Intangibilii noştri mizerabili
Găsim explicaţii pentru toate!
Deunăzi, un general de poliţie în rezervă, fost şef al instituţiei, ne mustra cu o cazonă vehemenţă că nu-i întelegem pe bieţii poliţişti.
Nu înţelegem că aceştia (şi nu oricare dintre ei ci chiar elita, cei din forţele speciale) sunt prost plătiţi, ceea ce le dă dreptul ca în timpul liber să mai facă un ban servind drept bodiguarzi la spectacolele sau parangheliile maneliştilor.
Nu înţelegem că aceştia (care prin natura meseriei interacţionează mereu cu interlopii) se tem de interlopi care sunt cruzi şi fără Dumnezeu. Răpesc, distrug, ucid când vor să se răzbune.
Sunt şi ei oameni (spunea îngăduitorul general de poliţie despre poliţişti). Au familie, au copii… Puneţi-vă în locul lor!
Aşadar cu hoţii, violatorii, traficanţii de droguri, proxeneţii e rezolvată. Există explicaţiile de mai sus. Nu e nimeni nebun, cel puţin în poliţia română, să se pună cu ei.
Trecem la nivelul următor: politicienii. Mulţi borfaşi şi printre aceştia. De care ar trebui să se ocupe justiţia. Dar justiţia este sforărită grosolan de politic. Astfel că au apărut: politicieni borfaşi buni şi politicieni borfaşi răi. Cei buni, oamenii de casă ai dirijorilor, fac combinaţii şi distribuie profitul. Celor răi, din tabăra adversarilor politici, li se arată pisica şi, dacă sunt prea îndărătnici sau prea clonţoşi, au parte şi de vreo sentinţă definitivă cu executare.
Explicaţia pentru imposibilitatea stârpirii celor de mai sus este pe bază de ridicat din umeri şi de citate din preşedinţii ţării: Traian Băsescu: România, un stat mafiot, Klaus Iohannis: România, un stat eşuat.
Cu fatalitatea nu te pui! Statul este format din instituţii, instituţiile funcţionează cu oameni. Iar oamenii, vorba domnului general de poliţie, “sunt şi ei oameni”. Sau acceptăm predestinarea sau ne rebelim sterp, pe cont propriu, în miştocăreala corului de stendapişti puri şi duri, remarcaţi prin faptul că doar gura e de ei.
Plin în jur de mizerabili intangibili. Indivizi care îţi strică viaţa de zi cu zi cu ticăloşia şi reaua lor credinţă şi pe care nimeni nu îi trage la răspundere, nu îi schimbă, nu îi alungă cu pietre. Cine şi de ce îi ţine în braţe pe aceşti luftangii de profesie, pe aceşti întristători de semeni?
De ani întregi fotbalul românesc o duce din ratare în ratare. Răzvan Burleanu e de neclintit. Ce beneficii îi aduce el lui Vasile Dâncu de este susţinut orbeşte de acesta? Ce miză poate reprezenta FRF pentru actualul ministru al apărării? Inevitabil, in faţa unui absurd atât de toxic, gândul te duce la bani, la şantaj, la servicii secrete, la egouri bolnăviciose.
Apoi caricaturalii primari Nicuşor Dan şi Dominic Fritz. La câtă indolenţă manifestă, la câtă revoltă socială (deci pagube electorale) produc, orice partid sau politician care îi susţine ar trebui să fie primul care să vrea să se descotorosească de ei. Ei bine, nu! Un mecanism care parcă este condus de departe, de unde realitatea dezolantă nu se vede, mizează pe un fel de misoginism al românilor. Umiliţi şi fericiţi!
Exemplul cel mai scandalos este, însă, Clotilde Armand. Modul în care ea şi gaşca ei de “incoruptibili” au furat alegerile de la Sectorul 1 este de mafie turbată. Fără scrupule, fără prudenţe, cu raptul filmat de la început până la sfârşit, cu toate procedurile încălcate, cu mărturii zdrobitoare din partea unor magistraţi direct implicaţi, cu dispariţia miraculoasă a unor probe cheie din dosar, cu uciderea unui martor important de la care au fost sustrase dovezi materiale, cu un procuror de caz care a trebuit să fugă din ţară ca să scape de ameninţări şi presiuni infernale… Ce mai, este crima filmată în direct pe care nimeni dintre cei puşi să o ancheteze nu vrea să o vadă.
