Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat “Mic tratat despre vecinatate”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mic-tratat-despre-vecinatate-920467.html)

Jurnalistica lui Mircea Mihăieş capătă, pe zi ce trece, tot mai explicite caracteristici de furunculoză. Boală a lipsei de higienă în primul rând, înflorirea ei este favorizată şi de o predispoziţie a organismului de a secreta puroi în exces ceea ce, în cazul lui MM, s-a dovedit de mult o particularitate definitorie.

Mereu  cu mâinile nespălate, înşfacă vreun gest discutabil al opoziţiei şi şi-l implantează pe post de stafilococ. După care îşi lasă natura microbiană să lucreze. Şi astfel apare articolul său, o coptură oribilă, marca Mihăieş, în care s-a colectat tot ce are mai septic acest personaj.

Avem exemplul editorialului de azi. Punctul de plecare este protestul PSD la arestarea preventivă a lui Nicolescu. O acţiune de stradă fără  vreo violenţă fizică, cu participanţi scandând, fără a depăşi gardurile de protecţie. Şi cu declaraţii politice, incluzând ameninţări cu pedepsirea celor ce au încălcat legea. Atât!

Cum “furunculizează” acest caz Mircea Mihăieş ? Simplu: inventând, denaturând, pompând la greu puroiul din dotare, amplificând până la paroxism de cangrenă un protest incomparabil mai puţin grav decât dezlănţuirile prezidenţiale la adresa judecătorilor, a CSM-ului, chiar a Curţii Constituţionale, atunci când deciziile acestora nu i-au convenit.

Priviţi gradaţia dezinformării mihăieşiene:

1)      “Structurat după logică mafiotă, PSD-ul reacţionează cu ferocitate”. Vreun exemplu de ferocitate a PSD-ului? Nici vorbă ! Dacă MM s-a gândit la mineriade îi amintesc două mici detalii: pe vremea aceea nu era la putere PSD-ul ci FSN-ul, iar printre cei care au pus umărul substanţial la succesul mineriadelor a fost,  alături de Iliescu, şi Ministrul Transporturilor de atunci, Traian Băsescu.

2)      “…devastarea sediilor, lapidarea, incendierea sunt metodele prin care ucenicii lui Iliescu îşi afirmă apartenenţa la idealurile pesedismului” Există măcar un singur exemplu de devastare de sedii, lapidare, incendiere imputabil “ucenicilor” lui Iliescu adică Ponta, Geoană etc? Niciunul! Doar penibile minciuni de fanatic.

3)      “Ucenicul Ponta a reuşit să combine într-o sinteză sinistră brutalitatea kaghebistă a lui Iliescu şi perversiunea născută din lăcomie a lui Năstase”. Curat delir! Ce brutalitate kaghebistă a comis Ponta, ce îmbogăţire peste noapte i-ar dovedi lăcomia? Puroi vârtos de manipulator, ce ar necesita o urgentă puncţie la nivelul centrilor discernământului.

În final, “pour la bonne bouche”, din nou o mică lecţie de gramatică şi logică de care MM are atâta nevoie în aceste momente de surescitare.

a)      Formularea “tenorii cu căşti în ureche” ar trebui rectificată. Sau “tenorii cu cască în ureche” sau “tenorii cu căşti în urechi”. Că doar nu-şi pun două căşti in aceeaşi ureche !

b)      Formularea “Ce calcule morbide îi determină ca, indiferent de culoare politică, să prefere onoarea în locul dezonoarei şi luptei cinstite tactica pârjolirii terenului” demonstrează din plin confuzia şi dezordinea din imaginarul autorului. Desigur, ar fi vrut să spună “să prefere dezonoarea in locul onoarei” dar, ştiţi cum se întâmplă uneori: gura păcătosului adevăr grăieşte…

Totuşi o întrebare se impune: cum se explică faptul că nişte oameni precum Cărtărescu şi Mihăieş, cu meserii şi pretenţii de umanişti, comit atâtea greşeli gramaticale?

Parerea mea este ca cei doi sunt mai mult neglijenţi decât agramaţi. E forma lor de a-şi dispreţui cititorii. Intrebarea mai justa ar fi însă de ce ei nu scriu corect din reflex? Răspunsul valabil cred că se găseşte în lipsa lor de pedigriu în materie de cult pentru limba română. Probabil sunt la prima generaţie de literaţi.
Este exact aceeaşi situatie ca în cazul celor ce trebuie să înveţe la repezeală să mănânce frumos. Memorează nişte reguli, le aplică la ocazii, uneori cu succes, dar, îndată ce se regăsesc în lumea lor normală, revin la ce-au învăţat în cei şapte ani de-acasă: la mâncatul cu mâna şi la vorbitul cu gura plină.

Contele de Saint GermainEditorialePolemicefurunculoza,greseli gramaticale,Mic tratat despre vecinatate,Mircea Mihaies,puroi,Senatul EVZ(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat 'Mic tratat despre vecinatate', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mic-tratat-despre-vecinatate-920467.html) Jurnalistica lui Mircea Mihăieş capătă, pe zi ce trece, tot mai explicite caracteristici de furunculoză. Boală a lipsei de higienă în primul rând, înflorirea ei este favorizată...Blog politic si polemic