Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu propus pe forumul articolului lui Andrei Plesu, in Dilema Veche)

Cenzurat de Dilema Veche!

Domnilor de la DV (reprezentaţi mai nou de un anume C.V. Chivu (???)…, upgradarea în rău (dacă-mi permiteţi) a blajinului cenzor Mircea Vasilescu,

Suferiţi de infatuare şi dispreţ faţă de cititori. Toată lumea v-o spune, mai pe giratoriu, mai să-nţeleagă şi sensurile unice, că aveţi o problemă de lume-n lume, de voi cu voi în dispreţul restului.

Păi unde s-a mai pomenit ca, dacă un cititor te critică (şi nu golăneşte ci la modul civilizat, chiar spiritual) să pogori miştoul ieftin pe el (probabil singurul de care eşti capabil) şi să încerci a-i arăta uşa ca unui tolerat, a-l pofti afară . Afară de unde? Din jucăria voastră plătită de alţii, cum în detaliu ne explică articolul în pivniţa căruia încercăm şi noi, forumiştii, să trecem vara? ? Măcar de v-aţi juca pe banii voştri.  Măcar de-aţi fi transformat DV în spălătoria Perla pe banii lui Sever Voinescu, cel în petele căruia aţi băgat atâta înălbitor…

Cu autoritatea cărui merit (literar sau de altă natură) îşi permite domnul Marius Chivu la venerabila sa vârstă de 35 de ani, să-i spună lui Adrian Rusu “Cu toate astea vă încăpăţînaţi să vă învîrtiţi pe aici, în jurul revistei ăsteia “terne si fară vlagă” pe care o mai şi comentaţi! Ne pare rău că sînteţi atît de nefericit”. Se crede şmecher? Se crede subtil? Se crede decisiv?

Păi il asigur eu, din umbra unei autorităţi ce, fără discreţia mea, l-ar strivi dacă aş permite un reflector, o clipă, pe ea, că Adrian Rusu scrie substanţial mai bine decât el şi că, într-un clasament al virtuţilor stilistice, Adrian Rusu ar fi plasat să-l privească pe el, Marius Chivu, direct în chelia ideatică  cu care ţine atât să îşi işi anticipeze cealaltă chelie ce o să-i dea, cu mare întârziere, o aparenţă de maturitate.

Se vrea salvarea DV sau îngroparea ei? Încă se mai crede acolo, în Olimpul mitologiilor câtorva închipuiţi, că cititorii, publicul, realităţile sociale, nu contează? Că pot fi tratate ca ficţiuni în raport cu propriile himere?

Aţi adus revista în comă pentru că vă dispreţuiţi cititorii. Pentru că vă credeţi un soi de demiurgi cărora “prostimea” ar trebui să le fie recunoscătoare. Treziţi-vă! Reveniţi la coerenţă! Pleşu  nu-i de-ajuns ca să prostească o ţară. Nici chiar el. Voi, cu atât mai puţin.

Înainte de a ne arăta nouă uşa, întreabă-te, Marius Chivu, cine eşti tu? Chiar existi? Şi dacă da, chiar contezi?

Lui Adrian Rusu ar trebui să-i ceri meditaţii de stil şi clarviziune. Ca şi altora care s-au mai perindat pe acest forum şi care, constat, au obosit să lupte cu mătrăgunele din umbra lui Andrei Pleşu.

Într-o vreme mai scria pe-aici un anume Goe, cu care eu chiar am avut nişte turniruri. Ei bine, caută-n arhive şi constată: acel Goe scria bine! Şi a fost îndepărtat. Deşi scria mult mai bine decât săptămânalii dilematici, ocolitori ai subiectelor fierbinţi pe cât e nevoie ca să nu-şi piardă rubrica. Fie ea şi neremunerată la timp.

Iar ca Goe sunt mulţi. Cu verb, neconvenţionali, nearondaţi.

Vreţi să salvaţi DV? Deschideţi-o acestora!

Voi însă aţi prefera să vă salvaţi pe voi. Este? Aşa că rămâne cum aţi stabilit.

Cui nu-i place, să plece.

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Rusu,CV Chivu,Dilema Veche,Goe,Mircea Vasilescu,Plesu(Comentariu propus pe forumul articolului lui Andrei Plesu, in Dilema Veche) Cenzurat de Dilema Veche! Domnilor de la DV (reprezentaţi mai nou de un anume C.V. Chivu (???)..., upgradarea în rău (dacă-mi permiteţi) a blajinului cenzor Mircea Vasilescu, Suferiţi de infatuare şi dispreţ faţă de cititori. Toată lumea v-o spune, mai pe...Blog politic si polemic