Scorul acestui articol
[Total: 101 voturi. Media: 4.7]

 

Trăim într-o societate complet isterizată. Dacă ai simțul umorului È™i dacă te țin nervii, spectacolul e fascinant.  

În copilăria mea făcea senzație un film documentar intitulat „žMondo cane”. El conținea multă sălbăticie umană. „žPrimitivi” – gândeam, privind înfiorați scenele de o bestialitate incredibilă. Noi, oamenii societății civilizate, nu putem face aÈ™a ceva!

Și multă vreme am crezut asta. DeÈ™i auzisem de Auschwitz, deÈ™i la doar câțiva paÈ™i de noi, la Jilava, la Gherla, la Aiud, semeni de-ai noÈ™tri contribuiau la Cartea Recordurilor cu atrocități lor originale aplicate împotriva altor semeni. Noi, cei neatinÈ™i direct, le înregistram placizi la capitolul „žnereprezentative pentru neam È™i specie” È™i treceam mai departe.

Acum primim nota de plată, palma morală pentru refuzul nostru de a lupta atunci până la capăt, de a înfrunta abominabila realitate în față È™i de a încerca să o corijăm, să o dirijăm spre normalitate.

Nu suntem în sălbăticie, nu suntem în război, nu suntem în Mondo cane È™i, totuÈ™i, unii dintre noi, (culmea, È™i din zona elitelor intelectuale) se comportă exact ca È™i cum s-ar afla într-un a dintre aceste situații limită: laÈ™i, mici, egoiÈ™ti, fără ruÈ™ine È™i fără demnitate. Și, pe deasupra, È™i de o ferocitate dementă.

Scenele din curtea ÎCCJ la procesul lui Dragnea ne-au ilustrat  la scară mică spre ce se îndreaptă societatea noastră la scară mare:  spre canibalizare. Ni s-a arătat germenele unui abator în care oamenii normali È™i majoritari vor fi tratați ca vitele de o minoritate exterminatoare.  Asta dacă rămânem în continuare pasivi È™i vom lăsa lucrurile să meargă mai departe în direcția actuală.

Frenezia canibalizării a cuprins nu doar oameni ci È™i structuri cu identitate administrativă. „žSocietatea TimiÈ™oara”, GDS, dar È™i partide politice din opoziție, uzuroatoare de principii creÈ™tine È™i de tradiție istorică , merg până acolo incât nu doar că fraternizează cu trecutele crime securisto – comuniste dar recuperează pentru proiectul lor de canibalizare a României È™i pe exponenții umani, încă în viață, ai acestor crime.

Premierea lui Augustin Lazăr de către aceste excrescențe metastazice va rămâne drept una dintre cele mai greu de îndurat ruÈ™ini morale pe care istoria le va înfiera pe obrazul, È™i aÈ™a destul de ciupit de vărsat, al României moderne. Iar din inițiatorii È™i susținătorii acestei premieri nu va mai rămâne peste timp decât o etichetă pe un muÈ™uroi de căcăreze radioactive: deÈ™eu periculos! La asta să se aÈ™tepte È™i Gabriel Liiceanu È™i Andrei PleÈ™u È™i Vladimir Tismăneanu È™i alți închipuiți imorali ca ei, care, după ce-au felaționat la Băsescu, acum higienizează la Lazăr.

Peisajul momentului nu ne aminteÈ™te însă doar de „žMondo cane”. Adică de primitivismul sălbatic È™i de bestialitatea dementă. El ne duce cu gândul È™i la decăderea „žlumii bune”, a purtătorilor de panaÈ™, a aristocraților cu pretenții care-È™i permit voiajul inaugural cu Titanicul.

Cât de educați, de manierați, de elevați se înfățiÈ™au aceÈ™tia în prima parte, cea liniÈ™tită, a croazierei. Și în ce s-au metamorfozat când vasul a început să se scufunde iar viața lor să depindă de un loc amărât într-o biată barcă de salvare. Unii dintre ei (nu toți, e important de spus!) au devenit bestii. Nu mai contau regulile de bună purtare, nici regulile È™i prioritățile stabilite de comandant (întâi copiii È™i femeile, apoi bătrânii È™i abia la sfârÈ™it vlăjganii muschiuloÈ™i, indiferent de avere). Ei dădeau din coate, mituiau, îi îmbrânceau peste bord pe cei care le stăteau in cale, erau capabili de orice, chiar de crimă, ca să-È™i salveze neprețuita lor viață.

