Scorul acestui articol
[Total: 53 voturi. Media: 4.5]

 

Când Uniunea Salvați Bucureștiul a făcut un scor neașteptat de mare la alegerile locale pentru Primăria Capitalei am apreciat ciudățenia ca fiind una benefică. Societatea civilă prindea glas nu la comandă superioară ci din propria ei devenire. Mi se părea că ne maturizăm ca popor.

Nicușor Dan, un necunoscut mie până atunci, îmi era simpatic prin simplul fapt că făcuse Matematica și fusese laureat de olimpiade internaționale (ceea ce, credeți-mă, nu e deloc puțin lucru).

Mai apoi însă, după rezultatul USB de la București, piața știrilor a fost invadată de ideea unui proiect pe cât de utopic pe atât de urât mirositor: transformarea în numai câteva luni a USB din asociație civică în partid, și nu în orice fel de partid ci într-unul de acoperire națională, care să schimbe cât ai pocni din degete țara, clasa politică, societatea, în ceva de puritatea cristalului, de duritatea și respectabilitatea diamantului.

V-am spus că ideea mi-a mirosit urât încă de la început. Duhnea a transpirație cazonă pe sub haine civile, a plan de fraierire generală a unei nații, sub masca bunelor intenții. A unui plan pus la cale în laboratoare conduse de creiere mustind de dispreț față de specia umană, în general, care-i consideră pe români, în special, niște cobai tocmai buni de sacrificat în experimente extreme.

După ce a scăzut zece procente în zece luni, partidul de laborator USR și-a ales, ieri, un nou președinte. Aș fi putut căuta, pe net numele acestui nou președinte, dacă mi-aș fi propus să scriu un articol documentar. Nu mi-am propus însă asta ci am dorit doar să fac o introducere  pentru a vă readuce în atenție ce scriam (aici) cu doar șase luni în urmă, compătimindu-l cu anticipație pe Nicușor Dan pentru viitorul ce-l aștepta și pe care i-l anunțam.

Iată principalele pasaje din articolul de acum șase luni:

3 mai 2017

Săracul Nicușor Dan

[„¦]

Mai devreme sau mai târziu istoria îi pedepseÈ™te prin dădăceala ei repetitivă È™i usturătoare pe cei care îi nesocotesc lecțiile.

O mostră din această dădăceală ne este oferită chiar în prezent de evenimentele din USR.

S-a văzut de la început că USR este o construcție artificială. Că se încearcă, de către cineva cu patima grandorii, umflarea cu pompa a fragilei broscuțe USB È™i transformarea acesteia într-un soi de aerostat a cărui umbră să atingă întreaga țară. La vremea la care ideea transformării USB într-un partid național părea doar o ipoteză fantezistă, am atras atenția că aparatul de propagandă pus la dispoziția promovării ei mi se pare pe cât de suspect pe atât de grăitor. Faptul că tot arsenalul media recunoscut ca aparținând binomului SRI „“ DNA era angajat în acel efort de recomandare a unui NGO local drept o mare speranță națională, mi s-a părut unul dintre argumentele principale ale teoriei că eprubeta cu embrionul noului partid provenea din incubatoarele serviciilor secrete.

Ulterior, când proiectul acestui Făt „“ Frumos, care urma să crească în È™ase luni cât alții într-un întreg ciclu electoral, s-a pus în miÈ™care, am comentat ca fiind inevitabilă infiltrarea până la saturație a filialelor sale din țară cu acoperiți È™i descoperiți din toate structurile de intelligence ale țării.

Dilema mea nu era dacă USR va fi sau nu un partid al serviciilor secrete româneÈ™ti ci dacă È™eful lui, NicuÈ™or Dan, era sau nu omul acestor servicii.

Acum, după tot ce văd că i se întâmplă lui NicuÈ™or Dan, înclin să cred că nu era.

