Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea intitulat ” Castigatorul alegerilor este in scena”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-castigatorul-alegerilor-este-in-scena-920466.html)

Când pleci de la premise false poţi ajunge, cu puţină abilitate, la orice fel de concluzii doreşti.  Din păcate pentru doamna Lupea, deşi a îngroşat la greu premisele articolului de azi, concluziile sale sunt total neconvingătoare. De ce? Pentru că a exagerat, peste limita de toleranţă a înţelegerii indulgente, logica argumentativă.

Când susţii azi, pe 7 Februarie 2011, că “programul noii alianţe a opoziţiei” se rezumă la “Jos Băsescu” îţi limitezi enorm de mult şansele de a fi convingător. O astfel de “aburire” a putut funcţiona într-o oarecare măsură înainte, când opoziţia, vorbind pe mai multe voci, risca să dea impresia de lipsă de coerenţă, putea părea a nu avea un program “post Băsescu”. Acum însă, când de două zile liderii opoziţiei nu contenesc a vorbi, cu o voce unică de data asta, clar şi la obiect, despre măsuri concrete de scoatere a ţării din criză, când oamenii, disperaţi de ce li se întâmplă, sunt mult mai atenţi la mesajul acestora, pentru că este ultimul pai de care speranţa lor se mai poate agăţa, a veni să negi evidenţa şi să schematizezi obiectivele noii opoziţii unite la doar “Jos Băsescu” este obsolut neproductiv şi decredibilizant.

Dacă ar fi avut acea minimă abilitate de care pomeneam la inceput, doamna Lupea ar fi încercat să renunţe la clişeul pe care l-a folosit şi să comenteze, critic, unele dintre măsurile anunţate.

Mă minunez, cu fiecare zi ce se adaugă scufundării României în cel mai negru marasm postrevoluţionar, cum de ideologii şi propagandiştii puterii nu înţeleg că ultimul an a adus o modificare esenţială în profilul românului mediu statistic, cel al cărui vot îl vânează dânşii cu predilecţie.

Această modificare este următoarea: din cauza sărăciei, disperării, groazei de ziua de mâine, acest român mediu statistic a devenit mult mai atent şi mai sensibil la mesaje politice vizând concret viaţa lui, la promisiuni, la modul în care acestea sunt respectate sau nesocotite. În schimb a scăzut drastic disponibilitatea lui de a se lăsa manipulat de emoţii ideologice (vin fasciştii, vin comuniştii), de asmuţiri generice (mogulii răi, televiziunile reacţionare) sau de sperietori ale trecutului (mineriade, guvernarea Năstase).

Uneori, punându-mă virtual în locul puternicilor zilei, îmi dau seama că ar avea la dispoziţie idei mult mai eficiente, strategii de comunicare mult mai penetrante şi convingătoare decât tertipurile uzate şi devenite anacronice de care nu se pot dezbăra.

Totul, cred, se trage de la o anumită educaţie comunistoidă a capilor acestei ţări şi a personalului lor din instituţiile – instrument. Este o încremenire în tehnici securistice vechi, de învrăjbire, de dezbinare, de arătat pisica şi, la limită, de exacerbat ura şi laşitatea.

Nu sunt deloc de acord cu concluzia de final a articolului doamnei Lupea cum că alegerile din 2012 vor fi câştigate de resentimentul unuia împotrica celuilalt. Eu cred că, dimpotrivă, exacerbarea acestui resentiment va deveni o simplă amintire în momentul in care maestrul învrăjbirii între români va fi îndepărtat de la manete.

Contele de Saint GermainPolemiceBasescu,castigatorul alegerilor,Ioana lupea Editorialul EVZ,noua alianta,USL(Acest comentariu a fost postat la articolul din EVZ al Ioanei Lupea intitulat ' Castigatorul alegerilor este in scena', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-castigatorul-alegerilor-este-in-scena-920466.html) Când pleci de la premise false poţi ajunge, cu puţină abilitate, la orice fel de concluzii doreşti.  Din păcate pentru doamna Lupea, deşi...Blog politic si polemic