Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Motto:

Bâlci / Femeia-tinta si cei zece amanti

(titlul ultimei piese a lui Matei Vișniec)

Vizionar Matei Vișniec. Cum a anticipat și sintetizat el, încă de acum doi ani, alegerile de la PDL București din noiembrie 2010.

Că a fost bâlci, e o chestie de fatalitate. Puține popoare își vor fi legat etosul de circ precum poporul român. Și nu de orice fel de circ ci de subspecia rurală și  trucată  a acestuia,  cu fachiri de șatră, iluzioniști-țepari  și pitici diformi seducând o Albă ca Zăpada oxigenată.

Femeia țintă, în amintita reprezentație, a fost dresoarea manejului iar cei zece amanți corpul ei de balet canin, gudurându-i se printre picioare și ridicându-se la un semn pe lăbuțele din spate, cu limbuța roză lingând senzual, respectuos și în avans un promis zăhărel de la bugetul de stat.

Specia „ciobănești de cireadă” a fost reprezentată de Ioan Olteanu. Blană zbârlită, lătrătură de berbec, ca din mijlocul oilor spre lupul deghizat în bunicuță.

„Dalmațienii” din parlament l-au împins să scurme rumegușul arenei pe Gabriel Oprea. Cu petele negre recent reevaluate spre  pastel, acesta a interpretat, sotto voce,  romanța „eu n-am mamă, nici amantă, am doar șefă competantă” (scuzați rima cazonă).

Singurul rottweiler (bănuit dar niciodată confirmat), Vasile Blaga, s-a prezentat la zăhărel deghizat în obișnuita sa rasă de buldog. A ridicat doar o labă din față și doar pe jumătate, ca pentru un „adio dar nu scapi de mine” ori, poate, pentru un „să te văd la primărie, să nu-mi stai în cale mie”.

Cel mai spectaculos la onorul pentru zăhărel a fost însă reprezentantul rasei Cavalier King Charles (cum altfel?). Ați înțeles, numai el putea fi, da, spiritualistul „“ concupiscentistul – vaticanistul Theodor Baconschi. Speranța lui Andrei Pleșu pentru un nou tip de politician și de politică, cel pe care Cărtărescu îl iubește, la pachet cu Sever Voinescu. Fluturându-și onctuos limba, precum fanții de Dorobanți către perverse inocente, craiul nostru de jacuzzi a reușit cel mai frisonant miorlăit cotoiesc scos vreodată de un câine fără a fi în călduri. Vade retro Satana!

Nu mă pot opri din râs,

Deși ar mai fi de spus.

O fi ea oxigenată

Da e blondă-adevărată!

Contele de Saint GermainEditorialeAlba ca Zapada,alegeri PDL,Baconschi,balci,Blaga,blonda,Elena Udrea,OlteanuMotto: Bâlci / Femeia-tinta si cei zece amanti (titlul ultimei piese a lui Matei Vișniec) Vizionar Matei Vișniec. Cum a anticipat și sintetizat el, încă de acum doi ani, alegerile de la PDL București din noiembrie 2010. Că a fost bâlci, e o chestie de fatalitate. Puține popoare își vor fi legat etosul...Blog politic si polemic