Ce poate fi mai descalificant pentru justiţia unei ţări, pentru procurorul ei general, pentru preşedintele naţiunii autodeclarat un adept înfocat al statului de drept, pentru întreaga magistratură românească, decât această muşamalizare de-a dreptul mafiotică?
Cine o ţine în braţe pe Clotilde Armand cu toţi “scheleţii” ei de prin dulapuri?
La cât de grosolană şi dovedită este infracţiunea comisă la scrutinul prin care domnia sa a fost aleasă, gândul te duce automat la propteaua supremă, la preşedintele Emanuel Macron. Doar el putea să-i ceară preşedintelui Iohannis (şi acesta să accepte si sa ceara mai departe procurorului general) o astfel de protecţie grosolană pentru o astfel de infracţiune filmată în toate detaliile ei gangstereşti.
Exemplele de mizerabili intangibili care fac milioane de români să sufere sunt mult mai multe. Dacă, însă, le-am pune pe toate în discuţie, energia acţiunii de a încerca să facem ceva pentru infăptuirea dreptăţii s-ar disipa. De aceea, cei cu adevărat dornici de dreptate ar trebui să se concentreze pe câteva cazuri de notorietate, probate beton şi ale căror tentacule au terminaţii spectaculoase.
Un prim pas ar fi găsirea unei forme acceptabile prin care justiţia să fie obligată să se pronunţe in cazul Clotilde Armand. Să ne explice doamna Scutea cum tot ceea ce am văzut în filmările din camera cu sacii cu voturi a fost legal, din moment ce nimeni nu a fost până în prezent pus sub acuzare.
Cu alte cuvinte, să-i determinăm pe muşamaliştii care neagă evidenţa şi bunul simţ să recunoască cu gura lor, cu vorbele lor că sunt gata să facă din negru alb dacă aşa le cere patronul politic.
Intangibilii noştri mizerabili sunt susţinuţi de intangibili şi mai mizerabili. Ei, cu toţii, formează un fel de coloană a infinitului, dar finită. În asta poate consta şansa celor corecţi. Orice mulţime finită este mărginită. Deci poate fi până la urmă închisă într-un ţarc din care să nu mai facă atâta rău ca în prezent.
Ştiu, pare utopic dar mai vedem! Şi Băsescu şi Udrea au fost intangibili la vremea lor… Asta ne poate da o speranţă?!
https://www.conteledesaintgermain.ro/intangibilii-nostri-mizerabili/19-06-2022https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/06/Burleanu.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2022/06/Burleanu-150x150.jpgEditorialeBurleanu si Dancu mafia franceza,Clotilde Armand,Emanuel Macron,Intangibili,Procurorul General,voturi sector 1 Găsim explicaţii pentru toate! Deunăzi, un general de poliţie în rezervă, fost şef al instituţiei, ne mustra cu o cazonă vehemenţă că nu-i întelegem pe bieţii poliţişti. Nu înţelegem că aceştia (şi nu oricare dintre ei ci chiar elita, cei din forţele speciale) sunt prost plătiţi, ceea ce le dă dreptul...Contele de Saint Germain de Saint Germainsaintgermain66@yahoo.comAdministratorContele de Saint GermainComentarii prin Facebook:
@Adrian Cristescu 24 iunie
Adrian , fara sa te superi , nu vreau asta dar, mi se par un pic simpliste raspunsurile tale, par a fi dupa stilul Luciei Hossu Longin Memorialul durerii : diabolizarea sistemului trecut …nimic comparabil cu o analiza.
Vizavi de L.H. Longin autorea Lavinia Bentea ( doua carti am citit) este mult mai echilibrata in tot ce a scris.
De regula cand principiile despre lume si viata se deosebesc limbajul comun tinde spre imposibil.
Cam asta este situatia dialogului dintre noi, cu regret zic.
