Scorul acestui articol
[Total: 79 voturi. Media: 4.6]

 

Elena Udrea a făcut zilele trecute un gest neobiÈ™nuit: a acordat un interviu Antenei 3. Pentru cei care-È™i închipuie că astfel de miÈ™cări ar putea fi întâmplătoare, mai adaug ceva: doamna Udrea a început acel interviu prin a confirma existența culoarelor din justiție (despre care a vorbit întâi Daniel Dragomir È™i mai apoi mulți alții) È™i faptul că pe un asemenea culoar a fost împins însuÈ™i Dan Voiculescu atunci când a fost încarcerat. Probabil că astfel a înțeles domnia sa să-È™i deschidă calea spre televiziunea de È™tiri cu audiența cea mai mare, să-È™i maximizeze impactul unui ultim asalt de a-È™i salva libertatea, înainte de verdictul (verdictele) ICCJ.

Pe lângă surpriza de a apela  la cel mai mare inamic media al ei È™i al lui Traian Băsescu, doamna Udrea a mai făcut ceva neobiÈ™nuit: a acceptat că sistemul ocult cu care ea se războieÈ™te în prezent este creația lui Traian Băsescu pentru care, da, fostul preÈ™edinte poartă È™i el partea sa de vină.

E o nuanță inedită în această poziționare a Elenei Udrea. RecunoaÈ™te că funestul binom a comis abuzuri incalificabile È™i pe vremea lui Traian Băsescu (vezi cazul Voiculescu), dar susține că nu Traian Băsescu ar fi fost inițiatorul acestor abuzuri ci capii binomului care, îmbolnăviți deja de putere, începuseră să declanÈ™eze războaie pe mize proprii.

AÈ™adar, varianta pe care Elena Udrea încearcă (aparent) să o vândă în acest moment opiniei publice este că a-l acuza în continuare pe fostul preÈ™edinte de toate relele statului paralel este o strategie neproductivă, o irosire de forțe, deoarece în acest moment nu de Traian Băsescu ar depinde demascarea È™i destructurarea binomului („žce mai poate să facă azi Traian Băsescu pentru a-i opri?„) ci de aceia care sunt la putere È™i, deci, pot acționa în forță, instituțional.

Ei bine, aici cred că a dorit să ajungă Elena Udrea prin acest interviu țintit spre publicul A3, cel mai antibăsist public TV din România. Aparent să pară că îl apără în continuare pe Traian Băsescu, dar, în realitate, să fie È™i amenințătoare, să formuleze ea, explicit (dacă alții nu o mai fac), acea întrebare capitală, care să-l readucă în luptă, cu tot arsenalul, pe È™iretul È™i lenevitul ex-preÈ™edinte.

Cum „žce mai poate să facă azi Traian Băsescu pentru a-i opri„? Îi ridic eu mingea la fileu doamnei Udrea, răspunzându-i exact cu gândurile ei nerostite. Simplu: să scoată înregistrările!

Audierea fostului preÈ™edinte în comisia parlamentară pentru controlul SRI, anunțată pentru săptămâna viitoare, ar fi cel mai bun prilej.

Nu s-a lăudat chiar Traian Băsescu, el însuÈ™i, cu gurița lui, că i-a înregistrat clandestin, în biroul său de la Cotroceni, pe toți?

A, e riscant să prezinți astfel de înregistrări?  Păi sigur că e! Dar È™i să o laÈ™i pe Elena Udrea să se ducă singură la puÈ™cărie când împreună v-ați jucat de-a țara e la fel de riscant. Cel puțin la fel, dacă nu mai mult. Chiar mult mai mult.

Sunt foarte curios ce va declara joi, la comisie, Traian Băsescu. El, până acum, a reuÈ™it să scape de necazuri personale doar arătând pisica. Va reuÈ™i să se mai fofileze odată doar arătând-o, sau acum, în ceasul al 12-lea al proceselor Elenei Udrea, va fi obligat de împrejurări să o tragă puțin de coadă, să o facă să È™i zgârie?

***

În cu totul altă ordine de idei, ieri am avut o viziune: mi s-a arătat viitorul preÈ™edinte al României.

Într-o formă scurtă È™i clară, ca un flash, în egală măsură È™i surprinzător È™i evident. Din categoria „žcum de nu mi-am dat seama până acum”?

Viziunile, È™tiți bine, vin dintr-o altă dimensiune È™i au nevoie de timp È™i sincronicități ca să se materializeze. Când se materializează!

Nu vă voi spune, deocamdată, cine e. Și din motive de protecție (a sa), È™i din nevoia de clarificare (a mea) .

Èšinem legătura!

Contele de Saint GermainEditorialea arata pisica,Antena 3,comisia de control al SRI,culoarele din justitie,Daniel Dragomir,Elena Udrea,puterea paralela,sincronicitati,sistemul ocult,viitorul prsedinte al Romaniei,viziune  Elena Udrea a făcut zilele trecute un gest neobiÈ™nuit: a acordat un interviu Antenei 3. Pentru cei care-È™i închipuie că astfel de miÈ™cări ar putea fi întâmplătoare, mai adaug ceva: doamna Udrea a început acel interviu prin a confirma existența culoarelor din justiție (despre care a vorbit întâi Daniel...Blog politic si polemic