Nicuşor, e timpul să devii Nicu!
De-acum gata cu diminutivele. Ele se potrivesc răsfăţaţilor, celor de la care nu aştepţi lucruri mari pentru că ei sunt încă mici. Micuţi.
De mâine poporul va trebui să-l apeleze ca pe un om mare, nu ca pe un prichindel. Cel mai simplu ar fi să i se spună Dan. Preşedintele Dan. Aşa cum sună “preşedintele Trump” sau “preşedintele Macron”. Şi-atunci o să-l scăpăm şi de nevoia unui botez care, oricum, a fost o temă ostilă de campanie.
Cum să-l numeşti “preşedintele Nicuşor”? Vorba cuiva, “sună ca dracu”! Ce, suntem la grădiniţă? Facem mişto? Adică un fel de Donaldel (Trampică) sau Emilică (Macronel). Să ne revenim! Numele stă la baza piedestalului. Creează identitate. Vreţi ca preşedintele nostru, ieşit dintr- o veritabilă fecundare electorală contra naturii, să apară în faţa lumii precum soldăţelul din imagine? Cocoţat pe un soclu de elefant ca un cocoş înfoiat pregătindu-se de cucurigul de la 5 dimineaţa? Şi înarmat cu un puşcoci care, odată pus la picior, riscă să-i răstoarne casca de pe cap?
S-ar putea încerca şi cu “Nicu”. Dar să nu se considere cu tendinţă, o întoarcere la trecut. Să nu pară că cineva doreşte să-i activeze pe nostalgicii lui “Nea Nicu”.
Deci “preşedintele Dan”? Totuşi… ceva nu-mi place nici la asta. “Dan” e prea scurt. Gândiţi-vă la semnătură. Cum să stea alături, fără complexe, de semnătura lui Donald Trump care, asa cum probabil ati observat, aduce cu coloana infinitului culcată pe orizontală?
Atunci “Preşedintele Niculae”. Nu “Nicolae”, atenţie, ci Niculae. Cu “u”. Ca să-l deosebească de acel ex.
Deci cum vă sună mai bine? “Preşedintele Dan”, “preşedintele Nicu Dan” sau preşedintele “Niculae Dan”?
Niciunul, este? Îi schimbă identitatea. Parcă n-ar fi vorba despre el. Noi ne-am obişnuit cu “Nicuşor al nostru” şi când în lăudăm şi când îl înjurăm.
Deci Nicuşor să rămână.
Până la urmă, să fim sinceri, şi aşteptările noastre de la acest nou preşedinte ales ar trebui sa fie diminutivate. Am vrut să spun diminuate. Bucureştiul, sub conducerea lui, e cel mai bun argument pentru a nu ne lansa în mari aşteptări.
Totuşi, rezonanţa sintagmei “preşedintele Nicuşor al României” zgârie timpanele. Aduce cu punerea pe note disonante a metaforei soldăţelului mic cocoţat pe un piedestal prea mare pentru el.
https://www.conteledesaintgermain.ro/nicusor-e-timpul-sa-devii-nicu/19-05-2025https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2025/05/Soldatel.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2025/05/Soldatel-150x150.pngEditorialealegeri turul 2,Nea Nicu,Nicusor Dan,Presedintele Romaniei,promisiuni si asteptari,statuia soldatelului De-acum gata cu diminutivele. Ele se potrivesc răsfăţaţilor, celor de la care nu aştepţi lucruri mari pentru că ei sunt încă mici. Micuţi. De mâine poporul va trebui să-l apeleze ca pe un om mare, nu ca pe un prichindel. Cel mai simplu ar fi să i se spună Dan....Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
Ar fi poate cazul să i se acorde titulatura de Mucifer. Ar fi in linie cu Mihai Viteazu, Ștefan del Mare, Radu cel Frumos etc.
Muc cel Mic e luat deja, și e prea plin de candoare pentru personajul despre care vorbim.
Ar mai fi de lămurit dacă Simion cel Protejat, adică „protejatul” a făcut un blat cu echipa lui mucifer, ori protejatul a fost exploatat în orb de către un grup din propria sa echipă de campanie, caz în care chiar este înfiorător de prost?
Fac vorbire despre zicerile sale dintre primul și cel de al doilea tur de vot.
Cand ti-e foame rau de tot ,iei un Muc si-l bagi in bot. Cam asa va arata viitorul. Asa ca obisnuiti-va cu gustul. Mc`Muc, i`m lovin`it.