Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Orice balivernă ai spune, de tembel ori de plin de ifose ce eşti, poţi brava intelectual cu explicaţia lui Ion Cristoiu: “Am acceptat aceste ştiri pentru că se încadrau în viziunea mea satirică asupra României. Sunt ştiri care se încadrează în viziunea mea de ţară veselă, de veselie generală”. V-aţi dumirit, după titlu, la ce gen de ştiri se referea Maestrul.
Este şi ăsta un mod de a face gazetărie: să negi materialismului dialectic şi realismul ştiinţific ce ţi-au marcat tinereţea, materii prea triste pentru o ţară atât de veselă, şi s-o dai pe miştocăreala satirei fără umor care nu-ţi impune restricţii de mistificare şi te lasă să fabulezi nestingherit.
Din acest punct de vedere Ion Cristoiu pare a fi cel mai ficţionar cronicar al hlizitei Românii de azi.
După ultimul interviul al lui Traian Băsescu de la B1TV, interviu catastrofal pentru imaginea fostului preşedinte, în care Ion Cristoiu a pus câteva întrebări – capcană interesante şi răsplătite, citim azi în EVZ un comentariu amuţitor al ziaristului, intitulat nici mai mult nici mai puţin, “În confruntarea dintre Bărbatul Traian Băsescu și Bărbatul de stat Traian Băsescu a învins Bărbatul de stat!”. Un alt mod de a spune, în căutare de “guri căscate “,”o găină a născut doi puii vii, unul fără un picior și altul fără o aripă”!
Prestaţia lui Traian Băsescu în acel interviu a fost dur şi amplu sancţionată. Iată doar două exemple:
Cristian Tudor Popescu, Gândul, 25.02.2015:
“Omul acesta, care face tot ce poate pentru a rămâne în istoria României ca un bun mesean, cum l-a definit patroana de la cârciuma Jariştea, continuă să jignească până la Dumnezeu inteligenţa şi bunul simţ ale unui cetăţean normal la cap… La acest nivel de logică, responsabilitate şi decenţă prezidenţială nu mai pot replica decât cu două linii de dialog:
Elena Udrea, pe Facebook:
– Nu mai bine mă ardeţi pe rug?
Radio Erevan:
– Îi răspundem doamnei Udrea că o ardem, dar nu pe rug”.

Emil Hurezeanu, Digi 24, 25.02.2015:
„Faptul că vorbește cu așa ușurință, o ușurință ignară, care trădează o ignoranță penibilă, despre ce înseamnă să fii atlantist, și că ar fi pus doi atlantiști șefi de servicii secrete mi se pare îngrijorător în mod retroactiv pentru capacitatea de politică externă a acestui președinte… E inept să crezi că o opțiune pro-germană astăzi exclude o opțiune atlantică. E o formă de naivitate foarte periculoasă”.

Cum apreciază Ion Cristoiu acelaşi interviu al aceluiaşi personaj?

Ion Cristoiu, EVZ, 26.02.2015:
“Cum a ieșit Traian Băsescu marți seara, la interviu, din încurcătura asta cumplită?
În chip magistral – mă grăbesc să scriu.
S-a înfățișat opiniei publice ca un bărbat care n-o abandonează pe Elena Udrea. Mărturisirea c-a vizitat-o în arestul la domiciliu – pe care nici eu, ca gazetar, n-aș fi făcut-o, pentru că e o chestiune strict personală, a avut menirea de a dovedi că el nu e omul care lasă pe cineva la greu.

Traian Băsescu a ieșit magistral din capcană. N-a susținut că Elena Udrea ar fi o mincinoasă, una care dinadins a năcocit niște lucruri (dacă era așa, toată încrederea lui Traian Băsescu în Elena Udrea ar fi trecut drept ridicolă), dar nici n-a confirmat-o.
În confruntarea dintre bărbatul Traian Băsescu și bărbatul de stat Traian Băsescu a învins Bărbatul de stat!”

E clar! Umor nu are dar de caraghios e caraghios cât cuprinde!

Nu vi se pare superlativ de tâmpiţel modul în care moaşa de outoare interpretează destăinuirea lui Băsescu despre vizitarea Elenei Udrea la ea acasă, în arestul la domiciliu? Adică ce gentlemen, ce onest, ce deschis a fost Înălţimea Sa mărturisind din proprie iniţiativă toate acestea!?

Când, de fapt, Traian Băsescu ştia sigur că a fost urmărit, ascultat şi filmat de oamenii lui Coldea pe toată durata escapadei lui la Trei Stejari. Şi atunci, uns, cum îl ştim, cu toate alifiile securistice, a hotărât că, decât să apară dezvăluirea “pe surse”, ca o mare bombă de presă, mai bine să o dezamorseze el, recunoscând-o ca pe un gest firesc şi transparent.

Ion Cristoiu se arată extaziat şi de modul în care Traian Băsescu a evitat să o facă mincinoasă pe Elena Udrea. Consideră explicaţia lui improvizată (“Elena Udrea a spus ce ştie şi ce crede, deci este un om care nu minte”) drept o evitare magistrală a unei capcane. Când, de fapt, la o analiză mai atentă a spuselor lui Băsescu, se vede clar cum acesta se bagă singur în capcană până la gât . Dacă ea nu minte când spune ce ştie, rezultă că nu a minţit nici când a descris scena cu telefonul dat de Băsescu lui Coldea ca să-i ceară potolirea celor de la RTV. Doar era de faţă. Şi mai rezultă că putem s-o credem când afirmă “Nu este un secret. Aşa se finanţează campaniile electorale. De ce vă prefaceţi toţi că nu ştiţi. Toată societatea, toată clasa politică, toată presa se preface că nu ştie. Aşa se finanţează campaniile electorale”. Dacă “toată clasa politică ştie că aşa se finanţează campaniile electorale” înseamnă că şi Traian Băsescu a ştiut despre banii negri din campania sa, deci poate fi tras la raspundere ca beneficiar direct.

Aproape că încep să mă fascineze cameleonismul şi apetitul pentru prostirea în faţă a cititorilor de care dă dovadă Ion Cristoiu, de când a intrat sub magnetismul lui Traian Băsescu.

Contele de Saint GermainEditorialeB1TV,Cristian Tudor Popescu,Digi 24,Elena Udrea,Emil Hurezeanu,EVZ,Florian Coldea,Ion Cristoiu,Radio Erevan,Trei StejariOrice balivernă ai spune, de tembel ori de plin de ifose ce eşti, poţi brava intelectual cu explicaţia lui Ion Cristoiu: “Am acceptat aceste ştiri pentru că se încadrau în viziunea mea satirică asupra României. Sunt ştiri care se încadrează în viziunea mea de ţară veselă, de veselie generală”....Blog politic si polemic