Scorul acestui articol
[Total: 340 voturi. Media: 5]

 

Motto
Intrebare la radio Erevan:-Care este cel mai frumos oras din lume?
Raspuns:Cel mai frumos oras din lume este Erevan.
Acelasi ascultator intreaba:Cite bombe atomice sunt necesare pentru a distruge cel mai frumos oras din lume?
Radio Erevan raspunde:Cel mai frumos oras din lume este Moscova!!!.

 

 

Cam așa a fost conferința de presă de ieri a Laurei Kovesi. O tentativă destul de abil regizată de descurcăreală, în care adevărul a fost redefinit special pentru acest eveniment drept minciuna convenabilă.

Da, la un moment dat, doamna Kovesi avea lacrimi în ochi. A observat bine Cătălin Tolontan. Vorbea despre corectitudinea și legalitatea acțiunilor DNA și mai-mai să-i tremure bărbia de emoție. Se impresionase, probabil, de propria idealizare. Și era înciudată că pe unii nu-i poate convinge, că aceștia nu pot fi înșelați, că au capacitatea de a vedea prin ea, de a-i citi dezolanta realitate de sub aparențe.

Când spun că a fost o ieșire publică destul de abil regizată, mă refer la faptul că, în plină cădere de imagine și de încredere, doamna Kovesi a fost sfătuită să renunțe la aroganța ei bine cunoscută, să nu se enerveze și să fie răbdătoare cu ziariștii oricât ar încerca aceștia să o pună în dificultate.

Vorbind o română curățică, acceptând toate întrebările fără semne de iritare, renunțând la răspunsurile telegrafice, din vârful buzelor, cu care ne obișnuise, a reușit să pară mai puțin indigestă decât de obicei.

Problema, însă, a comunicării ei de ieri nu a fost forma, repet, mai bună decât de obicei, ci fondul. Inundat, sufocat, mutilat de  minciuni. Minciuni grosolane, minciuni prin omisiune,  minciuni de râs sau de plâns după starea psihică a ascultătorului.

Rar se poate vedea în relatarea unor evenimente cu atâtea elemente concrete o abundență atât de mare de negări ale evidenței și de contradicții logice în discurs.

Doamna Kovesi justifică faptul nu a declanșat o verificare internă la DNA Ploiești și că se bazează în evaluarea sa pe raportul făcut de împricinatul Onea deoarece o astfel de verificare internă ar putea fi considerată, prin concluziile sale, o încercare de antepronunțare care să influențeze, nepermis, ancheta Inspecției Judiciare aflată în curs. Pe de altă parte, însă, doamna Kovesi a spus răspicat, de mai multe ori, la începutul discursului său, că procurorii DNA respectă mereu legea și nu falsifică / fabrică niciodată dovezi. Asta nu e antepronunțare? Ba bine că nu! Să fie antepronunțare, dar când ne convine! Cam asta ne comunică doamna Kovesi.

La înregistrările audio-video apărute în ultima săptămână în spațiul public doamna Kovesi se referă ca la niște bârfe de neluat în seamă. „Să vedem dacă sunt autentice, dacă e vocea lui Onea, dacă au fost făcute în sediul DNA sau în altă parte…”, dacă, dacă, dacă! Aceste înregistrări fiind de o claritate și de o abundență de informații care se confirmă și completează unele pe celelalte mai presus de orice suspiciune rezonabilă. În schimb, printr-o malversațiune de tip „Maradona”, se invocă o înregistrare făcută de procurori unei persoane din anturajul familiei Cosma din care ni se prezintă doar transcrierea unor fraze convenabile DNA, rostite de „persoană”. Dacă există înregistrarea, să se dea fișierul audio în care să se audă și replicile procurorului. Măcar atât! Dubla măsură este, în acest caz, evidentă și incriminatorie pentru DNA.

Apoi minciuna sfruntată cu listele cetățenilor moldoveni care, conform doamnei Kovesi, sunt sigur probe reale și nu contrafăcute deoarece ele au fost admise în camera preliminară. De parcă judecătorii din camera preliminară ar fi avut mijloace să descopere falsul așa cum l-am văzut noi, zilele acestea, la televizor.

Lista de minciuni e lungă și descalificantă pentru doamna Kovesi. E drept, minciuni rostite cu tupeu și naturalețe (școala Băsescu), cele mai multe bazate pe faptul că adversarii nu pot produce probe inatacabile prin care să le demonteze. Iar în cazul in care, totuși, astfel de probe apar (înregistrarea cu decaparea la premier) ele sunt contestate după modelul „pixelul albastru”.

Avem de a face cu accese de mitomanie paroxistică produse chiar în templul dreptății, de chiar zeița care împărățește aici. Râsu – pânsu!

Degeaba se indignează Elena Udrea, exclamând, pe Facebook:

„Vedeți de ce e bine să ai dovezi cu nemernicii ăștia? Că ies cu senitate să repete ca o mașinărie stricată,”DNA nu falsifică probe”. Dar acum, când o țară întreagă a văzut cum faceți probe false, cât tupeu să ai să ieși și să spui că nu e adevărat???”

Doamna Udrea, nu pe Facebook veți rezolva problema cu „nemernicii” care mai au puțin și vă vor reduce la tăcere. Aveți o soluție sigură și la îndemână: Traian Băsescu și colecția lui de înregistrări. Dacă cineva deține glonțul de argint, acesta este Traian Băsescu. Convingeți-l să îl folosească pentru dumneavoastră. Căci pentru el nu va fi nevoie. El are alt tip de protecție.

În fine, nu-i dau eu sfaturi pentru situații de criză doamnei Udrea. Ar trebui, după atâția ani de „colaborare strânsă”, să-l cunoască pe Traian Băsescu mai bine decât oricine. Și să priceapă că egoismul, șiretenia și lipsa de scrupule ale acestuia nu vor putea fi învinse decât printr-un all-in.

Singura șansă a Elenei Udrea de a se salva, în ceasul al 12-lea, de răzbunarea Laurei Kovesi este ca Traian Băsescu să fie constrâns a folosi împotriva acesteia glonțul de argint.

După avalanșa incredibilă de minciuni și de lozinci la care ne-a făcut părtași ieri Laura Kovesi, putem spune că, pentru o seară, Radio Erevan a emis din sediul DNA.

Contele de Saint GermainEditorialeall in,Catalin Tolontan,conferinta presa Laura Kovesi,DNA Ploiesti,Elena Udrea,glontul de argint,inregistrari Onea Negulescu,minciuni,Radio Erevan,scoala Basescu  Motto Intrebare la radio Erevan:-Care este cel mai frumos oras din lume? Raspuns:Cel mai frumos oras din lume este Erevan. Acelasi ascultator intreaba:Cite bombe atomice sunt necesare pentru a distruge cel mai frumos oras din lume? Radio Erevan raspunde:Cel mai frumos oras din lume este Moscova!!!.     Cam așa a fost conferința de presă de...Blog politic si polemic