Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Motto:

Bâlci / Femeia-tinta si cei zece amanti

(titlul ultimei piese a lui Matei Vişniec)

Vizionar Matei Vişniec. Cum a anticipat şi sintetizat el, încă de acum doi ani, alegerile de la PDL Bucureşti din noiembrie 2010.

Că a fost bâlci, e o chestie de fatalitate. Puţine popoare îşi vor fi legat etosul de circ precum poporul român. Şi nu de orice fel de circ ci de subspecia rurală şi  trucată  a acestuia,  cu fachiri de şatră, iluzionişti-ţepari  şi pitici diformi seducând o Albă ca Zăpada oxigenată.

Femeia ţintă, în amintita reprezentaţie, a fost dresoarea manejului iar cei zece amanţi corpul ei de balet canin, gudurându-i se printre picioare şi ridicându-se la un semn pe lăbuţele din spate, cu limbuţa roză lingând senzual, respectuos şi în avans un promis zăhărel de la bugetul de stat.

Specia “ciobăneşti de cireadă” a fost reprezentată de Ioan Olteanu. Blană zbârlită, lătrătură de berbec, ca din mijlocul oilor spre lupul deghizat în bunicuţă.

“Dalmaţienii” din parlament l-au împins să scurme rumeguşul arenei pe Gabriel Oprea. Cu petele negre recent reevaluate spre  pastel, acesta a interpretat, sotto voce,  romanţa “eu n-am mamă, nici amantă, am doar şefă competantă” (scuzaţi rima cazonă).

Singurul rottweiler (bănuit dar niciodată confirmat), Vasile Blaga, s-a prezentat la zăhărel deghizat în obişnuita sa rasă de buldog. A ridicat doar o labă din faţă şi doar pe jumătate, ca pentru un “adio dar nu scapi de mine” ori, poate, pentru un “să te văd la primărie, să nu-mi stai în cale mie”.

Cel mai spectaculos la onorul pentru zăhărel a fost însă reprezentantul rasei Cavalier King Charles (cum altfel?). Aţi înţeles, numai el putea fi, da, spiritualistul – concupiscentistul – vaticanistul Theodor Baconschi. Speranţa lui Andrei Pleşu pentru un nou tip de politician şi de politică, cel pe care Cărtărescu îl iubeşte, la pachet cu Sever Voinescu. Fluturându-şi onctuos limba, precum fanţii de Dorobanţi către perverse inocente, craiul nostru de jacuzzi a reuşit cel mai frisonant miorlăit cotoiesc scos vreodată de un câine fără a fi în călduri. Vade retro Satana!

Nu mă pot opri din râs,

Deşi ar mai fi de spus.

O fi ea oxigenată

Da e blondă-adevărată!

Contele de Saint GermainEditorialeAlba ca Zapada,alegeri PDL,Baconschi,balci,Blaga,blonda,Elena Udrea,OlteanuMotto: Bâlci / Femeia-tinta si cei zece amanti (titlul ultimei piese a lui Matei Vişniec) Vizionar Matei Vişniec. Cum a anticipat şi sintetizat el, încă de acum doi ani, alegerile de la PDL Bucureşti din noiembrie 2010. Că a fost bâlci, e o chestie de fatalitate. Puţine popoare îşi vor fi legat etosul...Blog politic si polemic