Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]


Uneori, a contesta fără cap ceva se transformă în propaganda perfectă în favoarea acelui ceva.

Este ceea ce a reușit ieri acest Haplea al reacțiilor necontrolate, acest heirupist visceral care este Mircea Mihăieș, prin editorialul său din EVZ intitulat „Flirtând (porcos) cu istoria”.

Analiza mea la acest articol, „Despre credibilitatea lui Mircea Mihăieș”, a avut un  impact major pe forum, fiind de departe cea mai votată și comentată. Interpretez această reacție a cititorilor în primul rând ca o împărtășire de către marea lor majoritate a ideii principale a analizei și anume că MM și-a compromis grav credibilitatea prin prestațiile sale jurnalistice partizane și imunde, ce-l caracterizează de când a devenit fan necondiționat al lui Traian Băsescu.

Urmărind însă forumul acestui editorial de ieri al lui MM am mai constatat ceva extrem de interesant: mulți forumiști au postat, în replică, comentarii privind mișcarea legionară și rolul lui Zelea Codreanu, mult mai documentate și mai obiective decât articolul analizat.

Închipuindu-și că, răcnind din toți rărunchii și aruncând cu fanatism orb anatema asupra lui C.Z. Codreanu, poate să mențină istoria acelor vremuri în paradigma tendențios construită pe vremea regimului comunist, MM a obținut efectul invers. Zgomotul produs de vituperările sale a creat un interes deosebit asupra subiectului iar argumentele pertinente și echilibrate ale unora dintre forumiști au permis privirea, și din alte unghiuri decât cele întunecos – presetate în mentalul colectiv, asupra evenimentelor din perioada lui Zelea Codreanu.

Am spus-o mai de mult și o repet și cu acest prilej: prezența lui MM în paginile EVZ este tot atât de binefăcătoare oricărei cauze pe care o susține precum apariția pe micile ecrane a unor politicieni mult iubiți de popor, precum Hoară, Boureanu, Videanu, cauzei portocalii. Să ne trăiască!

Contele de Saint GermainCrochiul de martiMircea Mihaies,miscarea legionala,propagandist,Zelea CodreanuUneori, a contesta fără cap ceva se transformă în propaganda perfectă în favoarea acelui ceva. Este ceea ce a reușit ieri acest Haplea al reacțiilor necontrolate, acest heirupist visceral care este Mircea Mihăieș, prin editorialul său din EVZ intitulat 'Flirtând (porcos) cu istoria'. Analiza mea la acest articol, 'Despre credibilitatea...Blog politic si polemic