Întâi de toate că, de îndată ce s-a pus problema organizării unui Congres al partidului, au început să apară în presă dezvăluiri despre finanțarea dubioasă a campaniei electorale, prin intermediul unor donații făcute în contul personal al lui NicuÈ™or Dan. Mai mult decât atât, Parchetul General a început să investigheze cazul. Tot cu NicuÈ™or Dan în prim plan. S-ar fi intâmplat aceste lucruri dacă NicuÈ™or Dan ar fi fost sub protecția binomului? Puțin probabil.

Când i s-a sugerat să predea de bună voie partidul lui Dacian CioloÈ™, NicuÈ™or Dan s-a făcut că nu înțelege. Supărare mare la pupitrul de comandă. Au fost demarate protestele din interiorul partidului. Cu vârf de lance Cristian Ghinea fost mare propagandist băsist la Dilema Veche, ministrul „žzero” al fondurilor europene în guvernul CioloÈ™ È™i, în prezent, deputat USR infiltrat cu talent în coasta lui NicuÈ™or Dan înainte de alegerile parlamentare.

Iar în prezent la ce asistăm? La coalizarea epoleților din USR în jurul unui candidat surpriză la preÈ™edinția partidului. Totul pentru ca partidul să fie smuls din mâinile naivului È™i idealistului NicuÈ™or Dan, spre a fi livrat părinților săi chimici, SRI „“ DNA.

Săracul NicuÈ™or Dan! Cum mai sprijinea el guvernul CioloÈ™, pretinzând că nu È™tie sub ce tutelă È™i auspicii fusese instalat È™i funcționa acel guvern.

Săracul NicuÈ™or Dan! Cum sprijinea el justiția independentă din România, cea care acum îl strânge cu uÈ™a să predea partidul în liniÈ™te, fără turbulențe.

Săracul NicuÈ™or Dan. Cum s-a înconjurat el de oameni curați, neinfectați de virusul coruptei politici dâmbovițene. Și cum i-a făcut el deputați È™i senatori pe aceÈ™ti oportuniÈ™ti de rit nou, nu doar cu afaceri, dar È™i cu uniforme ascunse.

Ce să-ți fac, dragă NicuÈ™or, dacă te informezi numai de la Hotnews È™i ai televizorul blocat pe DIGI24?

În curând te vei trezi dizident în propriu tău partid. Apoi va trebui să constați că lupta cu sistemul nu o vei putea duce nici cu tefeliÈ™tii alături de care te-ai afiÈ™at, crezând că sunteți frați de idealuri, nici cu Clotilde sau alți habarniÈ™ti cu care ai exasperat o țară întreagă.

În curând te vei trezi, dacă te vei mai trezi, într-o mare singurătate.

Săracul de tine!

Săracul NicuÈ™or Dan!

***

Cam așa se fură un partid de către hoții profesioniști. Pe șest, în liniște, cu aparențe de legalitate. Cu Congres, cu candidați, cu majorități indiscutabile. Și cu bietul nucleu, probabil onest, probabil idealist, probabil bine intenționat cu care Nicușor Dan încercase să salveze, în vremurile sale de glorie, Bucureștiul, aruncat cu chicote de satisfacție la coșul de gunoi al istoriei recente.

***

Dragă Nicușor Dan, te-au făcut și pe tine cum l-au făcut pe Crin Antonescu.

Consolează-te cu asta, dacă poți!

Contele de Saint GermainEditorialeCrin Antonescucobai,Cristian Ghinea,Dacian Ciolos,Digi24,Dilema Veche,experiment de laborator,Hotnews,incubatoarele serviciilor secrete,Nicusor Dan,SRI - DNA,USB,USR  Când Uniunea Salvați Bucureștiul a făcut un scor neașteptat de mare la alegerile locale pentru Primăria Capitalei am apreciat ciudățenia ca fiind una benefică. Societatea civilă prindea glas nu la comandă superioară ci din propria ei devenire. Mi se părea că ne maturizăm ca popor. Nicușor Dan, un necunoscut mie...Blog politic si polemic