Editoriale

Scuzele lui Claun Iohannis

  Scriu cu tristețe aceste rânduri. Am tot sperat că avem un preÈ™edinte mai valoros decât aparențele, mai subtil decât ne-a lăsat să îl percepem. M-am iluzionat cu faptul că stângăciile È™i comportamentul său jemanfiÈ™ist nu vin din străfunduri cromozomiale ci dintr-un plan ticluit anume pentru o luptă grea.  Am nutrit nădejdea ascunsă că, în viziunea domniei sale, lucrul bine făcut înseamnă, pe lângă răbdare È™i perseverență, È™i o anume È™iretenie concentrată pe adormirea vigilenței adversarului È™i scoaterea lui din joc fără prea multe pagube colaterale. Adversarul fiind, evident, sistemul ocult, statul paralel. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Batalia pe informatii secrete. De ce a fost sacrificat Florian Coldea

  Strategii războiului modern au reuÈ™it (cel puțin deocamdată) o performanță salutară pentru planetă: să mute centrul de greutate al planurilor lor de cucerire a lumii de pe forța armelor pe  forța informațiilor. Progresul tehnologic a înlesnit din plin această glisare dinspre capacitatea de distrugere brută spre intelligence, metodele de spionare bazate pe sateliți È™i pe nanotehnologii atingând în prezent niÈ™te performanțe care îi uluiesc chiar È™i pe futurologi, deÈ™i ceea ce le-a fost făcut cunoscut lor È™i publicului larg nu reprezintă nici măcar 1% din extraordinara capacitate operațională reală a acestor metode. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Cramponarea de Kovesi – sindromul Romaniei decapitate

  Laura Kovesi a fost propusă României ca o formă de energie salvatoare. Ca un medicament miraculos pentru o boală, până atunci, fără leac. Va stârpi corupția - ne spuneau îmbujorați promotorii ei. Va termina cu hoția, cu metehnele trecutului È™i va transforma România într-un stat sănătos. Într-un stat modern. Într-un stat respectat. Ce noroc, ce blagoslovire, ce ardere de etape, ce cucerire! (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Un presedinte cam palid

  Fără zâmbet pe chip, cu colțurile gurii atârnând ațos spre bărbie, cu buze decolorate È™i cearcăne ca la un machiaj de îmbătrânire forțată, domnul Klaus Iohannis mi s-a părut ieri seară, când a nunțat că nu o va demite pe Kovesi, un preÈ™edinte copleÈ™it de propria laÈ™itate È™i de presentimente negre. Cramponarea de Kovesi e o forma de boală a națiunii. Faptul că nu putem, nu avem curajul, nu avem determinarea să îndepărtăm un rău atât de mare din organismul nostru dă măsura bolii de care suferim. Și această boală, iată, a ajuns să se vadă È™i pe chipul celui mai puternic român, pe chipul preÈ™edintelui țării. Ieri a fost livid È™i mai strâns ca niciodată în hățuri. Devitalizat, liniar, redus dramatic la un simplu executant, i s-a refuzat chiar dreptul la maimuțărelile personale cu care ne obiÈ™nuise în rarele sale ieÈ™iri publice pentru a părea, cât de cât,…
continuare...
Editoriale

Fanatismul si fascismul nu au in comun doar rima

  Motto: Spre rușinea omenirii, fanaticii au prea mult entuziasm, iar înțelepții n-au deloc. Voltaire   Cât de bine este ilustrat aforismul lui Voltaire de "žrezistenții" noÈ™tri haÈ™tagieni. O energie debordanță, iscată nu de vreun foc lăuntric înălțător ci de adrenalina urii, pângăritoare. Fanatismul È™i fascismul sunt ca oul È™i găina. Unul îl naÈ™te pe celălalt, prin rotație, iar dilema primordialității devine, din exterior, atât de acaparatoare, încât mută în pâcla derizoriului caracterul lor profund monstruos. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Tacerea PSD are explicatii dar nu poate fi scuzata

    Protocolul dintre SRI È™i Parchetul General, recent desecretizat, are prin gravitatea lui consecințe incalculabile. Unii se fac că nu-È™i dau seama È™i bagă capul în nisip, sperând în miracole ca la trezirea dintr-un coÈ™mar. Alții chiar nu înțeleg È™i vegetează liniÈ™tiți în Golgota lor mediocră, pentru că asa îi protejează natura pe proÈ™ti. Îi anesteziază cu propria stupiditate. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Protocoalele hotilor de democratie

    E mult mai grav decât ne-am închipuit! Ne-am închipui că da, s-au mai făcut È™i unele abuzuri, dar într-un scop nobil: stârpirea corupților È™i a corupției. Acum vedem că, de fapt, scopul era cu totul altul È™i cât se poate de ignobil: fentarea democrației È™i înÈ™făcarea puterii absolute peste orice limite, legi È™i bune practici. (mai mult…)
continuare...