Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Orice balivernă ai spune, de tembel ori de plin de ifose ce ești, poți brava intelectual cu explicația lui Ion Cristoiu: „Am acceptat aceste știri pentru că se încadrau în viziunea mea satirică asupra României. Sunt știri care se încadrează în viziunea mea de țară veselă, de veselie generală”. V-ați dumirit, după titlu, la ce gen de știri se referea Maestrul.
Este și ăsta un mod de a face gazetărie: să negi materialismului dialectic și realismul științific ce ți-au marcat tinerețea, materii prea triste pentru o țară atât de veselă, și s-o dai pe miștocăreala satirei fără umor care nu-ți impune restricții de mistificare și te lasă să fabulezi nestingherit.
Din acest punct de vedere Ion Cristoiu pare a fi cel mai ficționar cronicar al hlizitei Românii de azi.
După ultimul interviul al lui Traian Băsescu de la B1TV, interviu catastrofal pentru imaginea fostului președinte, în care Ion Cristoiu a pus câteva întrebări – capcană interesante și răsplătite, citim azi în EVZ un comentariu amuțitor al ziaristului, intitulat nici mai mult nici mai puțin, „În confruntarea dintre Bărbatul Traian Băsescu È™i Bărbatul de stat Traian Băsescu a învins Bărbatul de stat!„. Un alt mod de a spune, în căutare de „guri căscate „,”o găină a născut doi puii vii, unul fără un picior È™i altul fără o aripă”!
Prestația lui Traian Băsescu în acel interviu a fost dur și amplu sancționată. Iată doar două exemple:
Cristian Tudor Popescu, Gândul, 25.02.2015:
„Omul acesta, care face tot ce poate pentru a rămâne în istoria României ca un bun mesean, cum l-a definit patroana de la cârciuma Jariștea, continuă să jignească până la Dumnezeu inteligența și bunul simț ale unui cetățean normal la cap… La acest nivel de logică, responsabilitate și decență prezidențială nu mai pot replica decât cu două linii de dialog:
Elena Udrea, pe Facebook:
– Nu mai bine mă ardeți pe rug?
Radio Erevan:
– Îi răspundem doamnei Udrea că o ardem, dar nu pe rug”.

Emil Hurezeanu, Digi 24, 25.02.2015:
„žFaptul că vorbeÈ™te cu aÈ™a uÈ™urință, o uÈ™urință ignară, care trădează o ignoranță penibilă, despre ce înseamnă să fii atlantist, È™i că ar fi pus doi atlantiÈ™ti È™efi de servicii secrete mi se pare îngrijorător în mod retroactiv pentru capacitatea de politică externă a acestui preÈ™edinte… E inept să crezi că o opțiune pro-germană astăzi exclude o opțiune atlantică. E o formă de naivitate foarte periculoasă”.

Cum apreciază Ion Cristoiu același interviu al aceluiași personaj?

Ion Cristoiu, EVZ, 26.02.2015:
„Cum a ieÈ™it Traian Băsescu marți seara, la interviu, din încurcătura asta cumplită?
În chip magistral – mă grăbesc să scriu.
S-a înfățiÈ™at opiniei publice ca un bărbat care n-o abandonează pe Elena Udrea. Mărturisirea c-a vizitat-o în arestul la domiciliu „“ pe care nici eu, ca gazetar, n-aÈ™ fi făcut-o, pentru că e o chestiune strict personală, a avut menirea de a dovedi că el nu e omul care lasă pe cineva la greu.

Traian Băsescu a ieÈ™it magistral din capcană. N-a susținut că Elena Udrea ar fi o mincinoasă, una care dinadins a năcocit niÈ™te lucruri (dacă era aÈ™a, toată încrederea lui Traian Băsescu în Elena Udrea ar fi trecut drept ridicolă), dar nici n-a confirmat-o.
În confruntarea dintre bărbatul Traian Băsescu È™i bărbatul de stat Traian Băsescu a învins Bărbatul de stat!”

E clar! Umor nu are dar de caraghios e caraghios cât cuprinde!

Nu vi se pare superlativ de tâmpițel modul în care moașa de outoare interpretează destăinuirea lui Băsescu despre vizitarea Elenei Udrea la ea acasă, în arestul la domiciliu? Adică ce gentlemen, ce onest, ce deschis a fost Înălțimea Sa mărturisind din proprie inițiativă toate acestea!?

Când, de fapt, Traian Băsescu știa sigur că a fost urmărit, ascultat și filmat de oamenii lui Coldea pe toată durata escapadei lui la Trei Stejari. Și atunci, uns, cum îl știm, cu toate alifiile securistice, a hotărât că, decât să apară dezvăluirea „pe surse”, ca o mare bombă de presă, mai bine să o dezamorseze el, recunoscând-o ca pe un gest firesc și transparent.

Ion Cristoiu se arată extaziat și de modul în care Traian Băsescu a evitat să o facă mincinoasă pe Elena Udrea. Consideră explicația lui improvizată („Elena Udrea a spus ce știe și ce crede, deci este un om care nu minte„) drept o evitare magistrală a unei capcane. Când, de fapt, la o analiză mai atentă a spuselor lui Băsescu, se vede clar cum acesta se bagă singur în capcană până la gât . Dacă ea nu minte când spune ce știe, rezultă că nu a mințit nici când a descris scena cu telefonul dat de Băsescu lui Coldea ca să-i ceară potolirea celor de la RTV. Doar era de față. Și mai rezultă că putem s-o credem când afirmă „Nu este un secret. Așa se finanțează campaniile electorale. De ce vă prefaceți toți că nu știți. Toată societatea, toată clasa politică, toată presa se preface că nu știe. Așa se finanțează campaniile electorale„. Dacă „toată clasa politică știe că așa se finanțează campaniile electorale” înseamnă că și Traian Băsescu a știut despre banii negri din campania sa, deci poate fi tras la raspundere ca beneficiar direct.

Aproape că încep să mă fascineze cameleonismul și apetitul pentru prostirea în față a cititorilor de care dă dovadă Ion Cristoiu, de când a intrat sub magnetismul lui Traian Băsescu.

Contele de Saint GermainEditorialeB1TV,Cristian Tudor Popescu,Digi 24,Elena Udrea,Emil Hurezeanu,EVZ,Florian Coldea,Ion Cristoiu,Radio Erevan,Trei StejariOrice balivernă ai spune, de tembel ori de plin de ifose ce ești, poți brava intelectual cu explicația lui Ion Cristoiu: 'Am acceptat aceste știri pentru că se încadrau în viziunea mea satirică asupra României. Sunt știri care se încadrează în viziunea mea de țară veselă, de veselie generală'....Blog politic si polemic