Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Se pare că prohibiția a fost ridicată. De-acum e liber la prădători.
Tot mai mult prinde contur un plan al SRI + DNA în legătură cu Traian Băsescu. Mișcările majore din ultima vreme pe scena justiției par a avea legătură, toate, cu vânarea fostului președinte. Deocamdată se parcurge faza cu gonaci. O haită întreagă de trepăduși ai marilor tunuri a fost asmuțită să scoată vânatul mare de prin ascunzători. Recunoașteri de fapte, denunțuri pe multe voci, armonizate mai ceva ca în corul Madrigal, indicări de mecanisme de producere a banilor negri și apoi de spălare a acestora, furnizarea coordonatelor unor paradisuri fiscale dar și geografice în care complicii lui Ali Baba de Românica s-au refugiat dimpreună cu o parte a prăzii comune.
E un zgomot infernal în capul celor conectați la lungimea de undă a hăitașilor. Nu mai pot judeca limpede, nu mai au încredere în nimeni, încearcă salvări pe cont propriu, uitând că au fost parte a unui atelaj și că hamurile încă îi țin chingiuiți de ceilalți.
Tandemul SRI – DNA înțelege prea bine riscurile unei coliziuni frontale, superficial pregătite, cu Traian Băsescu. Coldea și Kovesi cunosc pe pielea lor personajul. Doar l-au slujit atâta vreme din poziția de drepți, cu capul plecat. Au avut tot timpul din lume să-l analizeze și să-l decripteze. Știu cum acționează în momentele de criză, de ce se teme, ce l-ar putea reduce la tăcere. Deținând toate aceste atuuri și-au propus (dacă chiar și-au propus și nu este încă o iluzie de-a mea) să-l termine cu temeinicie pe Traian Băsescu.
Deocamdată strâng cercul în jurul lui, cu Adrian Năstase în rol de ilustrator cazuistic. Iată cum istoria se repetă și cum groapa săpată altuia îți poate ieși mereu în cale. Finanțarea cu bani negri a campaniei electorale rămâne un motiv care poate justifica la fel de bine o condamnare cu executare pentru Traian Băsescu, cum s-a întâmplat și în cazul lui Adrian Năstase.
Nu este însă de ajuns, ca să fii sigur de anihilarea fiarei. La ÎCCJ pot apărea surprize: doamna Livia Stanciu să o ia pe urmele mai celebrei Aspazia Cojocaru și, brusc emotivizată de arhiva cu dosare defensive a celui din boxă, să pronunțe o achitare sau o condamnare cu suspendare.
Trebuie mai mult. Trebuie imparabilul. Asta înseamnă dezamuțirea Elenei Udrea. Procurorii au dobândit deja sadismul marilor descătușări. Au înregistrat succese epopeice. Cocoș și Pinalti, acești Buster Keaton și Mack Sennett ai pârnăii, au cerut singuri trecerea la mima scrisă. Totul depinde de numărul de zile negre și de nopți albe necesare fiecăruia pentru a-și descifra viitorul.
E foarte probabil ca în curând să vorbească și Elena Udrea. Dacă peste două zile i se respinge contestația față de arestul preventiv și va fi obligată sa numere până la 30 înainte de o nouă speranță de eliberare (numărătoare chinuitor de lentă în contrast cu ritmul rapid în care DNA îi va produce noi dovezi incriminatorii), dau ca sigur că vom întâmpina 1 Aprilie, ziua păcălelilor anticipate, cu breaking news – uri despre adevăruri nebănuite.
Acesta ar fi Planul B al procurorilor, în completarea planului A, înainte de declanșarea marelui asalt La Traian Băsescu. Probabil că nu vor precupeți nici un efort să provoace în Elena Udrea forma cea mai feroce a instinctului ei de conservare, spovedania cea mai patetică și argumentată pentru înfundarea fostului binefăcător. Procurorii vor înregistra cu neputință cum dușul veceului turcesc din arest a secat și cum televizorul de serviciu nu mai prinde niciun canal de știri iar, în caz de forță majoră, vor aduce în celulă chiar și pe canibala de la leprozerie, dacă altfel nu se poate. Totul pentru a o asmuți pe Elena Udrea, totul pentru a o dezamuți.
