Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat ” Basescu a pierdut politia. Urmeaza serviciile secrete?”, care poate fi citit accesand linkul

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-basescu-a-pierdut-politia-urmeaza-serviciile-secrete-912760.html )

În articolul meu intitulat ”Ziarişti de fond, de formă şi de coloratură”, pe care il veţi putea citi doar pe acest blog, domnul Mircea Marian este încadrat la subspecia ”ziarişti de formă”. Practică deci la vedere o meserie de stilou şi  prompter doar pentru a acoperi un grad şi o misiune. Cărui serviciu special aparţine, mi-e greu să spun, deşi am o bănuială. Cert este că aproape toate producţiile sale jurnalistice din ultima vreme se referă la servicii sau sunt documentate de acestea.

“Nevolnicul” Emil Constantinescu, “zaharisitul” Gavril Dejeu, sunt două răbufniri resentimentare care ne arată de unde nu se trage MM. Previzibil. Doar nu ne-am fi aşteptat să se tragă din zona profund anticomunistă a societăţii.

De asemenea, “niciodată nu credeam că România va fi condusă de un regim atât de idiot” face foarte improbabilă apartenenţa lui MM la falanga civilă a puterii de azi, la structurile politice care decorează, democratic şi fără fireturi cazone, scena decizională a ţării.

Scenariul lansat de MM conform căruia “anarhia din poliţie va contamina şi serviciile secrete” mi se pare un ultimatum, o pisică arătată dulăului, pe cale de a deveni şoricel, de la Cotroceni. Nu văd persoană care să tremure mai tare la o astfel de perspectivă decât aceea care şi-a făcut din concubinajul cu serviciile cel mai mare harem voaierist şi cea mai puternică pârghie de manipulat conştiinţe din UE.

Cine arată însă această pisică zbârlită  şi ameninţătoare ca un arc încordat la maximum?

Răspunsul pare a veni de la ultimul paragraf, cel care descrie al doilea scenariu apocaliptic: invazia sângeroasă a infractorilor cu mână armată care ar putea declanşa reacţia de autoapărare populară, prin folosirea gurilor de foc împotriva unui “stat inacceptabil de abuziv şi corupt”.

Mesajul subliminal conjugat este: nu paralizaţi poliţia, nu vă atingeţi de serviciile ei. Altfel, pe varianta I sau II, la alegere, veţi fi raşi.

Miorlauuuu!

P.S. Tot astazi va fi publicat pe acest blog editorialul de joi intitulat “Ziaristi de fond, de forma si de coloratura”.

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,Mircea Marian,scenarii,serviciile secrete(comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat ' Basescu a pierdut politia. Urmeaza serviciile secrete?', care poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-basescu-a-pierdut-politia-urmeaza-serviciile-secrete-912760.html ) În articolul meu intitulat ”Ziarişti de fond, de formă şi de coloratură”, pe care il veţi putea citi doar pe acest blog, domnul Mircea...Blog politic si polemic