Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea intitulat ” Castigatorul alegerilor este in scena”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-castigatorul-alegerilor-este-in-scena-920466.html)

Când pleci de la premise false poți ajunge, cu puțină abilitate, la orice fel de concluzii dorești.  Din păcate pentru doamna Lupea, deși a îngroșat la greu premisele articolului de azi, concluziile sale sunt total neconvingătoare. De ce? Pentru că a exagerat, peste limita de toleranță a înțelegerii indulgente, logica argumentativă.

Când susții azi, pe 7 Februarie 2011, că „programul noii alianțe a opoziției” se rezumă la „Jos Băsescu” îți limitezi enorm de mult șansele de a fi convingător. O astfel de „aburire” a putut funcționa într-o oarecare măsură înainte, când opoziția, vorbind pe mai multe voci, risca să dea impresia de lipsă de coerență, putea părea a nu avea un program „post Băsescu”. Acum însă, când de două zile liderii opoziției nu contenesc a vorbi, cu o voce unică de data asta, clar și la obiect, despre măsuri concrete de scoatere a țării din criză, când oamenii, disperați de ce li se întâmplă, sunt mult mai atenți la mesajul acestora, pentru că este ultimul pai de care speranța lor se mai poate agăța, a veni să negi evidența și să schematizezi obiectivele noii opoziții unite la doar „Jos Băsescu” este obsolut neproductiv și decredibilizant.

Dacă ar fi avut acea minimă abilitate de care pomeneam la inceput, doamna Lupea ar fi încercat să renunțe la clișeul pe care l-a folosit și să comenteze, critic, unele dintre măsurile anunțate.

Mă minunez, cu fiecare zi ce se adaugă scufundării României în cel mai negru marasm postrevoluționar, cum de ideologii și propagandiștii puterii nu înțeleg că ultimul an a adus o modificare esențială în profilul românului mediu statistic, cel al cărui vot îl vânează dânșii cu predilecție.

Această modificare este următoarea: din cauza sărăciei, disperării, groazei de ziua de mâine, acest român mediu statistic a devenit mult mai atent și mai sensibil la mesaje politice vizând concret viața lui, la promisiuni, la modul în care acestea sunt respectate sau nesocotite. În schimb a scăzut drastic disponibilitatea lui de a se lăsa manipulat de emoții ideologice (vin fasciștii, vin comuniștii), de asmuțiri generice (mogulii răi, televiziunile reacționare) sau de sperietori ale trecutului (mineriade, guvernarea Năstase).

Uneori, punându-mă virtual în locul puternicilor zilei, îmi dau seama că ar avea la dispoziție idei mult mai eficiente, strategii de comunicare mult mai penetrante și convingătoare decât tertipurile uzate și devenite anacronice de care nu se pot dezbăra.

Totul, cred, se trage de la o anumită educație comunistoidă a capilor acestei țări și a personalului lor din instituțiile „“ instrument. Este o încremenire în tehnici securistice vechi, de învrăjbire, de dezbinare, de arătat pisica și, la limită, de exacerbat ura și lașitatea.

Nu sunt deloc de acord cu concluzia de final a articolului doamnei Lupea cum că alegerile din 2012 vor fi câștigate de resentimentul unuia împotrica celuilalt. Eu cred că, dimpotrivă, exacerbarea acestui resentiment va deveni o simplă amintire în momentul in care maestrul învrăjbirii între români va fi îndepărtat de la manete.

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,castigatorul alegerilor,Ioana lupea Editorialul EVZ,noua alianta,USL(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea intitulat ' Castigatorul alegerilor este in scena', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-castigatorul-alegerilor-este-in-scena-920466.html) Când pleci de la premise false poți ajunge, cu puțină abilitate, la orice fel de concluzii dorești.  Din păcate pentru doamna Lupea, deși...Blog politic si polemic