Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

DNA s-a definit în ultimii ani ca pilon al luptei anticorupție. Pilon, adică stâlp de rezistentă. Ca să țină piept hoției, minciunii, folosirii statului pentru jefuirea statului.
Jefuirea statului de către cine? Păi de către puternicii zilei, evident! Vremelnici dar lacomi. Imorali dar mustrători. Obedienți cu sfinții dar nemiloÈ™i cu „žpendinții”.
Offf!
Pentru a-mi construi casa în avalul unei astfel de paveze, care se laudă că mă poate apăra de viitura, oricât de perfidă, a mafiei instituționalizate, trebuie, mai ales, să am încredere în ea. În pavăză. Încredere absolută. Să nu găsesc, oricât de cârcotaÈ™ aÈ™ fi, nicio fisură în alcătuirea È™i funcționarea ei de până acum. Să nu mă încerce nicio îndoială despre buna sa credință È™i despre dreapta sa măsură privind funcționarea ei viitoare.
Oare este cazul, în ceea ce priveÈ™te DNA, să fie creditată cu atâta probitate È™i profesionalism? Nu mă poate convinge nimeni că DA.
De ce?
Întâi pentru că, se vede de la o poÈ™tă, DNA a fost crescută È™i dresată ca un câine de luptă È™i nicidecum ca unul de pază. Iar câinele de luptă atacă fără discernământ È™i fără nuanțe. Sare la beregată, caută jugulara, fără a adulmeca, mai înainte, ținta, fără a-È™i propune vreun moment să o protejeze față de eventuale erori sau abuzuri.
Cruzimea DNA de a nu se sinchisi de victimele colaterale atunci când aleargă după trofee (Marina È™i Bogdan Popovici, doctorul BrădiÈ™teanu „“ în cazul Adrian Năstase, Sorin PantiÈ™, Gheorghe Mencinicopschi „“ în cazul Dan Voiculescu) indică labilitate etică È™i dispreț față de respectarea drepturilor omului în practicarea actului de justiție. Și mai indică recurgerea la tehnici interzise de mult în scietățile civilizate cum ar fi È™antajul, tortura psihică (prin amenințări, intimidări, încurajarea delațiunii mincinoase), ascultarea fără mandat, refuzul de a prezenta spre expertizare înregistrările originale, denaturarea sensului unor dialoguri prin fragmentarea lor tendențioasă È™i scoaterea din context, compromiterea celor suspectați prin scurgerea în presă a unor stenograme dubioase etc.
Apoi, pentru că există un flagrant dezechilibru de culoare politică în ponderea celor încarcerați (provizoriu) È™i trimiÈ™i în judecată cu acuzații grave. În vreme ce PSD a fost decapitat fără milă (nu spun că È™i fără temei) în mai toate județele puternice pe care le controla electoral (primari, preÈ™edinți de consilii județene), în vreme de Liviu Dragnea a fost singurul condamnat pe o culpă săvârÈ™ită de toți conducătorii de campanii electorale de după revoluție iar lui Victor Ponta i s-a fabricat cel mai cusut cu ață albă dosar politic din ultimii ani, È™mecheri supremi drapați în portocaliu (Vasile Blaga, Ioan Oltean, Sorin Blejnar, Roberta Anastase) nu sunt deranjați nici cu o bală de rottweilerii cu cătuÈ™e la brâu ai doamnei Kovesi care, pe unde sunt lăsați să scape din lesă, fac prăpăd.
Și nu în ultimul rând (pentru că aÈ™ mai putea adăuga multe alte exemple de călcare pe bec a procurorilor DNA „“ cazul Mircea Băsescu, cazul Rarinca etc. etc. etc.), DNA nu-mi inspiră încrederea necesară deoarece îl protejează în continuare, È™i cât se poate de scandalos, pe Traian Băsescu.