Tot astfel ne zgârie retina, privind spre viața politică actuală din România, vânzoleala, disperarea, agresivitatea, poltronismul unora dintre aÈ™a ziÈ™ii protagoniÈ™ti. Nu că dau din coate ca deznădăjduiții căzuți în apă departe de barcă, nu că răcnesc È™i suduie precum chivuțele fugărite de poteră, dar inventează È™i mint È™i încearcă să înÈ™ele ca ultimii potlogari.

Mă rezum, pentru exemplificare, la trei gangsteri politici disperați, care simt Titanicul alegerilor din acest an fugindu-le de sub picioare.

Despre primul, Klaus Iohannis, o singură frază aici: ca să prindă o barcă de salvare pentru el È™i consoarta sa multi-proprietăreasă, e în stare de absolut orice. Èšara nu contează! Èšara nu există!

Nici despre cel de-al doilea, Victor Ponta, nu voi spune cu mult mai mult. El adună la un loc, într-un deprimant superlativ, È™i laÈ™itate È™i lipsă de caracter. După acceptarea poruncilor lui Barosso, după uneltirile pentru numirea lui Kovesi, după demisia urmată tragediei de la Colectiv, acum, cu un jigodism frate cu turbarea, îsi atacă fostul partid È™i foÈ™tii aliați într-un mod absolut abject. Un eÈ™uat, dominat de resentimente È™i impulsul de a le da brânci în apă È™i celorlalți din preajma lui, ca să nu se înece singur.

Pe al treilea l-am păstrat la urmă pentru a încheia articolul într-o notă mai veselă: RareÈ™ Bogdan. O să se supere gangsterii că-l alătur lor pe acest filfizon, dar poate nu observă. Nu vi se pare o contradicție în termeni un fante isteric? Gol, libidinos, briantinat, batistat, pensat, rimelat È™i, peste toate, … apucat? Rică Venturiano desenat de Ștefan Popa Popas! Caricatura unei caricaturi.

Pe acest zărghit, pe acest neghiob fanatizat (ca să nu zic satanizat) l-a ales PNL-ul ca salvator de la naufragiul Titanicului galben cu săgeată albastră în sus.  Cu acest Narcis încălțat fără È™osete vrea Klaus Iohannis dimpreună cu Ludovic Orban să cucerească Europa?!!!

Râdem, râdem dar să È™tiți că personajul nu e doar caraghios, e È™i nemernic. A afirmat că cei doi deținuți politic trimiÈ™i de PSD la consultările cu Iohannis au fost, de fapt, infractori de drept comun.

Și în Mondo cane È™i în naufragiul Titanicului e vorba de lupta pentru supraviețuire. În primul mai mult pentru cei de jos, în cel de-al doilea mai mult pentru cei de sus.

Metodele suntînsă  la fel de oribile. Doar nivelul de cultură al protagoniÈ™tilor diferă.

Există, totuÈ™i, o întrebare valabilă pentru toți laÈ™ii È™i impostorii de care am amintit: cultura, câtă au avut, la ce le-a folosit?

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/titanic-500x307.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/titanic-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeDragnea proces ICCJ,filfizon,GDS,Liiceanu,Mondo Cane,Plesu,premiere Augustin Lazar,Rares Bogdan,Societatea Timisoara,tismaneanu,Titanic,Victor Ponta  Trăim într-o societate complet isterizată. Dacă ai simțul umorului È™i dacă te țin nervii, spectacolul e fascinant.   În copilăria mea făcea senzație un film documentar intitulat 'žMondo cane'. El conținea multă sălbăticie umană. 'žPrimitivi' - gândeam, privind înfiorați scenele de o bestialitate incredibilă. Noi, oamenii societății civilizate, nu putem...Blog politic si polemic