Iar dacă, prin absurd, planul B nu va funcționa, planul C (ai cărui germeni se văd deja) va fi infailibil. Este vorba de inculparea copiilor. Metoda a fost deja testată, cu rezultate spectaculoase, în cazurile Hrebenciuc și Cocoș.
Elena Băsescu ar putea fi agățată cu finanțarea ilegală a campaniei ei electorale pentru europarlamentare. Gajul Monica Ritzi a fost deja plasat într-o custodie premonitorie, semnalele dinspre doi apropiați ai acesteia, soțul și avocatul, avertizându-l deja pe Traian Băsescu că o masină infernală a început să-i ticăie prin apropiere.
Nici Ioana Băsescu nu este scutită de griji. Moșia de la Nana, cu toate defectele de fabricație știute și încă neștiute, figurează, totuși, pe numele ei. Iar Tudor Breazu, administratorul de la Nana, a fost deja arestat în dosarul „Gala Bute”. Bănuiesc că doar un semn așteaptă acesta să demareze trocul pentru un viitor mai bun. Iar Ioana Băsescu mai are o problemă. S-a pricopsit recent și cu un soț încins cu centura de TNT a retrocedărilor frauduloase. Tic-tac, tic-tac se aude declanșatorul prin toți pereții reședințelor Băsescu. Iar singurul buton on-off se află la procurori.
De-asta zic! Mă iluzionez, mi se pare, am argumente să cred că Băsescu e dat în pregătire generală atât la SRI cât și la DNA. Temeinic, pe trei nivele, ca primele litere ale alfabetului. Cu un ambalaj final de excepție, incluzând nu doar cămașa de forță ci și un căluș de anihilat scandalagii.
S-ar mai lupta Traian Băsescu pentru impunitatea lui dacă chiar fiicele sale ar fi puse pe jertfelnic, la descurajare? Sau ar prefera o altă soluție, pentru o ieșire din scenă rapidă și izbăvitoare?
Nu exclud ca planul de rezervă al lui Traian Băsescu, în fața înfrângerii și umilinței inevitabile, să fie cel din titlul acestui articol. Nu, nu mă refer la o sinucidere virtuală, de imagine sau credibilitate, ci la una concretă, cât se poate de fizică.
Mulți vor obiecta că omul e prea laș și prea slab pentru un asemenea gest. Câțiva, că e prea puternic și prea demn.
Eu n-aș lua în derâdere varianta. S-au văzut destule cazuri cu un astfel de deznodământ, și de lași și de demni, și de slabi și de puternici.
Există în viața fiecărui om ipostaze și ipoteze de nesuportat. Cum ar fi, pentru Traian Băsescu, fetele sale după gratii sau Voiculescu, Năstase, Badea, Gâdea jubilând la pronunțarea sentinței lui de condamnare definitivă, cu executare.
Cei care încă îi poartă de grijă lui Traian Băsescu ar face bine să ia în serios avertismentul meu. Este și serios și întemeiat.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Ali Baba,Aspazia Cojocaru,Buster Keaton,Codruta Kovesi,corul Madrigal,Dan Voiculescu,DNA,Dorin Cocos,Elena Basescu,Elena Udrea,Florian Coldea,gala Bute,ICCJ,Ioana Basescu,Livia Stanciu,Mack Sennet,Mihai Gadea,Mircea Badea,Monica Ritzi,mosia de la Nana,Romanica,SRI,TNT,Tudor Breazu,Viorel HrebenciucSe pare că prohibiția a fost ridicată. De-acum e liber la prădători. Tot mai mult prinde contur un plan al SRI + DNA în legătură cu Traian Băsescu. Mișcările majore din ultima vreme pe scena justiției par a avea legătură, toate, cu vânarea fostului președinte. Deocamdată se parcurge faza cu...Blog politic si polemic