Scorul acestui articol
[Total: 155 voturi. Media: 4.9]

 

 

Motto
Să nu vă faceți idoli, să nu vă ridicați nici chip cioplit, nici stâlp de aducere aminte;
să nu puneți în țara voastră nicio piatră împodobită cu chipuri,
ca să vă închinați înaintea ei; căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.
Leviticul 26:1 VDC

 

 

Este ireal ce forțe obscure s-au solidarizat, de-a lungul timpului, în jurul Laurei Kovesi. Și la ce jocuri măsluite s-au pretat și încă se pretează acestea pentru a o salva cu orice preț. Chiar și acum, când, oficial, domnia sa nu mai este nimic în România, demnitari ai SUA și UE o tratează ca pe un bun de patrimoniu, ca pe o captură UFO în jurul căreia ridici ziduri de protecție atomică fără a-i ști valoarea reală, dar mizând pe faptul că nici ceilalți nu i-o știu.

În ciuda disensiunilor geostrategice majore existente în prezent între cei doi principali poli de putere amintiți,  SUA și UE, susținerea ambilor pentru Laura Kovesi a rămas la fel de totală și pătimașă ca și înainte. Explicația este următoarea: americanii, prin CIA, au generat experimentul DNA „“ Kovesi, de care nu se pot dezice, iar UE l-a îmbrățișat cu brațele deschise, via Soros, pe care nu-l pot refuza.

Nu am folosit întâmplător sintagma „žsusținere pătimașă”. În toată istoria luptelor duse în jurul „žzeiței anticorupției din România” s-a putut constata, în tabăra susținătorilor ei, un soi de fanatism intolerant și o înflăcărare aproape mistică. Un chip de lut fusese cu măiestrie transformat în idol de niște experimentatori cinici, iar ei, acești susținători frenetici de pe trotuare și gradene, îi construiau altarul fără a avea deloc conștiința păcatului lor (vezi motto-ul).

Am scris mult despre acest subiect în trecut, dar, dacă revin acum asupra lui, o fac pentru că el pare a avea legătură cu ceva din prezent. Și anume cu bizarul interviu acordat recent de procurorul Negulescu postului Realitatea TV.

Așadar, acest „žmagistrat de elită” (conform LCK), pe care niște (foarte multe) înregistrări recunoscute de el fără remușcări  l-au dovedit cu vinovății  ce-ar merita convertite în 1000 de ani de temniță grea, a fost arestat, preventiv, de două instanțe. După care a intervenit a treia, pe unul dintre „žculoarele” câmpului tactic atât de bine descris de generalul SRI Dumbravă, care l-a eliberat cu celeritate, uitând de atâta grabă să-i dea interdicție de a discuta cu presa despre aspecte ce ar putea aduce atingere dosarului.

Nu trebuie să fii nici geniu și nici mare amator de intrigi polițiste ca să îți dai seama din prima că la mijloc, cu eliberarea și cu interviul lui Negulescu, a fost o lucrătură  a serviciilor secrete cu un scop major pentru regizorii ei.

Dar, oare, cu ce scop, și în folosul cui, să fi făcut aceștia atâta efort disimulator pentru a fenta justiția adevărată?

La început, după primul episod al  interviului, în care am văzut un intervievat nevrotic, doi reporteri inocenți în ale presei și o multitudine de ciumpăviri la montaj ale înregistrării brute, am crezut că Ponta ar fi vânatul principal.

Acum, după mai multe episoade, recunosc că m-am înșelat. A fost și Ponta acolo, printre cei luați cu grămada la alice, dar eroina principală a interviului s-a dovedit a fi de departe, deși în principal prin omisiune, Laura Kovesi.

Dacă interesul public ar putea fi stârnit major de vreo dezvăluire credibilă ieșită din gura acestui torționar, Negulescu „“ Portocală, confruntat cu propria lui tragere pe roată, atunci această dezvăluire ar trebui să o vizeze numai și numai pe Laura Kovesi. De ce? Din cel mai simplu motiv: pentru că niciun abuz al lui Negulescu nu s-ar fi putut întâmpla efectiv, repetitiv, țintit și cu metodă, fără acordul, dacă nu chiar la ordinul, șefei sale supreme. Au apărut public înregistrări în care Negulescu chiar se fălește cu asta, deci a ne face că uităm înseamnă să acoperim, nu să descoperim.

Or, ce se observă din interviul fluviu al domnului Portocală? Nimic de rău despre zeiță!

Îi incriminează pe colegii săi de la DNA, pe Ponta și Ghiță, marile lui trofee, pe polițiștii judiciariști, pe colaboratorii din SRI… Până și pe Coldea îl ciupește așa, discret, prin cearșaf, spunând că acesta îi dădea ordine șefului SRI din Prahova să-l învețe pe Ghiță ce să declare ca să scape… Vacs Albina!

Dar despre  Laura… nada!

Mi-a dat mult de gândit faptul că, totuși, a zis ceva coroziv despre Coldea. E de notorietate faptul că între Coldea și Kovesi era o frăție indestructibilă. Nu stătea Coldea în cabinetul Laurei (conform mai multor  mărturii din interiorul DNA de nimeni negate) înfundat în fotoliu și cu picioarele cocoțate pe biroul  zeiței?

Prima impresie a fost că ceva nu se leagă. Dai în Coldea, dai în Kovesi!

Apoi mi-am dat seama că tocmai asta s-a dorit. Să fie credibilizat Negulescu (uite, domne, s-a luat până și de Coldea, deci spune adevărul până la capăt, cu orice risc) pentru a fi crezut atunci când afirmă marea gogonată, cum că Laura Kovesi a fost curată. Că ea nu a greșit cu nimic.

De ce a fost nevoie de toată această punere în scenă? De ce s-au activat brusc toți bodyguarzii fizici și instituționali ai doamnei Kovesi într-un moment în care românii păreau preocupați de cu totul alte teme?

Se zvonește că debutul LCK în marea funcție europeană este în pericol. Secția Specială pentru Magistrați, cea care l-a băgat cu succes în corzi pe domnul Portocală, ar avea pregătit un dosar beton și în ceea ce o privește pe doamna Kovesi.

Interviul fostului procuror Negulescu este menit a încerca să dezamorseze bomba dosarului Kovesi.

După ce, se pare, Negulescu a scris în fața doamnei procuror Adina Florea câteva zeci de pagini cu „žrevelații” despre fosta lui șefă, demersul său de acum ar reprezenta o formă de retractare și de șubrezire a dosarului. Doar să nu apară!

Să vedem dacă ține!

Cât ar părea de inacceptabil pentru apologeții statului de drept din România, totul, zice-se, depinde de rezultatul apropiatelor alegeri.

Mai avem doar puțin de așteptat.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/Negulescu-Kovesi.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/08/Negulescu-Kovesi-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri,Coldea SRI,interviu Realitatea,Kovesi,Negulescu,procuror european,unitate de elita    Motto Să nu vă faceți idoli, să nu vă ridicați nici chip cioplit, nici stâlp de aducere aminte; să nu puneți în țara voastră nicio piatră împodobită cu chipuri, ca să vă închinați înaintea ei; căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. Leviticul 26:1 VDC     Este ireal ce forțe obscure s-au solidarizat, de-a lungul timpului,...Blog politic si polemic