Nu mă interesează că Traian Băsescu este protejat de DNA din laÈ™itate, din complicitate, din ticăloÈ™ie sau din ordin extern. Ce mă interesează este că, împotriva evidențelor cele mai penale, în disprețul unui minim patriotism ce ar trebui să anime fiecare cetățean al acestei țări (È™i cu atât mai mult pe niÈ™te procurori investiți de stat cu puterea de a distruge destine), acestui cancer împlântat în fibra poporului român care este fostul preÈ™edinte i se permite în continuare sa producă metastaze.
A-l lăsa pe Traian Băsescu neatins de actul de justiție, a-i închide sfidător dosarul Flota È™i a nu da curs atâtor denunțuri cu probe zdrobitoare împotriva lui, mi se pare din partea DNA un act de înaltă trădare națională.
Cum să ai încredere într-o instituție care-È™i trădează atât de flagrant țara È™i compatrioții? Și care, pe deasupra, se fuduleÈ™te È™i cu un parteneriat strategic cu SRI din care efortul primordial pare a fi îndreptat nu spre triumful dreptății ci spre salvarea Liviei Stanciu de la demitere în urma scandalului Rarinca?
Cum se pot numi acele structuri de forță cărora poporul lor le indică imperativ duÈ™manul din interior, le cere anihilarea È™i pedepsirea exemplară a acestuia iar ele se fac că plouă È™i îÈ™i transmit ocheade È™mechereÈ™ti, ciocnind cupe de È™ampanie triumfaliste la ambasada SUA de la BucureÈ™ti?
Ce aștept eu de la DNA?
Să nu mai triÈ™eze în cazul Traian Băsescu.
Să-i trateze cu egală severitate È™i pe corupții PSD È™i pe cei PNL.
Să nu mai pactizeze cu SRI în planul criminal de a-È™i subordona, prin teroarea cătuÈ™elor, judecători, membrii CSM, instituții cheie ce ar trebui să fie pe deplin independente (Curte Constituțională, Parlament, ÎCCJ).
Și mai aÈ™tept de la DNA să îi vină la cap mintea cea de pe urmă de a accepta un real control instituțional, cum este stabilit de Constituție, È™i de a plăti, atunci când este cazul, pentru greÈ™elile comise.
În lipsa acestor ajustări mai mult decât necesare, DNA îÈ™i va ruina cu fiecare zi ce trece, cu fiecare nou abuz comis, È™ansele de succes ale misiunii sale primordiale.
Simpatia de care încă se bucură în sondaje nu vine din calitatea intrinsecă a prestației sale ci din particularitatea românilor de a jubila la sucombarea caprei vecinului.
Doamna Kovesi n-ar trebui însă să uite că prea multul crează sațietate È™i că nu este departe clipa în care, plictisiți È™i de acest spectacol al grangurilor de rang doi numărând ploÈ™nițele pe la Rahova, cârtitorii de români o vor întreba, tot mai insistent È™i răstit: da”™ cu capu”™ lu”™ Băsescu ce-ai făcut? Èši l-ai pus oglindă, de dimineață, să te sperie, când te trezeÈ™ti, ziua de mâine?

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Nastase,Bogdan Popovici,cazul Rarinca,Constitutia Romaniei,CSM,Curtea Constitutionala,Dan Voiculescu,DNA,doctorul Bradisteanu,dosarul Flota,Gheorghe Mencinicopschi,ICCJ,inalta tradare nationala,Ioan Oltean,Laura Kovesi,Liviu Dragnea,lupta anticoruptie,Marina Popovici,Mircea Basescu,PDL,plosnitele de la Rahovamafie institutionalizata,PNL,PSD,Roberta Anastase,Sorin Blejnar,Sorin Pantis,SRI,Vasile Blaga,Victor PontaDNA s-a definit în ultimii ani ca pilon al luptei anticorupție. Pilon, adică stâlp de rezistentă. Ca să țină piept hoției, minciunii, folosirii statului pentru jefuirea statului. Jefuirea statului de către cine? Păi de către puternicii zilei, evident! Vremelnici dar lacomi. Imorali dar mustrători. Obedienți cu sfinții dar nemiloÈ™i cu...Blog politic si polemic