De exemplu, fericirea pt. mine inseamna ceva pentru tine altceva , banuiesc.Altfel nu se explica in comentariile tale ponderea galantarului plin in procentul
fericirii.
De unul singur fericire nu exista indiferent de valoarea contului in banca.
O viata multumita ,o viata frumoasa se pate cladi si pe o suma de lucruri aparent neinsemnate material dar valoroase moral, asa cum erau pe vremuri prieteniile dezinteresate , activitatile in grup si toate celellate.
.Lumea capitalista cu ale ei „be the best” „doar primul loc conteaza” nu concepe asa ceva.
Nu-mi spune mie ca, director de intreprindere fiind, ai alergat dupa o bere rece la sticla verde sau ca ti-au refuzat un gratar sau fripturica la restaruant, nu te cred deloc!.Pana si noi proletarii,cand luam salariu ,fiind santieristi doar sambata era leafa,luam bani nu gluma, 45oo si mai mult ca lucram zece ore, beam si mancam la cel mai bun restaruant din orasul meu , orasul marii uniri, asta pana m-am insurat ca dupa aia sefa de apartament ma mai lua la rost.:))
Erau si pe vremea aia de toate dar se obtineau mai greu… de-aia erau bune. Insuficienta da valoare lucrurilor… si suficienta aroganta:))
Personal am trait si traiesc de maniera in care n-am fost niciodata invidiat….dar nici compatimit:))
Suficienta de acum nu ma impresioneaza de loc , dimpotriva!
Va întrebați de unde obsesia asta cu fotbalul?
Va zic eu părerea mea!
1. Din frustrarea acumulata de actualii lideri care stăteau la peluza și se uitau pe vremea lui Ceașcă la tribuna oficiala la nomenclaturiștii care controlau narațiunea oficiala( adica jocul)! Eu în calitate de copil de ștab mergeam și eu la tribuna 0 ca de asa era în tenis!
2. Cine a făcut revoluția? Ma așteptăm ca revoluționarul limbut sa pună pe tapet faptul ca nucleul dur al celor care au ieșit în strada în dec 89 erau membrii galeriilor de fotbal( lucru ce poate fi verificat de către oricine) ! Trecând mai aproape putem vedea ca la evenimentele cu scandal din strada tot membrii galeriilor au fost cu clanta mare!
Si atunci frustrații de pe vremea comuniștilor sa nu dorească a controla aceste grupuri? Burleanu da bani grei șefilor de galerii( la sugestia celor din grupul de la Cluj- care nu are o culoare politica- poate roz ca sunt bulangii) pentru a putea controla mișcarea fraierilor din galerii!
Asta este părerea mea! Puteți fi de acord sau nu! Dar priviți de departe tot ce se întâmplă în arena sportiva si veți vedea ca nu are nici o legătură cu actul sportiv!
P.s
Ca suntem o natiune de rahat o dovedește simplul fapt ca atunci când am cerut sa vad și eu finala de inot( eram la un șpriț cu niște betivi) chelnerul era vexat ca nu îl las sa se uite la un meci în reluare ( RELUARE!!!!!) a echipei ciobanului cu aere de domn din Pipera! Dar Dzeu nu doarme și lucrurile se mai.schimba!
@unknown – iunie 19th.
Te contrazic.Colonialismul „adevarat” nu a distrus tarile colonizate: le-a exploatat bogatiile, inclusiv forta de munca. De aceea, colonizatorii au creat retele de drumuri, cai ferate,o administratie eficienta ( in sensul de mai sus), armata , politie, un sistem de invatamant si sanatate, etc.Ideea ca niste colonialisti feroce isi omorau cu sadism sclavii, tine de tembelismul propagandei comuniste( vezi recentul BLM). Ei aveau nevoie de o forta de munca cat mai instruita, cat mai eficienta si, desigur, cat mai supusa;ca au existat excese, nu ele erau definitorii pentru colonialisti: ei aveau nevoie de forta de munca vie, nu de morti.Iar urmele acelui colonialism s-a vazut , cu adevarat, dupa decolonizare: oamenii educati din colonii si-au gasit un rost in Occident, ceilalti , intr-un elan revolutionar bine sustinut de URSS & China, si-au distrus tarile, pentru a deveni comuniste. Mai ales in Africa- unde urmarile s-au vaqzut- spre deosebire de India, Pakistan,s.a. unde beneficiile colonialismului s-a incercat a fi pastrate. Desigur, colonialismul”adevarat” s-a facut la vedere, cu biciul, in timp ce actualul- soft- se face cu zambetul ipocrit pe buze; si nu de catre niste colonialisti capabili, ci de catre niste avortoni, autodeclarati „elita”.
