Scorul acestui articol
[Total: 340 voturi. Media: 5]

 

Motto
Intrebare la radio Erevan:-Care este cel mai frumos oras din lume?
Raspuns:Cel mai frumos oras din lume este Erevan.
Acelasi ascultator intreaba:Cite bombe atomice sunt necesare pentru a distruge cel mai frumos oras din lume?
Radio Erevan raspunde:Cel mai frumos oras din lume este Moscova!!!.

 

 

Cam aÈ™a a fost conferința de presă de ieri a Laurei Kovesi. O tentativă destul de abil regizată de descurcăreală, în care adevărul a fost redefinit special pentru acest eveniment drept minciuna convenabilă.

Da, la un moment dat, doamna Kovesi avea lacrimi în ochi. A observat bine Cătălin Tolontan. Vorbea despre corectitudinea È™i legalitatea acțiunilor DNA È™i mai-mai să-i tremure bărbia de emoție. Se impresionase, probabil, de propria idealizare. Și era înciudată că pe unii nu-i poate convinge, că aceÈ™tia nu pot fi înÈ™elați, că au capacitatea de a vedea prin ea, de a-i citi dezolanta realitate de sub aparențe.

Când spun că a fost o ieÈ™ire publică destul de abil regizată, mă refer la faptul că, în plină cădere de imagine È™i de încredere, doamna Kovesi a fost sfătuită să renunțe la aroganța ei bine cunoscută, să nu se enerveze È™i să fie răbdătoare cu ziariÈ™tii oricât ar încerca aceÈ™tia să o pună în dificultate.

Vorbind o română curățică, acceptând toate întrebările fără semne de iritare, renunțând la răspunsurile telegrafice, din vârful buzelor, cu care ne obiÈ™nuise, a reuÈ™it să pară mai puțin indigestă decât de obicei.

Problema, însă, a comunicării ei de ieri nu a fost forma, repet, mai bună decât de obicei, ci fondul. Inundat, sufocat, mutilat de  minciuni. Minciuni grosolane, minciuni prin omisiune,  minciuni de râs sau de plâns după starea psihică a ascultătorului.

Rar se poate vedea în relatarea unor evenimente cu atâtea elemente concrete o abundență atât de mare de negări ale evidenței È™i de contradicții logice în discurs.

Doamna Kovesi justifică faptul nu a declanÈ™at o verificare internă la DNA PloieÈ™ti È™i că se bazează în evaluarea sa pe raportul făcut de împricinatul Onea deoarece o astfel de verificare internă ar putea fi considerată, prin concluziile sale, o încercare de antepronunțare care să influențeze, nepermis, ancheta Inspecției Judiciare aflată în curs. Pe de altă parte, însă, doamna Kovesi a spus răspicat, de mai multe ori, la începutul discursului său, că procurorii DNA respectă mereu legea È™i nu falsifică / fabrică niciodată dovezi. Asta nu e antepronunțare? Ba bine că nu! Să fie antepronunțare, dar când ne convine! Cam asta ne comunică doamna Kovesi.

La înregistrările audio-video apărute în ultima săptămână în spațiul public doamna Kovesi se referă ca la niÈ™te bârfe de neluat în seamă. „žSă vedem dacă sunt autentice, dacă e vocea lui Onea, dacă au fost făcute în sediul DNA sau în altă parte…”, dacă, dacă, dacă! Aceste înregistrări fiind de o claritate È™i de o abundență de informații care se confirmă È™i completează unele pe celelalte mai presus de orice suspiciune rezonabilă. În schimb, printr-o malversațiune de tip „žMaradona”, se invocă o înregistrare făcută de procurori unei persoane din anturajul familiei Cosma din care ni se prezintă doar transcrierea unor fraze convenabile DNA, rostite de „žpersoană”. Dacă există înregistrarea, să se dea fiÈ™ierul audio în care să se audă È™i replicile procurorului. Măcar atât! Dubla măsură este, în acest caz, evidentă È™i incriminatorie pentru DNA.

Apoi minciuna sfruntată cu listele cetățenilor moldoveni care, conform doamnei Kovesi, sunt sigur probe reale È™i nu contrafăcute deoarece ele au fost admise în camera preliminară. De parcă judecătorii din camera preliminară ar fi avut mijloace să descopere falsul aÈ™a cum l-am văzut noi, zilele acestea, la televizor.

Lista de minciuni e lungă È™i descalificantă pentru doamna Kovesi. E drept, minciuni rostite cu tupeu È™i naturalețe (È™coala Băsescu), cele mai multe bazate pe faptul că adversarii nu pot produce probe inatacabile prin care să le demonteze. Iar în cazul in care, totuÈ™i, astfel de probe apar (înregistrarea cu decaparea la premier) ele sunt contestate după modelul „žpixelul albastru”.

Avem de a face cu accese de mitomanie paroxistică produse chiar în templul dreptății, de chiar zeița care împărățeÈ™te aici. Râsu „“ pânsu!

Degeaba se indignează Elena Udrea, exclamând, pe Facebook:

„žVedeți de ce e bine să ai dovezi cu nemernicii ăÈ™tia? Că ies cu senitate să repete ca o maÈ™inărie stricată,”DNA nu falsifică probe”. Dar acum, când o țară întreagă a văzut cum faceți probe false, cât tupeu să ai să ieÈ™i È™i să spui că nu e adevărat???”

Doamna Udrea, nu pe Facebook veți rezolva problema cu „žnemernicii” care mai au puțin È™i vă vor reduce la tăcere. Aveți o soluție sigură È™i la îndemână: Traian Băsescu È™i colecția lui de înregistrări. Dacă cineva deține glonțul de argint, acesta este Traian Băsescu. Convingeți-l să îl folosească pentru dumneavoastră. Căci pentru el nu va fi nevoie. El are alt tip de protecție.

În fine, nu-i dau eu sfaturi pentru situații de criză doamnei Udrea. Ar trebui, după atâția ani de „žcolaborare strânsă”, să-l cunoască pe Traian Băsescu mai bine decât oricine. Și să priceapă că egoismul, È™iretenia È™i lipsa de scrupule ale acestuia nu vor putea fi învinse decât printr-un all-in.

Singura È™ansă a Elenei Udrea de a se salva, în ceasul al 12-lea, de răzbunarea Laurei Kovesi este ca Traian Băsescu să fie constrâns a folosi împotriva acesteia glonțul de argint.

După avalanÈ™a incredibilă de minciuni È™i de lozinci la care ne-a făcut părtaÈ™i ieri Laura Kovesi, putem spune că, pentru o seară, Radio Erevan a emis din sediul DNA.

Contele de Saint GermainEditorialeall in,Catalin Tolontan,conferinta presa Laura Kovesi,DNA Ploiesti,Elena Udrea,glontul de argint,inregistrari Onea Negulescu,minciuni,Radio Erevan,scoala Basescu  Motto Intrebare la radio Erevan:-Care este cel mai frumos oras din lume? Raspuns:Cel mai frumos oras din lume este Erevan. Acelasi ascultator intreaba:Cite bombe atomice sunt necesare pentru a distruge cel mai frumos oras din lume? Radio Erevan raspunde:Cel mai frumos oras din lume este Moscova!!!.     Cam aÈ™a a fost conferința de presă de...Blog politic si polemic