Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


(comentariu postat la articolul lui M Mihăieș din EVZ intitulat „Flirtând (porcos) cu istoria”, articol ce poate fi citit accesând linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-flirtand-porcos-cu-istoria-916221.html)

Poate domnul Mihăieș are dreptate. Nu mă pricep într-atât la mișcarea legionară și la Zelea Codreanu încât să pun note la disciplina asta. Dar mă pricep la caractere și știu că din caracter vine credibilitatea. Or, sub acest aspect, MM este grav vulnerabil.

În primul rand nu știe să polemizeze altfel decât ca mahalagiii. Nu e de acord cu părerile cuiva, începe prin a ataca persoana. Exact ca în articolul de față.

În al doilea rand râgâie cu adjective grele, puturoase, mizând pe efectul asfixiant al acestora. Ca atunci când detonezi o „bombă cu biogaz” în nasul cuiva și respectivul, până să apuce să dea replica, trebuie să dea mai întâi fuga la fereastră să ia o gură de aer curat. Exact ca în articolul de față.

În al treilea rând, când, în fine, se apropie de idei, le ciuntește, le prelucrează prin așchiere, reține din ele doar ce-i convine, adică șpanul și încearcă să tranșeze disputa aruncând golănește cu acesta în ochii preopinentului. Exact ca în articolul de față.

Exemplul 1: citatul cu „personajul romantic”. „Dar să susții, pe-un ton șăgalnic, flirtând cu istoria, că Zelea Codreanu era doar un „personaj romantic”… depășește zona „părerilor” și-a „impresiilor””. Am revăzut declarația lui Cristoiu. O puteți revedea și dumneavoastră, este postată pe net. Nicăieri Cristoiu nu a spus „Zelea Codreanu era DOAR un personaj romantic”. DOAR-ul a fost adăugat de onestul domn Mihăieș ca să-și potențeze demonstrația printr-o denaturare gravă a mesajului real. Faptul că potlogăria introducerii acestui DOAR a fost făcută cu bună știință și cu rea credință este dovedit două rânduri mai jos unde MM revine: „În ideologia ce respira prin toți porii fanatism, antisemitism și violență a lui Codreanu, un ziarist român al anului 2010 vede DOAR romantism”.

Cum să fii credibil, biet șnapan, când te-am prins de-atâtea ori cu editorialul la ciordeală?

Exemplul 2: citatul cu pâinile. „Trei milioane de jidani înseamnă trei milioane de pâini în fiecare zi” „“ ar fi zis Căpitanul, cu gândul la un mic pogrom de salvare națională. Te poate revolta un astfel de mesaj cinic. Dar, atunci, ar trebui să te revolte cel puțin egal și ideea președintelui – idol (al lui MM, evident) care vrea să salveze țara cam la fel ca Zelea Codreanu, impozitând pensiile sub trei milioane, luând adică de la gura cam tot atâtor năpăstuiți ai țării nu una, ca în textul citat, ci câte două pâini pe zi. Nu l-am auzit pe MM să ia atitudine față de această tentativă de genocid. O fi genocidul mai scuzabil decât pogromul?

Cum să fii credibil, biet ultras al genocidului de partid și de stat când, în fanatismul tău ilogic, vinovat de scufundarea Titanicului nu este căpitanul ci  panicații de la bord?

Cu așa caracter, nu te mai crede nici dracu”™, pervers siluitor de cuvinte.

Și un reproș de final: iar ai făcut limba română să ofteze. Frumos îți sună exprimarea: „În ideologia ce respira prin toți porii fanatism, antisemitism și violență a lui Codreanu…” ?

De ce să fi fost simplu și fluid, spunând «In ideologia lui Codreanu, ce respira prin toți porii fanatism, antisemitism și violență…”când îți stă atât de bine contorsionat și aliterar?

Contele de Saint GermainPolemicecredibilitate,Ion Cristoiu,Mircea Mihaies,Miscarea Legionara,Zelea Codreanu(comentariu postat la articolul lui M Mihăieș din EVZ intitulat 'Flirtând (porcos) cu istoria', articol ce poate fi citit accesând linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-flirtand-porcos-cu-istoria-916221.html) Poate domnul Mihăieș are dreptate. Nu mă pricep într-atât la mișcarea legionară și la Zelea Codreanu încât să pun note la disciplina asta. Dar mă pricep...Blog politic si polemic