Te afli in eroare rau de tot. In primul rand cele doua sisteme, capitalist si comunist, au fost create, implementate si finantate de aceleasi puteri. Au darmat comunismul peste noapte pentru ca nu le-a mai trebuit.
Daca nici atat nu stii, nu e de mirare de ce ai postat elucubratiile alea.
@unknow-27.06.
1. „Te afli in eroare rau de tot….Daca nici atat nu stii, nu e de mirare de ce ai postat elucubratiile alea.”
E posibil. Da zau ca doar atata stiu eu, n-am vrut sa te supar si-mi cer scuze dac-am facut-o!
2. Pentru a-mi elimina eroarea aia rea de tot, apelez la tine pentru a clarifica – da’ detaliat, asa, pe-ntelesu’meu – sentinta:”In primul rand cele doua sisteme, capitalist si comunist, au fost create, implementate si finantate de aceleasi puteri.” Wow, care-s alea?! Si: „Au darmat comunismul peste noapte pentru ca nu le-a mai trebuit.”Wow, wow; da’ de ce nu, chiar asa, „peste noapte”, ca hotii?! Sunt pregatit sa iau notite.
P.S. Dupa „in primul rand”, nu trebuia sa urmeze macar un al doilea? Mai astept.
Lui @Adrian Cristescu 12 iunie… raspuns cu intarziere ….timp ocupat… cu munca si vacanta…ca-asa-i vara:))
Adrian, ca sa putem intelege lucrurile bune pe care le-am pierdut trebuie sa avem vointa de a trece dincolo de egoismul actual rezultat din combinarea confortului cu indiferenta …specific pt. lumea capitalista.
Apropierea intre oameni de exemplu? Cand ai baut ultima oara cu trei patru sau mai multi prieteni la o masa (exceptand nunti sau botezuri) fi sincer !
Bine , nu mai merge bautura , avem o varsta , de acord, da’ pe vremuri in gradinile de vara lume de lume, fara mofturi , fara vipuri cu talente obosite , era o placere!
Ei bine, placerea aia naturala simpla si cu folos, sursa naturala de serotonina nu mai exista….au distrus-o!…au pus in loc bani si droguri.
Binefacerile catre popor aduse de PIB-ul de enshpe ori mai mare sau de actele de filantropie nu pot inlocui idealurile si sperantele catre o lume mai echitabila , mai buna .
Idealul mobilizeaza si da sens vietii nu supermarketul! Niciodata pe pietul omului de rand nu vor fi Bill Gates, Soros sau alti de teapa lor : vor fi Che si Fidel.
Multe dintre ideile lor vor fi fost poate exagerate sau eronate dar nu este mai putin adevarat ca ele s-au nascut dintr-un profund simt al nedreptatilor pe care doreau sa le combata.
Ei facut milioane ( miliarde poate) de oameni sa viseze.
Nimic nu poate construi mai bine viitorul decat visul.
Acum s-a furat pana si ultima si minima placere a omului de rand : VISUL.
Macar pentru asta, J’acuse!
excelent comentariu, nu am ce adauga :-).
PS. Totusi am baut cateva sprituri saptamana asta cu prieteni 🙂
@Tagetes – iunie 22nd-
1. ” da’ pe vremuri in gradinile de vara lume de lume, fara mofturi , fara vipuri cu talente obosite , era o placere!”
Depinde la ce „vremuri ” te referi: la cea a lui Ghe.Ghe.Dej? Era, poate pentru ca, vorba bancului- al carui inceput il repet- „cat de bine era pe vremea lui Stalin, pentruca asa de tare… „. Daca te referi la a lu’ Ceausescu, imi amintesc cum, in rarele vizite prin restaurante, ni se servea o bucata de carne cu zgarciuri denumita „friptura”, cu creveti vietnamezi expandati pe post de garnitura, pentru ca nu se mai gaseau nici macar cartofi. Drept pentru care luam drumul Lunguletului de Ilfov in fiecare toamna, pentru aprovizionarea de iarna.
