Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat ” Basescu a pierdut politia. Urmeaza serviciile secrete?”, care poate fi citit accesand linkul

http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-basescu-a-pierdut-politia-urmeaza-serviciile-secrete-912760.html )

În articolul meu intitulat „Ziariști de fond, de formă și de coloratură”, pe care il veți putea citi doar pe acest blog, domnul Mircea Marian este încadrat la subspecia „ziariști de formă”. Practică deci la vedere o meserie de stilou și  prompter doar pentru a acoperi un grad și o misiune. Cărui serviciu special aparține, mi-e greu să spun, deși am o bănuială. Cert este că aproape toate producțiile sale jurnalistice din ultima vreme se referă la servicii sau sunt documentate de acestea.

„Nevolnicul” Emil Constantinescu, „zaharisitul” Gavril Dejeu, sunt două răbufniri resentimentare care ne arată de unde nu se trage MM. Previzibil. Doar nu ne-am fi așteptat să se tragă din zona profund anticomunistă a societății.

De asemenea, „niciodată nu credeam că România va fi condusă de un regim atât de idiot” face foarte improbabilă apartenența lui MM la falanga civilă a puterii de azi, la structurile politice care decorează, democratic și fără fireturi cazone, scena decizională a țării.

Scenariul lansat de MM conform căruia „anarhia din poliție va contamina și serviciile secrete” mi se pare un ultimatum, o pisică arătată dulăului, pe cale de a deveni șoricel, de la Cotroceni. Nu văd persoană care să tremure mai tare la o astfel de perspectivă decât aceea care și-a făcut din concubinajul cu serviciile cel mai mare harem voaierist și cea mai puternică pârghie de manipulat conștiințe din UE.

Cine arată însă această pisică zbârlită  și amenințătoare ca un arc încordat la maximum?

Răspunsul pare a veni de la ultimul paragraf, cel care descrie al doilea scenariu apocaliptic: invazia sângeroasă a infractorilor cu mână armată care ar putea declanșa reacția de autoapărare populară, prin folosirea gurilor de foc împotriva unui „stat inacceptabil de abuziv și corupt”.

Mesajul subliminal conjugat este: nu paralizați poliția, nu vă atingeți de serviciile ei. Altfel, pe varianta I sau II, la alegere, veți fi rași.

Miorlauuuu!

P.S. Tot astazi va fi publicat pe acest blog editorialul de joi intitulat „Ziaristi de fond, de forma si de coloratura”.

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,Mircea Marian,scenarii,serviciile secrete(comentariu postat la editorialul din EVZ al lui Mircea Marian intitulat ' Basescu a pierdut politia. Urmeaza serviciile secrete?', care poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-basescu-a-pierdut-politia-urmeaza-serviciile-secrete-912760.html ) În articolul meu intitulat 'Ziariști de fond, de formă și de coloratură', pe care il veți putea citi doar pe acest blog, domnul Mircea...Blog politic si polemic