Scorul acestui articol
[Total: 2 voturi. Media: 2.5]


Am semnalat in postarea anterioara, „Singuratatea matematicianului” (2), o interesantă sincronicitate. Revin asupra subiectului.

Exact cu o săptămână în urmă,  pe 12 decembrie 2010, dedicam pe blogul meu un comentariu marelui profesor, matematicianul Solomon Marcus. Mai mult, recomandam spre lectură cititorilor mei discursul de recepție rostit de Solomon Marcus in ziua de 27 martie 2008, in aula Academiei Romane, discurs intitulat „Singurătatea matematicianului”. O primă parte a acestui discurs am publicat-o atunci, o a doua parte azi, celelalte părți urmând a apărea pe blog în fiecare duminică până la sfârșitul anului.

Nu intenționez să aduc vreun reproș domnului Vică, autorul articolului din Dilema Veche, pentru că propune cititorilor săi același subiect la doar câteva zile distanță. Dimpotrivă, salut gestul domniei sale în contextul în care puțini se mai gândesc azi la marile personalități ale acestui popor încă viețuind printre noi. Ceea ce mi s-a părut însă tulburător a fost modul în care un discurs, rostit în urmă cu aproape 3 ani, și-a găsit din nou drum spre atenția publicului acum, aproape simultan, într-o fereastră de mai puțin de o săptămână, prin două inițiative aparent necomunicante.

Pentru că, am învățat, sincronicitățile nu trebuie tratate niciodată ca simple coincidențe și lăsate fară reacție, un răspuns al meu la cele petrecute a fost să introduc, în continuarea publicată azi pe blogul meu despre „Singurătatea matematicianului”, și linkul către recenzia domnului Constantin Vică din Dilema Veche. Sper să facilitez astfel o propagare cât mai amplă, în beneficiul cunoașterii patrimoniale și al consolidării unei identități naționale bazate pe valori.

Contele de Saint GermainEditorialeConstantin Vica,Dilema Veche,sincronicitate,Singuratatea matematicianului,Solomon MarcusAm semnalat in postarea anterioara, 'Singuratatea matematicianului' (2), o interesantă sincronicitate. Revin asupra subiectului. Exact cu o săptămână în urmă,  pe 12 decembrie 2010, dedicam pe blogul meu un comentariu marelui profesor, matematicianul Solomon Marcus. Mai mult, recomandam spre lectură cititorilor mei discursul de recepție rostit de Solomon Marcus...Blog politic si polemic