a atacat teutonic, la „žaranjamentele cu niÈ™te evrei”, la guvernare si la primul ministru.

S-au conturat astfel, fără cel mai mic dubiu, două tabere adverse, care inițial fuseseră necontagioase È™i de miză locală. Ca apoi brusc, la interval de ore, prin alianțe grele cu Tel Aviv-ul È™i Berlinul, acestea să devină internaționale È™i polarizante.

Astfel, o ceartă autohtonă pe motive de stat paralel, de poliție politică, de justiție selectivă, de anticorupție prin abuz, s-a transformat într-o flamă  ce depăÈ™eÈ™te acum cu mult frontierele naționale, riscând să să devină un incendiu greu de controlat, capabil a avaria alianțe de uriaÈ™i ce păreau indestructibile.

Este pentru a doua oară în decurs de mai puțin de 30 de luni că autoritățile de la BucureÈ™ti jignesc grav statul Israel. Întâi a fost povestea cu Black Cube, în care doi „žspioni” israelieni au fost arestați È™i umiliți prin închisorile româneÈ™ti până s-a găsit o formă destul de discutabilă de a fi repatriați; iar acum, după ce preÈ™edintele Iohannis declara că Dragnea face înțelegeri ascunse cu „žniÈ™te evrei” (aceÈ™ti „žniÈ™te evrei” fiind preÈ™edintele È™i premierul Israelului) vine ofensa supremă adusă Israelului È™i anume că doamna Dăncilă ar fi comis înaltă trădare a României prin întâlnirea ei cu Bebe Netanyahu. Iar cel care o acuză de înaltă trădare în favoarea statului Israel tocmai ce s-a întors de la o întâlnire, pusă la cale peste noapte, cu Angela Merkel. După ce, cu o zi înainte, preÈ™edintele Iohannis o avertizase pe doamna Dăncilă că „žar face bine să asculte È™i să facă ce i se cere”.

Statul Israel nu este din categoria celor care încasează È™i tac. Istoria l-a învățat, È™i istoria dovedeÈ™te că È™i-a însuÈ™it bine această lecție, să riposteze înzecit la afronturile care i se aduc.

Cine se aÈ™teaptă că vanitățile prosteÈ™ti ale lui Klaus Iohannis vor rămâne nesancționate de Tel Aviv se înÈ™eală amarnic. Mai mult chiar, evreii sunt recunoscători acelora care îi ajută în momente grele, iar cuplul Dragnea – Dăncilă, mai ales prin prigoana la care s-a expus în plan intern prin opțiunea cu mutarea ambasadei, va fi considerat din acest moment, un prieten eroic al Israelului, ce va fi protejat până în pânzele albe.

Pe de altă parte, Germania îÈ™i vede amenințată supremația europeană.  Denunțarea de către Donald Trump a acordului nuclear cu Iranul reprezintă pentru Berlin o adevărată declarație de război. Angela Merkel are în față perspectiva unei duble catastrofe pentru țara ei: pierdere afacerilor de zeci de miliarde de dolari cu Iranul È™i destrămarea UE al cărei lider de facto este. În acest context de dublă amenințare pentru Germania, păstrarea României în barca Germaniei devine esențială.

Atuul principal al Angelei Merkel  în această luptă totală pentru România este Klaus Iohannis. Nu ar fi avut nici cea mai mică emoție cu poziționarea României alături de Germania în grelele dispute ale momentului dacă nu intervenea sprijinul neaÈ™teptat anunțat de Liviu Dragnea pentru Israel. Această miÈ™care genială a lui Dragnea a spart un monolit anti PSD – ALDE (SUA + UE) ce părea indestructibil în două blocuri cu interese antagonice: SUA + Israel (sprijinite în România de PSD + ALDE) versus Germania + UE (sprijinite în România de Klaus Iohannis + PNL).

