Foița de ceapă a graniței dintre parteneriatul strategic È™i trădarea națională

S-au împlinit trei ani de la referendumul pentru demiterea preÈ™edintelui Traian Băsescu. Prilej de evocare a momentului de către actorii principali È™i, ca de obicei în astfel de situații, de dezvăluire a unor aspecte inedite. (mai mult…)
continuare...

Unde sunt sindicatele? Unde este societatea civilă? Cine îl reprezintă pe românul statistic?

Analizați cu atenție aceste intrebări din titlu È™i veți constata că, tot ceea ce democrațiile evoluate contrapun puterii pentru a o ține în frâu, pentru a evita deviațiile spre totalitarism, la noi a fost anihilat. Nu mai avem sindicate, nu mai avem societate civilă; intelectualitatea, care în lumile "“ model se situează în general pe stânga È™i, cu predilecție, în opoziție, aici în România È™i-a ranforsat o huntă stipendiată de putere prin care încurajează totalitarismul È™i înăbuÈ™ă încă din faÈ™ă orice protest al românului statistic. Pe scurt, leului social i s-au scos caninii, i s-au smuls ghearele È™i este plimbat la ocazii în lesă È™i bălăbănindu-se, doar pentru a se arăta că încă mai există, că meciul câÈ™tigat veÈ™nic de putere cu poporul său are încă arbitru. (mai mult…)
continuare...

Băsescu ne sfida prin discurs. Iohannis, prin tăcere

Tăcerea este cea mai perfectă expresie a disprețului. George Bernard Shaw Între limbariță È™i laconism prefer, de departe, laconismul. În primul rând pentru că mă mai lasă È™i pe mine să gândesc, nu încearcă să-mi îndese pe gât răspunsurile nemestecate pe care doreÈ™te palavragiul să le primească. Apoi, pentru că solicită mai puțin memoria, acordând astfel un spațiu confortabil imaginației. Asta nu înseamnă însă că laconismul, care la limită devine tăcere stearpă, poate fi calificat, în orice situație, drept virtute. (mai mult…)
continuare...

Anticorupție, anticorupție. Intransigență, intransigență. Dar cu Băsescu ce faceți?

Laura Codruța Kovesi a devenit un fel de Jeanne d"™Arc a asediului anticorupție din România. Cineva o ține cablată non-stop la înalta tensiune a ingineriilor de milioane de euro cu care se îndeletnicesc onorabilii noștri politicieni și, de atâta neodihnă, de atâta supra-sarcină (deloc uterină din păcate pentru ea), a căpătat în ultima vreme un tremur nervos și la voce È™i la mâna cu care încondeiază destine. (mai mult…)
continuare...

Falimentul democrației. Opriți-vă! E prea de tot!

ComuniÈ™tii s-au împiedicat în democrație mai puțin decât capitaliÈ™tii. Ei au tratat oamenii ca pe roiuri de termite, disprețuindu-i È™i nesocotindu-le drepturile. Când era vorba de războaie, îi exploatau fără mila È™i menajamente, ca pe uneltele de unică folosință. Când incomodau, îi stârpeau în vrac. Grămada burghezo "“ moÈ™ierimii: la canal. Grămada elitelor intelectuale: la Sighet, PiteÈ™ti, Gherla. Și tot aÈ™ (mai mult…)
continuare...

Ce aștept eu de la DNA?

DNA s-a definit în ultimii ani ca pilon al luptei anticorupție. Pilon, adică stâlp de rezistentă. Ca să țină piept hoției, minciunii, folosirii statului pentru jefuirea statului. Jefuirea statului de către cine? Păi de către puternicii zilei, evident! Vremelnici dar lacomi. Imorali dar mustrători. Obedienți cu sfinții dar nemiloÈ™i cu "žpendinții". Offf! (mai mult…)
continuare...

Haznaua È™i parfumeria, Băsescu È™i democrația

Maimuțoiul ăsta, îmbătrânit în rele la umbra meșei zburătăcite, nu se potoleÈ™te odată în a ne asfixia cu judecățile lui putrefacte. AÈ™a ne trebuie, dacă în loc să răspundă în fața procurorilor È™i să fie împins spre hibernare de iarna unui deceniu penitenciar, înghițim să fie invitat la interviuri È™i să fie lăudată justiția care-l îngăduie liber. (mai mult…)
continuare...
12