2.”Niciodata pe pietul omului de rand nu vor fi Bill Gates, Soros sau alti de teapa lor : vor fi Che si Fidel.” Asa o fi, cazul „omului de rand” Ponta te confirma. Da’ pana la a face niste idoli din doi criminali ( cu figuri de Christi izbavitori, da’ cu mitraliera in maini)-numai pentru ca luptau contra capitalismului, doar ca sa introduca comunismul in America de Sud ( stipendiati din greu de rusi) si care se voiau a fi niste Jose Marti cu pusca- e cale lunga. De ce crezi ca intr-o tara ca Chile experimentul Allende( sustinut masiv de Cuba si Rusia) a esuat-cu economia socialista la pamant si printr-o serie de greve( cu sprijin masiv american)- intr-o dictatura? Iar dupa dictatura de 16 ani a lui Pinochet, Chile e azi cea mai prospera tara din zona? Si doar in Cuba inca mai palpaie flacara comunismului lui Fidel si Che, intr-o saracie necunoscuta noua, da’ cu „chef de viata”? Da’ de ce sa nu purtam tricouri cu Mao si sa nu citam din cartulia lui rosie, precum prea multi din TFL-istii Occidentului anilor ’70 ( inclusiv o parte din „intelighentia” mainstream) o faceau? Adica, toute proportion gardee, antecesorii „progresistilor” zilelor noastre.
De acord, sa criticam toate mizeriile capitalismului- din lume- si „asa zisul” de pe la noi, da’ nu dezgropand cadavrul comunismului drept model- ingropat, poate prea la suprafata si a caror miasme fetide inca mai razbat, otravindu-ne aerul.Sa nu confundam mizeria generalizata in care ne adusese comunismul cu momentele fericite pe care fiecare le-am avut in viata noastra privata, in familie si intre prieteni. Nu stiu daca bucuria unei vieti libere pe care o vedem pe chipurile tinerilor de azi cand se distreaza- asa cum sunt ei, cu bune si cu rele, nu perfecti ca noi(?!)- o aveam si noi, la reuniunile „tovarasesti”
3. „Acum s-a furat pana si ultima si minima placere a omului de rand : VISUL.”
Nu, ni „s-a furat” doar un vis dovedit a fi mincinos. Micile placeri ale vietii- chiar daca au disparut gradinile de vara cu vioristi tigani cantand romantze printre mesele de tabla- se pot si ele adapta noii lumi; doar sa vrem si noi s-o facem, ceea ce nu ne vine chiar usor!
Conte, tot ceea ce spui dumneata, noi știm prea bine. Așa cum prea bine știm că nu vom face nimic, absolut nimic. De ce nu vom face nimic? Al dracului să fiu dacă știu!
Astăzi zicea Ciolacu că Codul Fiscal este ca în evul mediu.
Nici el si nici alcineva nu a remarcat ca și atitudinea Statuluo față de romani este tot ca în evul mediu.
Conte, banuiesc ca stiti ce inseamna Gitmo. Se aplica cumva acolo sistemul de justitie valabil in Metropola? Nu. Mai e nevoie sa dezvolt?
Intr-o colonie nu poate fi altfel.Marile puteri colonizatoare au aplicat aceeasi tactica peste tot pe unde au fost.
Colonizatorii au adus coruptia, gruparile mafiote, traficul de tot felul, distrugerea invatamantului, etc… Ce motiv aveau ? Pai o tara in care exista aceste probleme nu se poate dezvolta decat atat cat i se permite si este mult mai usor de controlat.
Ultimii ani au aratat clar ca lumea este in mana unor psihopati care sunt cunoscuti drept elita lumii si ca ei decid totul pe planeta.
Aceasta „resetare” a planetei este un plan al sefilor la lume de a-si consolida puterea si influenta asupra omenirii, prin implementarea unor legi, insitutii si sisteme de control.