Scorul acestui articol
[Total: 582 voturi. Media: 5]

 

Mi-e tot mai clar că dacă simbolistica matrimonială și-ar propune să ne înfățișeze în dimensiuni geometrice tradiționala poză de nuntă a bărbatului român cu femeia română, el, bărbatul, ar rămâne reprezentat bidimensional, în platul hârtiei, în vreme ce ea, femeia,  ar trebui să fie proeminentă, tridimensională.

Privesc la aceste zile de mare îmbrobodeală cu așa zisa justiție independentă, cu așa zisa luptă anticorupție. Cine e mărul discordiei? O femeie! Laura Kovesi. Bună – rea, nu-mi propun acum să folosesc catalogul. Doar constat. Ea, FEMEIA, a fost într-un cuplu terifiant cu el, BĂRBATUL. Cu Florian Coldea. MARELE sforar! Masculul Alfa. Zice-se chiar conducătorul din umbră al României pentru câțiva ani buni. Au tăiat și au spânzurat împreună, până când peste ei s-a abătut furia adevărului și a revanșei.

EL, deșteptul, machiavelicul, stăpânul secretelor și, prin acestea, al atâtor suflete vândute, la primele rafale mai tăioase s-a făcut mic și s-a retras la adăpost. Umil, jigărit, de doi bani, să nu cumva să-l  rănească vreo schijă…

EA, parvenita, brațul înarmat, mereu mâna a doua, mereu sabia din teaca altuia, a rezistat!

Și rezistă în continuare sfidând, mințind cu muțenia sau cu gura, folosindu-se de lașitatea ori ipocrizia semenilor, jucându-și însă cartea până la capăt. Deși ar fi putut și i-ar fi fost mult mai comod să aleagă, precum Coldea, compromisul. Să prefere călduțul temperaturilor extreme. A ales să lupte.

Vă mai amintiți cine a deschis marele război împotriva binomului? Elena Udrea! Au mai fost atâția bărbați „de stat” înaintea ei, luați la țintă pe nedrept de mașinăria de distrus destine a oculților. Unii s-au smiorcăit prin parlament, alții s-au lăsat dați cu mir, unii au acceptat să se ducă după gratii ca mieii la tăiere, alții au ales să scape prin delațiuni. Elena Udrea, cu toate păcatele ei (despre care am scris zeci de articole critice), a ales să lupte cu toate riscurile, fără menajamente, câștigând (cel puțin în ochii mei) un oarece respect pentru această atitudine. E drept că după ea s-au mai trezit și niscaiva „berbanți” de plastilină: un Ghiță înmuiat rapid de negocieri, un Băsescu fleșcăit de un instinct de conservare mai puternic decât minima demnitate a unui fost șef de stat, ce mai, maleabilitate de moluște.

Iar acum cine se află în prim – planul războiului dur cu abuzurile DNA? Ingrid Mocanu, Laura Vicol, Andreea Cosma, Maria Vasii…

Sare în ochi în această perioadă plină de confruntări și riscuri o diferență de comportament în situații critice între bărbatul român și femeia română. În vreme ce bărbatul român încearcă să se fofileze, caută ieșiri fără costuri mari, e înclinat spre compromis, femeia română e mult mai tranșantă și loială. Și mult mai dedicată cauzelor care contează.

Printre infiltrații serviciilor secrete în diverse structuri și instituții cheie, infiltrați despre care mass media nu contenește să vorbească, oare câți sunt bărbați și câți femei? Să luăm ca exemplu doar PSD și Guvernul României: pe de o parte Ponta, Grindeanu, Tudose – ca să ne referim doar la prim – miniștri – pe de altă parte… nu-mi vine în minte nicio femeie lider – PSD bănuită ca fiind a serviciilor.

Dar dacă ar fi să socotim delatorii celebri din marile dosare ale ultimilor ani? Lași, turnători, egoiști! Cum s-ar împărți ei pe sexe? E vreo femeie de notorietate printre aceștia?

Din punct de vedere al seriozității și performanței profesionale s-au remarcat din vechiul executiv Olguța Vasilescu, Rovana Plumb, Sevil Shaideh, Grațiela Gavrilescu, Ana Birchall, în vreme ce dintre bărbați doar doi au întrunit laude mai largi: Petre Daea și Mihai Fifor.

Să mai amintesc faptul că în discipline de excelență pe plan mondial, acolo unde munca, seriozitatea, spiritul de sacrificiu, seducția marii performanțe fac diferența între normal și formidabil, tot femeia română ne înalță ca prestigiu?

Nadia Comăneci și naționala feminină de gimnastică, Iolanda Balaș, Lia Manoliu, Gabriela Szabo, Doina Melinte, fetele de la scrimă, de la tenis de masă, din naționala de handbal, Cristina Neagu?!

Cu ce bărbați la fel de merituoși să echilibrăm balanța ambasadorilor care ne fac cinste ca popor?

Cum s-o uit din demonstrație pe Simona Halep? Cea mai proeminentă româncă a momentului? Nici vorbă să o fi uitat. Doar am vrut să-i ofer standing ovation – ul nostru.

Ce ne arată, până la urmă, acest tablou? Că există o jumătate mai bună a poporului român, de la care cealaltă jumătate ar trebui să se inspire. Cel puțin în momente de mare tensiune, cel puțin când vine vorba de mize grele.

Când eram eu la liceu, unul dintre personajele cel mai des identificate cu FEMEIA ROMÂNĂ era Vitoria Lipan, eroina romanului Baltagul scris de Mihail Sadoveanu.

În ciuda numeroaselor lui rateuri de opțiune și interpretare, cred că aici Sadoveanu  nu a greșit.

Dar dacă Vitoria Lipan poate fi considerată un arhetip al femeii române, aș fi tare curios să știu ce personaj din literatura noastră ar putea deveni arhetipul bărbatului român?

Contele de Saint GermainEditorialearhetipurin,Elena Udrea,femeia romana,glorii ale romaniei,Laura Kovesi,masculul alfa,Nadia Comăneci,Simona Halep,Vitoria Lipa  Mi-e tot mai clar că dacă simbolistica matrimonială și-ar propune să ne înfățișeze în dimensiuni geometrice tradiționala poză de nuntă a bărbatului român cu femeia română, el, bărbatul, ar rămâne reprezentat bidimensional, în platul hârtiei, în vreme ce ea, femeia,  ar trebui să fie proeminentă, tridimensională. Privesc la aceste zile...Blog politic si polemic