Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu propus pe forumul articolului lui Andrei Plesu, in Dilema Veche)

Cenzurat de Dilema Veche!

Domnilor de la DV (reprezentați mai nou de un anume C.V. Chivu (???)…, upgradarea în rău (dacă-mi permiteți) a blajinului cenzor Mircea Vasilescu,

Suferiți de infatuare și dispreț față de cititori. Toată lumea v-o spune, mai pe giratoriu, mai să-nțeleagă și sensurile unice, că aveți o problemă de lume-n lume, de voi cu voi în disprețul restului.

Păi unde s-a mai pomenit ca, dacă un cititor te critică (și nu golănește ci la modul civilizat, chiar spiritual) să pogori miștoul ieftin pe el (probabil singurul de care ești capabil) și să încerci a-i arăta ușa ca unui tolerat, a-l pofti afară . Afară de unde? Din jucăria voastră plătită de alții, cum în detaliu ne explică articolul în pivnița căruia încercăm și noi, forumiștii, să trecem vara? ? Măcar de v-ați juca pe banii voștri.  Măcar de-ați fi transformat DV în spălătoria Perla pe banii lui Sever Voinescu, cel în petele căruia ați băgat atâta înălbitor…

Cu autoritatea cărui merit (literar sau de altă natură) își permite domnul Marius Chivu la venerabila sa vârstă de 35 de ani, să-i spună lui Adrian Rusu „Cu toate astea vă încăpățînați să vă învîrtiți pe aici, în jurul revistei ăsteia „terne si fară vlagă” pe care o mai și comentați! Ne pare rău că sînteți atît de nefericit”. Se crede șmecher? Se crede subtil? Se crede decisiv?

Păi il asigur eu, din umbra unei autorități ce, fără discreția mea, l-ar strivi dacă aș permite un reflector, o clipă, pe ea, că Adrian Rusu scrie substanțial mai bine decât el și că, într-un clasament al virtuților stilistice, Adrian Rusu ar fi plasat să-l privească pe el, Marius Chivu, direct în chelia ideatică  cu care ține atât să își iși anticipeze cealaltă chelie ce o să-i dea, cu mare întârziere, o aparență de maturitate.

Se vrea salvarea DV sau îngroparea ei? Încă se mai crede acolo, în Olimpul mitologiilor câtorva închipuiți, că cititorii, publicul, realitățile sociale, nu contează? Că pot fi tratate ca ficțiuni în raport cu propriile himere?

Ați adus revista în comă pentru că vă disprețuiți cititorii. Pentru că vă credeți un soi de demiurgi cărora „prostimea” ar trebui să le fie recunoscătoare. Treziți-vă! Reveniți la coerență! Pleșu  nu-i de-ajuns ca să prostească o țară. Nici chiar el. Voi, cu atât mai puțin.

Înainte de a ne arăta nouă ușa, întreabă-te, Marius Chivu, cine ești tu? Chiar existi? Și dacă da, chiar contezi?

Lui Adrian Rusu ar trebui să-i ceri meditații de stil și clarviziune. Ca și altora care s-au mai perindat pe acest forum și care, constat, au obosit să lupte cu mătrăgunele din umbra lui Andrei Pleșu.

Într-o vreme mai scria pe-aici un anume Goe, cu care eu chiar am avut niște turniruri. Ei bine, caută-n arhive și constată: acel Goe scria bine! Și a fost îndepărtat. Deși scria mult mai bine decât săptămânalii dilematici, ocolitori ai subiectelor fierbinți pe cât e nevoie ca să nu-și piardă rubrica. Fie ea și neremunerată la timp.

Iar ca Goe sunt mulți. Cu verb, neconvenționali, nearondați.

Vreți să salvați DV? Deschideți-o acestora!

Voi însă ați prefera să vă salvați pe voi. Este? Așa că rămâne cum ați stabilit.

Cui nu-i place, să plece.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Rusu,CV Chivu,Dilema Veche,Goe,Mircea Vasilescu,Plesu(Comentariu propus pe forumul articolului lui Andrei Plesu, in Dilema Veche) Cenzurat de Dilema Veche! Domnilor de la DV (reprezentați mai nou de un anume C.V. Chivu (???)..., upgradarea în rău (dacă-mi permiteți) a blajinului cenzor Mircea Vasilescu, Suferiți de infatuare și dispreț față de cititori. Toată lumea v-o spune, mai pe...Blog politic si polemic