În acest context de polarizare geo – politică accelerată, Israelul joacă un rol crucial. Dacă în disputa Trump – Merkel pentru contribuția de 2% din PIB pentru NATO Israelul fusese un actor oarecum neutru în raport cu Europa, acum, prin declanÈ™area crizei iraniene È™i a crizei cu mutarea ambasadelor la Ierusalim, devine un actor extrem de activ È™i interesat. Și, brusc, plasat pe poziții sever divergente cu Germania.

Iar România, în această regrupare urgentă de forțe, s-a trezit brusc a fi o balama esențială. Împrejurare care, după decenii de insignifianță, îi oferă È™ansa uriaÈ™ă de a fi primită la masa mizelor mari.

Ce mă surprinde, totuÈ™i, în acest război declanÈ™at între vechi È™i mari aliați printre picioarele cărora ne învârtim È™i noi, încurcându-i tot mai tare, este tăcerea ambasadei SUA la BucureÈ™ti fată de ultimele evenimente.

Ambasadorul Germaniei a transmis un mesaj cu o puternică schimbare de accent privind lupta anticorupție. A dispărut din discursul său acea vehemență unilaterală.

Un ministru al cabinetului israelian a declarat că țara sa este ofensată de poziția preÈ™edintelui Iohannis È™i că argumentele furnizate de acesta împotriva acceptării mutării ambasadei României la Ierusalim sunt inacceptabile.

Ambasadorul SUA nu a comunicat, încă, o  reacție a administrației americane față de poziția României. Acestei muțenii îi găsesc, deocamdată, o singură explicație: încă se caută formule eufemistice de a transmite opiniei publice de la BucureÈ™ti nemulțumirea lui Donald Trump față de ezitările lui Klaus Iohannis.

Să nu uităm un lucru: ani de zile ambasadorul Klemm a dat obiectivitatea pe partizanat. El nu a funcționat ca un senzor onest de realitate ci ca un agent interesat de influență. S-a devoalat prin ieÈ™irile sale publice exclusiv pro Kovesi È™i pro Iohannis, niciodată cu vreo critică față de abuzurile favoriților săi.

Cum altfel să fi fost rapoartele sale de informare destinate Washingtonului decât la fel de mincinoase? Nu se putea dezice de propriile preferințe, idiosincrazii, relații…

Am convingerea că È™i acum, în ciuda reformelor pe care le promovează Donald Trump pe plan mondial, domnul Klemm comunică Departamentului de Stat doar ce-i convine domniei sale din România, adevăruri trunchiate È™i minciuni ambalate credibil.  Astfel încât Donald Trump să creadă că Iohannis e pro – american iar Dragnea pro – rus, că DNA È™i Kovesi fac dreptate È™i nu abuzuri, că majoritatea românilor este reprezentată de haÈ™tagienii gălăgioÈ™i care dau buzna în Piața Victoriei la comandă È™i nu de românii disciplinați care se duc la vot È™i oferă, la urne, peste 70% coaliției de guvernare.

Atacul imund la prim – ministrul României declanÈ™at de Germania prin intermediul agenților săi de influență Klaus Iohannis È™i Ludovic Orban este, de fapt, o străvezie declarație de război adresată Israelului.

O declarație de război prin intermediul României.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/05/razboi-germania-500x246.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/05/razboi-germania-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeAngela Merkel Iran,Bebe Netanyahu,coalitia PSD - ALDE,Germania - Israel,inalta tradare,mutarea ambasadei Ierusalim,rabin,razboi,scandalul Black Cube  Bolile grele recidivează. Cancerul, cu metastazele sale ce apar după perioade de aparentă însănătoÈ™ire, tinde să devină un fel de simbol al vremurilor pe care le trăim. Sau 'ž istoria se repetă'. Merge spus È™i-aÈ™a.  Doar că intervalul dintre repetițiile istoriei este ceva mai mare, iar acestea, spre deosebire de...Blog politic si polemic