Scorul acestui articol
[Total: 151 voturi. Media: 5]

 

Trăim în mijlocul unei hărmălăi politice și sociale ca pentru dobitoace. Densitatea strivitoare de demagogie, minciună și fals din jur tinde să ne blocheze reflexul gândirii libere și să ne transforme în rumegătoare de turmă. Uneori, când nu mai putem îndura apăsarea transei, ne smulgem privirea din ecranele îndobitocirii (calculatoare, telefoane, televizoare) și privim chiauni în jur.  Tragem adânc aer în piept și, pentru câteva secunde,  găsim luciditatea de a ne recunoaște și de a ne întreba: ce dracu”™ s-a întâmplat cu noi? Ce dracu”™ se întâmplă cu noi de au luat-o toate razna în halul ăsta?

Pe mine nu mă deranjează  că nivelul de trai din SUA (ca să merg la modele planetare) este de zece ori mai fălos decât cel din România. Chiar nu mă deranjează deloc. De ce? Pentru că am fost obișnuit cu alte repere. Și pentru că, vâslind cu iubita mea unică la o barcă de două persoane în Delta Dunării sau pe Lacul Snagov, nu mă simt deloc mai puțin fericit (ba din contra!) decât miliardarul american cu iaht propulsat atomic care își ia cu el în croazieră, anti splin, toate aspirantele stagionale la Miss Playboy.

Mă deranjează, în schimb, modul primitiv în care suntem conduși. Duplicitatea conducătorilor noștri și țelurile lor egoiste. Asemănarea stridentă a sistemului lor de forță și control cu cel al clanurilor interlope.

Acum, când presiunea pandemiei a scos la suprafață toată spuma jegoasă ce se ascundea prin cotloanele infecte ale societății, avem o imagine mai realistă a dimensiunii adevărate a răului. Toate județele, toată țara, supurează de șobolani organizați în clanuri infracționale care luptă pentru putere zonală și urmăresc, nici mai mult, nici mai puțin, să-și extermine rivalii dacă aceștia îndrăznesc să le încalce teritoriile.

Având „žprivilegiul” să-i vedem acum, la lumină, la lucru, pe Duduieni, Spoitori, Cocalari, Ursari, Sportivi, Camătari, Ștocari, Corduneni etc. rămânem uluiți să constatăm câte asemănări există între stilul acestora de operare și apucăturile guvernanților noștri „ždemocrați”.

În primul rând, și unii și alții vor să-și distrugă rivalii. Nici vorbă de negocieri, de consultări, de compromisuri, de colaborare.

Apoi:

Nici unii, nici alții, nu respectă legile și Constituția țării când vine vorba de vânarea supremației.

Și unii și alții folosesc în mod nepermis arme ce pot lua vieți ori distruge destine: pe de o parte pistoale, săbii, topoare, răngi, bâte, pe de altă parte procurori, judecători, servicii secrete, divizii de presă, comandouri de protestatari cu soldă.

Și unii și alții șantajează și fură în draci pentru profituri imediate și ilicite. Unii sub forma taxelor de protecție și a traficului de de toate, alții sub forma racolărilor de parlamentari, primari, consilieri locali, și a traficului de influență.

Și unii și alții dispun de falange în străinătate, care, în situații de criză, se mobilizează urgent și pun, în slujba cauzei, resurse nebănuite.

Dar, peste toate aceste asemănări oribile, frapează în ultima perioadă afișarea pe față a frăției lor indestructibile și limbajul identic, de imbecili cu protecție. Nici măcar nu se mai străduie să se ascundă.

Temerarii și cinstiții și moraliștii noștri guvernanți, apărătorii cu clăbuci la gură ai Laurei Kovesi, ai  justiției, ai statului de drept, ai anticorupției, au fraternizat în clar cu clanurile de interlopi atât la faptă cât și la vorbă. Se întâlnesc cu ele prin cotloane dubioase, numesc, din rândul lor, șefi inepți (dar buni prădători) în instituții bănoase, îi fac agenți gălăgioși și amenințători de campanie electorală și le cumpără sprijinul la urne cu promisiuni din colțul ochiului, ca-n lumea lor.

Asta mă deranjează! Jigodenia lor și pasivitatea noastră.

Derbedei! Gangsteri de cotlon! Caractere putrefacte ce se înveșmântă în Armani, se îmbălsămează cu batiste de buzunar multicolore și parfumate, ronțăie trabucuri cubaneze și gâlgâie whisky-uri scumpe ca pe bere, cu râgâieli. Å¢opârlani cu aere, de nu se mai poate respire în preajma lor, care vin să ne învețe corectitudinea și să ne promită schimbarea în bine.

Uneori, un exemplu bun face mai mult decât o colecție de argumente docte.

Acest exemplu, în cazul interlopilor nostri guvernanți, este cuplul de farisei Nicușor Dan „“ Rareș Bogdan. Nu doar fraternizarea lor cu distinsul „žCâine” ce și-a făcut coteț ilegal în Parcul Tineretului, ci și limbajul lor de golănași needucați, împrumutat, probabil, de la respectivul, îi recomandă ca excelenți ambasadori ai clanurilor ce sunt puse pe prădarea acestei țări.

Cine vrea să-i voteze, n-are decât! Trebuie să știe, însă, cu cine se face complice. Cu niște spilcuiți slinoși pe dedesubt, care vorbesc despre femei în termeni precum „žpanaramă”, „žnenorocită ordinară”, „žmizerabilă”.

„žCe dracu”™ se întâmplă cu noi de au luat-o toate razna în halul ăsta?”

Iată un posibil răspuns: ne-au copleșit clanurile! Și de interlopi și de politicieni, ceea ce, cum se vede, e cam același lucru. într-o îmbârligătură pe care doar președintele și primul ministru par a nu o sesiza.

Pentru domniile lor asta înseamnă „žbună guvernare”!

Guvernarea clanurilor!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/Nicusor-si-Rares.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/09/Nicusor-si-Rares-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri,Avocatul poporului,buna guvernare,clanuri de interlopi,Firea,Nicusor Dan,panarama,Primaria Capitalei,Rares Bogdan  Trăim în mijlocul unei hărmălăi politice și sociale ca pentru dobitoace. Densitatea strivitoare de demagogie, minciună și fals din jur tinde să ne blocheze reflexul gândirii libere și să ne transforme în rumegătoare de turmă. Uneori, când nu mai putem îndura apăsarea transei, ne smulgem privirea din ecranele îndobitocirii...Blog politic si polemic