Lungul drum al justiției către dreptate

"Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea". Evanghelia după Sfântul Ioan "žNimeni nu este mai presus de lege" Constituția României, art. 16, (2) Dacă legile unei comunități reprezintă temeiul prin care magistrații judecă È™i condamnă un cetățean vinovat față de semeni, articolul 16 (2) din Constituția României "“ "žNumeni nu este mai presus de lege" "“ ar trebui să fie temeiul de judecare È™i condamnare de către societate a magistraților vinovați de părtinire în ceea ce fac. Celebrul citatul din Evanghelia după Sfântul Ioan pe care l-am amintit în motto conține un adevăr tot atât de esențial pentru morala creÈ™tină precum cel care l-a rostit "“ Iisus Hristos. (mai mult…)
continuare...

Și totuÈ™i, există reacție

Ieri am publicat pe blog articolul intitulat "žCu justiția la psihiatru". A fost modul meu, ca simplu cetățean ce a cunoscut pe vremea unui regim totalitar consecințele asistării pasive la făptuirea răului cu metodă, de a reacționa la un incalificabil gest de brutalitate È™i sfidare comis de instituții de forță ale statului român aÈ™a zis democratic. Gestul, pe care l-am considerat nebunesc È™i deci îngrijorător, mai ales că venea din partea unui sistem È™i nu a unui dement pe persoană fizică, căruia i-a luat Dumnezeu mințile pentru o clipă, era reluarea procesului Rarinca. Și nu oricum, ci printr-o maÈ™inațiune cusută cu sfoară de sac È™i puțind de la o poÈ™tă a cap de peÈ™te putrefact, a abuz de tip stalinist. În care muÈ™chiul È™i pumnul se arată a fi instrumentele dreptății È™i nicidecum legea È™i tratamentul egal. (mai mult…)
continuare...

Să-i lăsăm, pentru o vreme, să redevină ei înÈ™iÈ™i

Uneori cred, exasperat, că singura metodă prin care am mai putea spera să scăpăm de băsism È™i de băsiÈ™ti ar fi să-i mai lăsăm, o vreme, să redevină ei înÈ™iÈ™i: haita dezlănțuită întru potlogării a unui tătuc diabolic, selectată după cele mai interlope criterii: scrupule - zero, aroganță "“ fără limite, moralitate "“ minus infinit, grandomanie "“ delirantă. (mai mult…)
continuare...

Și dacă, totuÈ™i, Klaus Iohannis vrea să fie un preÈ™edinte adevarat pentru români?

Semnele date populației, după investire, de noul preÈ™edinte al țării, au transformat rapid în mințile multora încrederea în confuzie. A contribuit major la această degradare accelerată a speranței în Klaus Iohannis informația, confirmată din mai multe surse, că în timpul campaniei sale electorale acesta s-a bucurat de spijinul (evident, neconstituțional) al generalului Coldea. Prin urmare s-a tras concluzia că domnul Iohannis îi este obligat È™efului SRI È™i va trebui, în consecință, să-È™i arate recunoÈ™tința față de el È™i de instituția pe care o conduce. (mai mult…)
continuare...

Despre avantajele È™i dezavantajele gândirii binare

Pe înțelesul tuturor, gândire binară înseamnă judecăți reduse la alternativă: DA sau NU, ALB sau NEGRU, BUN sau RÄ‚U, ADEVÄ‚RAT sau FALS. O astfel de gândire exclude din analiză o a treia, o a patra, o a n-a soluție. E bine, e rău să decidem pe baza unor astfel de raționamente? (mai mult…)
continuare...