Scorul acestui articol
[Total: 192 voturi. Media: 4.9]

 

La începutul lui octombrie 2019, Rudolf Giuliani, fost primar al New York -ului și unul dintre avocații președintelui Donald Trump, declara pentru Fox News (în legătură cu Joe Biden): „žAvem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul (n.r. Joe Biden) e un escroc, un mare escroc È™i È™i-a bătut joc de Statele Unite„.

La vremea respectivă presa din România a reacționat partizan, în funcție de interesele găștilor deservite. A fost ceva rumoare, cu speculații și contre, și s-au făcut legături pline de subînțelesuri între acest subiect lăsat în ceață și vizita la ordin, precipitată, făcută în acele zile de Klaus Iohannis la Casa Albă.

De atunci a trecut aproape un an și, luați cu altele, aproape am uitat de subiect.

Doar că până la prezidențialele din SUA mai sunt mai puțin de 3 luni iar lupta, acolo, între Trump și Biden, devine crâncenă.

Unele scântei ale acesteia se pare că irump și pe la noi, anunțând, destul de credibil, că buzduganul lui Giuliani nu a ținut doar de retorica de campanie ci că el chiar există cu adevărat și va fi lansat în curând.

După unele informații care circulă prin zone cu potențial rezonant major, se așteaptă mai întâi consumarea a două momente importante de reglaj social: terminarea concediilor de vară și începerea școlilor. Adică sfârșitul lunii septembrie. După ce majoritatea populației (nu atât din România cât din SUA) va fi ieșit din logica pandemiei, a concediilor și a vacanțelor, și se va fi reconectat la activitățile de subzistență de zi cu zi, după ce, deci, alegătorii își vor regăsi interesul și motivațiile pentru judecata politică, abia atunci vor fi detonate scandalurile premium, cu impact decisiv asupra alegerilor prezidențiale din SUA.

Așadar să ne așteptăm, cât de curând, la deschiderea unui front de luptă spectaculos între Trump și Biden, exact aici, pe coclaurii noștri mioritici, unde mitul corupției generalizate (atât de generalizată încât a atins, se va vedea, și lideri americani) a prins cel mai bine.

Scriam în articolul meu din 30 august 2020, intitulat „žKovesi se apără prin gura lui Negulescu„, următorul fragment:

„žDacă interesul public ar putea fi stârnit major de vreo dezvăluire credibilă ieșită din gura acestui torționar, Negulescu „“ Portocală, confruntat cu propria lui tragere pe roată, atunci această dezvăluire ar trebui să o vizeze numai și numai pe Laura Kovesi. De ce? Din cel mai simplu motiv: pentru că niciun abuz al lui Negulescu nu s-ar fi putut întâmpla efectiv, repetitiv, țintit și cu metodă, fără acordul, dacă nu chiar la ordinul, șefei sale supreme. Or, ce se observă din interviul fluviu al domnului Portocală? Nimic de rău despre zeiță!

Îi incriminează pe colegii săi de la DNA, pe Ponta și Ghiță, marile lui trofee, pe polițiștii judiciariști, pe colaboratorii din SRI… Până și pe Coldea îl ciupește așa, discret, prin cearșaf, spunând că acesta îi dădea ordine șefului SRI din Prahova să-l învețe pe Ghiță ce să declare ca să scape… Vacs Albina!

Dar despre  Laura… nada!„.

Nu mică mi-a fost mirarea să constat, patru zile mai târziu, că exact de aceeași părere cu mine a fost și consultantul politic Cozmin Gușă care afirma:

„-cand am vazut ca a fost scos la produs cu marea grija de a o proteja pe Kovesi (zisa BRUTA), credibilizandu-si prestatia cu slabe atacuri la Coldea, treaba mi s-a parut flasca, fara mare valoare de intrebuintare interna, deoarece strict despre LCK ar fi credibil Portocala cand vorbeste;”.

Citind însă tot articolul lui Cozmin Gușă, uluiala mea a devenit maximă. Deoarece domnia sa scrisese și publicase deja în articolul amintit (pe lângă ce scrisesem eu cu patru zile înainte și am reprodus mai sus) și ceva la care eu abia atunci (patru zile mai târziu) scriam și încă nu definitivasem (deci, evident, nici nu publicasem): legătura dintre interviul lui Negulescu și campania prezidențială din SUA prin nominalizarea, de către Negulescu, a consultantului Podesta (foarte apropiat taberei democrate), cel care, chipurile, ar fi primit milionul și jumătate de dolari de la Victor Ponta.

Aici vreau să precizez clar un lucru: nu aduc nici un reproș domnului Gușă. Coincidența de opinii semnalată mai sus chiar cred că a fost o coincidență. Probabil că domnia sa nici nu mă citește. Cât despre a doua coincidență, cea legată de Podesta, evident că renunț  la a mai publica textul meu privitor la acesta deoarece interpretarea mea semăna izbitor de mult cu cea a domnului Gușă.

Ca să înțelegeți însă ce legătură au trimiterile de mai sus la articolul lui Cozmin Gușă cu analiza mea de azi, trebuie neapărat să citiți articolul lui Cozmin Gușă.

Ideea este că, la început, vă vorbeam despre niște scântei ale războiului Trump „“ Biden care au început să irumpă în România. Iată, tocmai v-am dat un exemplu de o astfel de scânteie.

Alte exemple, foarte probabil, în articole viitoare.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/biden-giuliani.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/biden-giuliani-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeCozmin Gusa,interviu Negulescu,Ponta - Podesta,prezdentiale SUA,Rudolf Giuliani,Trump - Biden  La începutul lui octombrie 2019, Rudolf Giuliani, fost primar al New York -ului și unul dintre avocații președintelui Donald Trump, declara pentru Fox News (în legătură cu Joe Biden): 'žAvem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Stați să vedeți când ajungem la România. Uitați ce mă preocupă: omul...Blog politic si polemic