Scorul acestui articol
[Total: 2 voturi. Media: 2.5]


Am semnalat in postarea anterioara, “Singuratatea matematicianului” (2), o interesantă sincronicitate. Revin asupra subiectului.

Exact cu o săptămână în urmă,  pe 12 decembrie 2010, dedicam pe blogul meu un comentariu marelui profesor, matematicianul Solomon Marcus. Mai mult, recomandam spre lectură cititorilor mei discursul de recepţie rostit de Solomon Marcus in ziua de 27 martie 2008, in aula Academiei Romane, discurs intitulat “Singurătatea matematicianului”. O primă parte a acestui discurs am publicat-o atunci, o a doua parte azi, celelalte părţi urmând a apărea pe blog în fiecare duminică până la sfârşitul anului.

Nu intenţionez să aduc vreun reproş domnului Vică, autorul articolului din Dilema Veche, pentru că propune cititorilor săi acelaşi subiect la doar câteva zile distanţă. Dimpotrivă, salut gestul domniei sale în contextul în care puţini se mai gândesc azi la marile personalităţi ale acestui popor încă vieţuind printre noi. Ceea ce mi s-a părut însă tulburător a fost modul în care un discurs, rostit în urmă cu aproape 3 ani, şi-a găsit din nou drum spre atenţia publicului acum, aproape simultan, într-o fereastră de mai puţin de o săptămână, prin două iniţiative aparent necomunicante.

Pentru că, am învăţat, sincronicităţile nu trebuie tratate niciodată ca simple coincidenţe şi lăsate fară reacţie, un răspuns al meu la cele petrecute a fost să introduc, în continuarea publicată azi pe blogul meu despre “Singurătatea matematicianului”, şi linkul către recenzia domnului Constantin Vică din Dilema Veche. Sper să facilitez astfel o propagare cât mai amplă, în beneficiul cunoaşterii patrimoniale şi al consolidării unei identităţi naţionale bazate pe valori.

Contele de Saint GermainEditorialeConstantin Vica,Dilema Veche,sincronicitate,Singuratatea matematicianului,Solomon MarcusAm semnalat in postarea anterioara, 'Singuratatea matematicianului' (2), o interesantă sincronicitate. Revin asupra subiectului. Exact cu o săptămână în urmă,  pe 12 decembrie 2010, dedicam pe blogul meu un comentariu marelui profesor, matematicianul Solomon Marcus. Mai mult, recomandam spre lectură cititorilor mei discursul de recepţie rostit de Solomon Marcus...Blog politic si polemic